Det gör ont när knoppar brister. När livet knackar på...: Det gör ont när knoppar brister... 2019-11-30

Ja visst gör det ont

det gör ont när knoppar brister

Han kan bestraffa partnern med långvarig tystnad om han upplever att hon gjort något fel. Om det så bara är i några av exemplen så är du med stor sannolikhet utsatt för psykisk misshandel av din partner. Rösten saknar känslor och de mest vardagliga påstående kan låta föraktfulla och förlöjligande. Jag kände att jag själv hajade till lite när jag sa orden och nästan fick dåligt samvete. Varför mörkar han hela tiden? Att mörka, ha hemligheter och hålla sig med lögner gör kvinnan osäker, vilket han är ute efter eftersom det får honom att känna kontroll. Digitalisering är för många förknippat med positiva värdeord som utveckling, innovation, tillgänglighet och användbarhet.

Next

Det gör ont när knoppar brister

det gör ont när knoppar brister

Det är då knoppen brister. Sedan jag fick barn har jag tyckt att min utveckling på detta plan gått bakåt fast så är det ju inte — det är bara större utmaningar och därmed en inte lika utvecklad verktygslåda. Vad säger de till sig själva och om den som utsätter dem? Det känns som om han tappat all respekt för mig och inte bryr sig det minsta om var jag är, vad jag gör, hur jag mår eller något annat. Hans svar på frågan varför han inte vill prata, blir bara ett: -Det finns väl inte så mycket att prata om. En mörkning av verklig information är väsentlig för att göra kvinnan orolig och maktlös.

Next

När livet knackar på...: Det gör ont när knoppar brister...

det gör ont när knoppar brister

Den här formen av kommunikation som mannen använder sig av används inte för att ta kontakt utan för att fjärma och förhindra ett utbyte. Hur har det kunnat bli såhär? Varför utvecklas inte digitala system med inriktning på att många fler ska kunna använda dem? Människor som blir utsatta för misshandel tvivlar ofta på att deras uppfattning och upplevelser är riktiga. Tvivlar du på vad du upplevt? Till vilken annan människa som helst kan man ställa frågor om man inte förstår - men inte till någon som har ett misshandelsbeteende. Och så är det ju. Nu får du svar på dem.

Next

Det gör ont när knoppar brister

det gör ont när knoppar brister

Han beter sig kallt och distansierat. Bör innan du läser vidare säga att det här är min upplevelse av min situation. Vi får hoppas att det som kommer därur är något fantastiskt och vackert som långt överväger den smärtan. Det känns helt absurt men alltför mycket är skrämmande bekant. Enligt det mesta jag läst, kan det vara svårt att ta sig ur en sådan här relation eftersom mannen kan bli väldigt aggressiv och elak, ha svårt att släppa mm. I övrigt har jag ett stort intresse för bl a inredning, resor och friluftsliv, vilket kanske då och då kan få ta plats i bloggen eftersom det är några av de saker som ger energi och glädje till livet.

Next

När livet knackar på...: Det gör ont när knoppar brister...

det gör ont när knoppar brister

De som en gång har varit utsatta för psykisk misshandel känner omedelbart igen denna kyliga ton och den utlöser rädsla. Om det känns fel så är det fel! Allting sker utan förklaringar och kvinnan är alltid vid tolkningarnas yttersta gräns. Och lika mycket som jag hatar mörkret och all skit som jag tydligen ska prövas med, så känner jag även en tacksamhet av att livet låter mig växa. Läs mer på: Jag är en kvinna mitt i det härliga livet. Varför går det inte att kombinera säker datatrafik med att ge tillräckligt med tid för den som läser och skriver långsamt? Visst borde det vara möjligt att använda digitala tjänster för den som varken kan läsa eller skriva på traditionellt vis? När en man kommunicerar med en kvinna han vill få i underläge kommunicerar han kallt, hårt, platt och entonigt. Den där sugande känslan i magen av oro och det ihärdiga skakandet enda inifrån själen har stannat upp för just nu.

Next

Det gör ont när knoppar brister

det gör ont när knoppar brister

Han är inte alls intresserad av ditt välbefinnande eller att få er relation att fungera. Hur beter sig människor som blir misshandlade? Men det är vanligt, exempelvis inom regioner och landstingens digitala tjänster för e-hälsa. Jag vet att jag klarar mig, att jag klarar varenda jävla prövning som livet vill testa mig med. Varför är det så komplicerat att förstå instruktionerna och logga in? Någon slags varningsklocka ringde i mitt inre. Handlar det då om något som faktiskt gjort mig rent illa, gör det ont. Han bryr sig inte om dina känslor och vill inte höra dig berätta att du är sårad.

Next

Det gör ont när knoppar brister

det gör ont när knoppar brister

En insikt om något som följt mig hela livet, format mig, gjort mig till den jag är. Det gör ont att acceptera denna diskriminering. Att jag återigen får bevisa för mig själv att jag står stark på jorden och inte viker mig för vinden när den blåser som hårdast. Som slet sönder hela mitt inre och som fick allt att falla. Även om han envist förnekar det så är han din motståndare. Användare som fortfarande hänvisas till någon som hjälper dem att använda digital teknik. Här är ytterligare text som jag bara känner igen oss i alltför väl.

Next

När livet knackar på...: Det gör ont när knoppar brister...

det gör ont när knoppar brister

Att vägra ge information är ett sätt, utan att säga det direkt i ord, uttrycka att den andre inte intresserar en, eller att hon inte ens existerar. Det vet jag vid det här laget. Ändå började det snurra i mitt huvud. En man som har ett misshandelsbeteende kommunicerar inte rakt. Har fetat det mest träffande och skrivit kommentarer kursivt under. Här följer ett utdrag ur det jag läst och länkar vidare till psykiskmisshandel.

Next

När livet knackar på...: Det gör ont när knoppar brister...

det gör ont när knoppar brister

När jag ser och plötsligt förstår det som varit för vad det verkligen är, blir det en insikt. Man kan tolka det på många sätt. Att rädslan inte tar över. Varför låter man fortfarande bli att ta hänsyn till stora målgrupper som användare av digitala lösningar? Jag har upplevt att han skapar saker att mörka som jag nu i efterhand gissar är ett sätt att göra mig osäker och kontrollerbar. Skönt för dig om din situation ser annorlunda ut.

Next

Ja visst gör det ont

det gör ont när knoppar brister

Framöver kommer det nog bli en hel del trädgård, då jag köpt en kolonistuga. Det är helt tyst runt mig. Det är jag som måste hitta ett sätt att sluta älska honom och tro ända in i mitt inersta att jag inte kommer kunna hjälpa honom Vad menar han och vad vill han? Hans drivkraft är vrede, inte kärlek. Jag kan inte riktigt tro det. Att inte vara rädd för mörkret och smärtan.

Next