Dyrebeskyttelsen kristiansand. Dyrenes Beskytter Kristiansand 2019-12-02

Omplassering av husdyr

dyrebeskyttelsen kristiansand

Mange av kattene som tas inn av våre frivillige er syke og har skader. Omplasserte dyr kan passe fint inn sammen med andre kjæledyr man har, men alt avhenger selvsagt av dyrets personlighet. Ansvarsløshet hos mennesker gjør dyr hjemløse. Opp mot 170 av dem dumpes av eierne sine på sommerstid. Rautende kuer og brekende sauer toget den gang hver morgen gjennom stille gater til beite på Grimsmarka og i Baneheia. Spør deg selv om du har økonomi og tid til å ta vare på et dyr hele dets levetid.

Next

Omplassering av husdyr

dyrebeskyttelsen kristiansand

Dyrebeskyttelsen selger kattene de får inn videre. Med glød og engasjement gikk Titti A. There may be an issue with the Instagram Access Token that you are using. Tenk deg nøye om, før du anskaffer deg et dyr. Ønsker du å gå til anskaffelse av et familiedyr, sjekk med organisasjoner som jobber med. Kontakt den av våre lokalavdelinger som er nærmest deg, hvis du ikke finner eier til katten.

Next

Dyrebeskyttelsen Norge

dyrebeskyttelsen kristiansand

Våre 27 lokalavdelinger strekker seg fra Finnmark i nord og helt ned til Mandal i sør. Det finnes ingen offentlig hjelp for hjemløse dyr, derfor trår Dyrebeskyttelsen Norge til og redder cirka 8000 hjemløse dyr hvert år. De siste par årene har vi også sett en stadig større økning av hjemløse kaniner. Ifølge Arnfrid Robstad bevarer Dyrebeskyttelsen alle kattene som kommer inn, til de får en ny eier. Vedtektene våre kan du lese ved å Ønsker du å støtte vårt arbeid?. Der finnes det mange flotte dyr som trenger en ny familie. Mange dyr blir hjemløse fordi eier ikke setter seg godt nok inn i dyrets behov, før de går til anskaffelse av familiedyret.

Next

Adopsjonsklare Dyr hos Dyrenes Beskytter Kristiansand (DBK)

dyrebeskyttelsen kristiansand

Vi bruker alle ressurser på dyrene og ber om forståelse for at vi ikke prioriterer å ta telefonen når det er travelt og oppfordrer derfor til å benytte mail. Katter er overrepresentert i statistikken som omhandler mishandling og drap på familiedyr i Norge. Hvor mange som er en del av en husholdning og hvor mange som er hjemløse, er vanskelig å anslå. Nordmenn elsker kjæledyr, og for mange blir dyrene nesten en del av familien. Dumpet i kjøleskap Hun har jobbet i Dyrebeskyttelsen i over 25 år.

Next

Adopsjonsklare Dyr hos Dyrenes Beskytter Kristiansand (DBK)

dyrebeskyttelsen kristiansand

Hundekennelen er stengt for besøkende uten avtale, ved spørsmål kontakt oss på fod fod. Dyrebeskyttelsen selger kattene de får inn videre. Ifølge Mattilsynet, er det cirka 750 000 katter i Norge. Her kan dyret risikere å sulte eller tørste i hjel fordi det ikke får god nok oppfølging av barnet, som ikke er klar over at dyret trenger tilsyn. Derfor er hjemløse dyr én av vår viktigste fanesaker og det er her vi benytter mesteparten av våre ressurser. Spesielt livlig var det om høsten, når oppkjøperne kom med sine store drifter som beitet i Grimskogen før de skulle bringes til slakt. Vi har også hjulpet svaner og piggsvin med å overvintre.

Next

Hjemløse dyr

dyrebeskyttelsen kristiansand

De har bare blitt forlatt. Våre familiedyr er domestisert over så lang tid at de er avhengige av oss mennesker. Siden 1859 har vi arbeidet for at dyr skal bli behandlet med respekt og medfølelse. Dyr er like forskjellige som mennesker. Dette kunne gå ut over dyrene på den ene og den andre måten. Da ble en gjeng kattunger funnet etterlatt i et ødelagt kjøleskap ute i skogen.

Next

Omplassering av dyr

dyrebeskyttelsen kristiansand

Overtar du en hund fra oss er du forpliktet til å ta hunden til årlig vaksinasjon og helsesjekk. Dette burde være elementære tanker å gjøre seg opp en mening om før man begynner å planlegge et dyr til familien. Mange katter blir hentet inn etter at vi har mottatt bekymringsmeldinger fra publikum. Omdal i gang med samme optimisme og tro på saken som hennes oldefar hadde hatt. Det blir bare verre og verre, og ingenting gjøres for å løse det. Dumpet i kjøleskap Hun har jobbet i Dyrebeskyttelsen i over 25 år. Dette er fanesaken vi arbeider mest med.

Next

Om organisasjonen Dyrenes Beskytter Kristiansand (DBK)

dyrebeskyttelsen kristiansand

Her kan dyret risikere å sulte eller tørste i hjel fordi det ikke får god nok oppfølging av barnet, som ikke er klar over at dyret trenger tilsyn. Kaniner kan bli så gamle som 12 år, marsvin 15 år og chinchillaer 30 år, for å gi noen eksempler. Dyrebeskyttelsen Norge Farsund ønsker å hjelpe de hjemløse dyrene, de som ikke har noen andre. Derfor: Når du leter etter en hund, les nøye det vi skriver om hunden og hva slags hjem vi leter etter for akkurat den hunden. Det finnes noen mennesker der ute som anskaffer seg dyr til ulovlig virksomhet — foring av reptiler og til bruk i jakttrening. Mattilsynet er det eneste offentlige dyrevernet som eksisterer i dag.

Next

Omplassering av husdyr

dyrebeskyttelsen kristiansand

Dyr er like forskjellige som mennesker. Lokalavdelinger Flere hundre frivillige jobber gratis på fritiden sin med praktisk og politisk i våre lokalavdelinger. Dette kunne gå ut over dyrene på den ene og den andre måten. I Dyrebeskyttelsen Norges etiske plattform slås det fast at inntil statlig dyrevernmyndighet tar ansvar for hjemløse dyrs velferd, skal Dyrebeskyttelsen Norge forestå nødvendige tiltak etter evne. Gemyttet til kattunger er langt mer uforutsigbart.

Next

Adopsjonsklare Dyr hos Dyrenes Beskytter Kristiansand (DBK)

dyrebeskyttelsen kristiansand

Spesielt livlig var det om høsten, når oppkjøperne kom med sine store drifter som beitet i Grimskogen før de skulle bringes til slakt. I blant må vi ta den tunge avgjørelsen å heller la katten slippe lidelsene, enn å prøve å gi den behandling. Med glød og engasjement gikk Titti A. Å gå til anskaffelse av et dyr til familien skal være en nøye, gjennomtenkt handling, og ikke noe som gjøres på impuls. Dyrebeskyttelsen Norge mener dette er viktig for å redusere den bruk og kast mentaliteten som dessverre en del mennesker har til katter i dag. Det at vi nå har muligheten til å gi to kattunger et nytt hjem, er derfor fint, sier hun.

Next