Brand i upplands väsby. Upplands Väsby brandstation 2019-11-30

Kraftig radhusbrand i Upplands Väsby

brand i upplands väsby

Ingen person ska ha skadats vid branden och ingen har heller andats in så mycket brandrök att det krävts sjukvård. Det är den andra stora radhusbranden i Upplands Väsby på kort tid. Vi kommer att vara på plats med enheter från fyra stationer, säger Therese Blades, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar till De många Väsbybor som samlades under kvällen fick se brandmännen kämpa med full kraft för att rädda skolan. Det fanns inga uppgifter om allvarliga skador. Den bildades 1952 då socknarna Ed, Fresta och Hammarby slogs ihop.

Next

Kraftig radhusbrand i Upplands Väsby

brand i upplands väsby

Vi har delat in skolan i olika sektorer för våra räddningsarbetare som är på plats, säger Hans Eriksson vid Storstockholms brandförsvar till Aftonbladet. Hur påverkar det här barnen? Vi håller på med eftersläckningsarbete på platsen, säger Christer Wahlström, ledningsbefäl på Storstockholms räddningscentral vid 03-tiden. Just nu jobbar man med en kranbil som ska lyfta bort taket så att man ska kunna släcka under det, säger Ulf Tholén, ledningsoperatör på Storstock räddningscentral. Vi resonerar om hanteringen i närtid, alltså i dag fredag, och inför måndag. Upplands Väsby räknar med att växa till 63 000 invånare år 2040. Tidigt på fredagsmorgonen var branden under kontroll, men räddningstjänsten blir kvar för släckningsarbete. Ingen person har rapporterats skadad i branden, som startade strax före klockan 22 på torsdagen.

Next

Senaste nytt från Polisen i Upplands Väsby

brand i upplands väsby

Stationen bemannas av en styrkeledare och fem brandmän dygnet runt som inom 90 sekunder från det att larmet ljuder ska vara på väg mot olyckan. De drabbade kan få ett visst stöd från kommunen. Totalt evakuerades 42 personer under kvällen. Har man frågor kan man ta kontakt med oss på plats eller få hjälp via kommunens kontaktcenter, säger Ulf Palmgren, säkerhetschef på Upplands Väsby kommun. Fordonsparken består av släckbil, stegbil, tankbil, terrängfordon, skärsläckare och båt. Efter det pågick ett intensivt släckningsarbete. Det innebär att kommunen växer med knappt 2 % om året.

Next

Senaste nytt från Polisen i Upplands Väsby

brand i upplands väsby

Larmet kom in till räddningstjänsten 09. De har bett om förstärkning. Branden kunde snabbt släckas, men på grund av rökutvecklingen får skolan stänga för dagen. Norrköpings Tidningar är Sveriges äldsta ännu utkommande dagstidning, grundad 1758. Enligt Christian Lindström som är yttre befäl på Attunda brandkår kommer släckningsarbetet att pågå i minst två timmar till. Enligt Aftonbladet har branden startat i ett fläktrum.

Next

Brand rasar i Grimstaskolan i Upplands Väsby

brand i upplands väsby

Upplands Väsby brandstation är specialister inom området kemikalier. Som mest arbetade ett 40-tal brandmän med elden i radhuslängan, där två fastigheter totalskadades och de två ytterfastigheterna fick brandskador på vinden. Skolans elever och personal fick under förra fredagsförmiddagen utrymma skolan efter att en brand ska ha brutit ut på en toalett. Ingen ska ha kommit till skada. Branden var under kontroll vid tretiden på fredagsmorgonen, och brandmännen kunde lämna platsen vid elvatiden på förmiddagen.

Next

Upplands Väsby brandstation

brand i upplands väsby

Felicia Danielsson Cathrin Reth P√§r Fontander. √Ąnnu flera timmar efter larmet brann det fortfarande. Det hade b√∂rjat brinna i en radhusl√§nga med 12 separata bost√§der. Branden √§r sl√§ckt och vi kollar p√• skador nu och h√•ller p√• att ventilera ut r√∂ken, s√§ger Bj√∂rn Johansson, ledningsoperat√∂r p√• Storstockholms r√§ddningscentral. Branden har f√•tt f√§ste i ett tak och vi ska nu f√∂rs√∂ka begr√§nsa branden. I slutet av januari i √•r totalf√∂rst√∂rdes tv√• fastigheter i en radhusl√§nga i Sk√§lby. N√•gra boende f√∂rdes till sjukhus f√∂r kontroll.

Next

Nya Brandfactory AB Karins Väg 5, Upplands Väsby

brand i upplands väsby

Eleverna har fått meddelande från skolledningen att alla måndagens lektioner är inställda och att eleverna får vara hemma hela dagen. Andra radhusbranden på kort tid Det är oklart vad som startade branden, men i väntan på teknisk undersökning rubricerar polisen ärendet som mordbrand. Orsaken var en brand på en toalett, vilken en av skolans lärare rådigt nog snabbt släckte. Under fredagen inleddes även ett krishanteringsarbete av kommunen till följd av branden. Kommunens krisgrupp har kallats in för att stötta de boende som kan behöva hjälp till exempel tillfälliga bostäder.

Next

Storbrand i Upplands Väsby i natt

brand i upplands väsby

Nio står utan hem När det gäller skadorna på radhuslängan är två fastigheter totalförstörda. Flerbostadshuset består av 12 lägenheter. Men vi kommer fortsätta ha dialog om vad man behöver göra. Minuter senare var räddningstjänsten på plats och kunde inleda evakueringen av de boende i längan. De boende har evakuerats och det finns inga uppgifter om skadade.

Next

Upplands Väsby brandstation

brand i upplands väsby

I vissa fall kan det handla om att f√• kl√§der, ber√§ttar s√§kerhetschef Ulf Palmgren som √§r s√§kerhetschef p√• Upplands V√§sby kommun. Hur g√∂r man fr√•n skolans sida f√∂r att det inte ska h√§nda igen? De tv√• andra bost√§derna √§r brandskadade p√• vinden. Orsaken uppges vara den omfattande r√∂kutvecklingen i skolans lokaler efter branden. Men det √§r klart att det f√∂der en oro hos b√•de barn och vuxna. Ytterligare tv√• fastigheter ‚ÄĒ intill dessa ‚ÄĒ √§r sv√•r vatten- och r√∂kskadade. Strax innan klockan fyra i morse larmades r√§ddningstj√§nst om en brand i ett flerbostadshus p√• Lindhemsv√§gen. Synn√∂ve Frid√©n, chef f√∂r de kommunala skolorna, meddelar att skolundervisningen avbr√∂ts p√• grund av branden.

Next

Branden i Upplands Väsby under kontroll

brand i upplands väsby

Branden är under kontroll och det finns ingen risk för spridning till intilliggande byggnader. Det var strax efter klockan 22 som larmet kom in på torsdagskvällen. En sur lukt omger området och runt omkring fastigheterna ligger räddningstjänstens utrullade slangar. De övriga 33 har under den tidiga fredagsmorgonen fått tillträde till sina bostäder igen. Under kontroll senare på kvällen Senare under kvällen ska enligt uppgift branden ha varit under kontroll och vid 22-tiden började släckningsarbetet trappas ner.

Next