Anders hansen skärmhjärnan. Anders Hansen 2019-12-05

Boka föreläsare Anders Hansen

anders hansen skärmhjärnan

Vad har du för tips till den som vill dra ner på sitt mobilanvändande? Boken handlar om hur våra hjärnor är uppbyggda och hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda. Psykiatrikern Anders Hansen har med sina böcker Hjärnstark och Skärmhjärnan blivit en populär expert på hjärnan och dess funktioner, och hur den responderar på motion. Har skrivit över 2 000 artiklar om medicinsk forskning och bioteknik. Detta eftersom våra hjärnor är utvecklade för ett helt annat liv än det vi lever i just nu med städer, skärmar och elscotrar. Psykiatrikern Anders Hansen har med sina böcker Hjärnstark och Skärmhjärnan blivit en populär. Hans Sommarprat tar avstamp i hur vår värld, hur naturlig den än kan kännas, är märklig för oss. Under föreläsningen på detta tema tas de som lyssnar med på en resa som ger en helt ny bild om hur dagens samhälle påverkar våra hjärnor.

Next

Boka föreläsare Anders Hansen

anders hansen skärmhjärnan

. Driver podden Psykiatrikerna tillsamman med en kollega. Belönades med Mensapriset och Hälsopriset som årets författare. Det är ofattbart att inte fler känner till hur viktigt det är för hjärnan att vi rör på oss. Jo, det beror på att de, ungefär som en påse godis, frigör dopamin i hjärnan. Nästa år kommer han ut med boken Skärmhjärnan, med undertiteln: Hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda.

Next

Anders Hansen: hackar rakt in i hjärnans

anders hansen skärmhjärnan

Även vår hjärna är byggd för det. Han vill dock inte verka allt för alarmistisk. Tonåringar idag sover i genomsnitt en timme mindre än vad tonåringar gjorde för tio år sedan, enligt Hansen. Och har du minsta sömnproblem så bör du kasta ut mobilen när du sover. Den som lyckas begränsa sitt användande har alltså mycket att vinna, men det är enklare sagt än gjort för just nu har vi inte bara våra hjärnor emot oss, utan också de stora techbolagen. Ändå äter över en miljon svenskar medicin mot depression.

Next

Anders Hansen

anders hansen skärmhjärnan

Det finns saker vi kan göra för att må bättre. Nyligen publicerade en mörk artikel om hur många ur techeliten i Silicon Valley, de som alltså vet mest om hur tekniken faktiskt fungerar, håller sina barn så långt borta från alla skärmar som det går, långt upp i tonåren. Hjärnstark Fysisk aktivitet är det absolut viktigaste för välmående hjärnor enligt Anders Hansen. Hjärnan måste hela tiden kämpa för att inte plocka upp mobilen och det knaprar på vår begränsade mentala bandbredd. Det kommer allt fler varningssignaler om hur våra mobiler, datorer och paddor påverkar hjärnan. De är helt enkelt inte gjorda för ett konstant informationsflöde från mobiler, läsplattor och skärmar av alla olika slag.

Next

Anders Hansen: hackar rakt in i hjärnans

anders hansen skärmhjärnan

På sitt pedagogiska vis beskriver Anders Hansen hur våra hjärnor fortfarande är anpassade för ett liv som jägare och samlare med alla hot och faror som det innebar. Han på senare tid medverkat i Skavlan och en rad olika program samt gjorde i juni ett uppskattat sommarprat. Alla frågade sig: Vad är det vi håller på med? Och hur vi med våra smarta hjärnor har byggt bort mycket av det som egentligen är naturligt för oss — och som skulle kunna få oss att må bättre än vad vi gör. Om Anders Hansen Anders Hansen fick enormt genomslag med boken Hjärnstark som beskriver hur motion stärker hjärnan, gör dig stresstålig och intelligent. Och dom sakerna vill jag ägna mitt Sommarprogram åt att berätta om för er. Aktuell med boken Skärmhjärnan om hur den digitala livsstilen kan leda till psykisk ohälsa. De är oerhört sofistikerat utvecklade för att hacka hjärnan.

Next

Boka föreläsare Anders Hansen

anders hansen skärmhjärnan

Om man har något som serverar en med hundratals belöningar varje dag blir det ett jobb för hjärnan att motstå det. Skärmhjärnan Anders har under mars 2019 släppt boken Skärmhjärnan. Se då till att röra på dig och boka en föreläsning med Anders Hansen. Varje gång vi tar upp mobilen och kikar på vad som hänt så får hjärnan en liten kick. Detta eftersom våra hjärnor är utvecklade för ett helt annat liv än det vi lever i just nu med städer, skärmar och elscotrar. Så kanske är det så att vi är genetiskt programmerade till att inte må toppen hela tiden? I boken och i föreläsningen ger Anders konkreta tips på hur du ska röra på dig för att få de positiva effekterna — som är så omfattande att man faktiskt kan kalla dem för en mental uppgradering! Och dom sakerna vill jag ägna mitt Sommarprogram åt att berätta om för er. Överläkare i psykiatri, författare, 45 år.

Next

Anders Hansen

anders hansen skärmhjärnan

Redan på 1500-talet varnade en naturforskare som hette Conrad Gesner för att våra hjärnor skulle översvämmas av boktryckarkonsten. Om Anders Hansen Anders Hansen fick enormt genomslag med boken Hjärnstark som beskriver hur motion stärker hjärnan, gör dig stresstålig och intelligent. Driver podden Psykiatrikerna tillsamman med en kollega. I samband med de smarta telefonernas intåg för drygt ett decennium sedan har antalet personer som söker hjälp för psykisk ohälsa och sömnproblem ökat. Träning påverkar även koncentrationen, minnet, sömnen, kreativiteten och stresståligheten — till och med din personlighet och intelligens. En som ägnat en stor del av sin karriär de senaste åren åt fenomenet är Anders Hansen, överläkare i psykiatri.

Next

Anders Hansen

anders hansen skärmhjärnan

Både Steve Jobs och Bill Gates har till exempel varit restriktiva med skärmtid på hemmaplan. Aktuell med boken Skärmhjärnan om hur den digitala livsstilen kan leda till psykisk ohälsa. Hans Sommarprat tar avstamp i hur vår värld, hur naturlig den än kan kännas, är märklig för oss. Är krönikör i Dagens Industri och populär föreläsare. Har det inte alltid varnats för ny teknik? Anders Hansen är överläkare i psykiatri och har fått stort genomslag om sina teorier baserade på den senaste forskningen om hur träning direkt påverkar hjärnans funktioner och vår hälsa. Ändå äter över en miljon svenskar medicin mot depression. Nu bär vi med oss telefonerna överallt och lever våra liv genom dem.

Next

Anders Hansen: hackar rakt in i hjärnans

anders hansen skärmhjärnan

Det finns saker vi kan göra för att må bättre. När du rör på dig blir du inte bara piggare och mår bättre. År 2015 hade 95 procent av alla 11-åringar i Sverige en smart telefon, en siffra som lär ha ökat sedan dess. Har skrivit över 2 000 artiklar om medicinsk forskning och bioteknik. Och hur vi med våra smarta hjärnor har byggt bort mycket av det som egentligen är naturligt för oss och som skulle kunna få oss att må bättre än vad vi gör.

Next