Ein farfar i livet tekst. kykelikokos: Ein farfar i livet skulle alle ha! 2019-12-03

«Ein farfar i livet» av Odd Nordstoga er perfekt til minnestund

ein farfar i livet tekst

Der gjorde eg som far min. Han kunne sitte ute sammen med oss barn i solveggen i le av østavinden som kunne være kald selv om sommeren. I min enfoldighet tenkte jeg først på at alle skulle ha en farfar i live. Farfar fikk jeg aldri møtt, men jeg fikk oppleve hva min egen far betydde for sine første barnebarn, som han fikk leve noen år sammen med. For sjølv om eg er vaksen, så er eg ikkje alltid så tilfreds med desse tinga som er alle menneske sin tøffe realitet: At vi til sjuande sist må sitje med ansvaret sjølv.

Next

Odd Nordstoga

ein farfar i livet tekst

Den vakre teksten sjå heilt nederst og melodien av Odd Nordstoga er eg blitt så glad i. Reportuaret til juniorspelemannslaget var stort sett gamaldans, men av det reportuaret som er i hardingfeletradisjonen. Morfar hadde tid og han kom ned til veien da vi kom på besøk og gikk sammen med oss opp til huset. Nokon tydeleg profil hadde me ikkje. Hvordan kan vi ta vare på flergenerasjons familier, nabolag, arbeidsplasser, politiske partier, menigheter og fritidsaktiviteter? Eit album spelt inn i Atlantis Studio i Stockholm med brødrene David og Ivar Vogt som produsentar.

Next

Odd Nordstoga

ein farfar i livet tekst

Tekstane var skreve av Odd sjølv, men med tre bidrag av Stein Versto. Dagens besteforeldre er i stor grad yrkesaktive utenfor hjemmet. Me spelte inn plate på Grappa og hadde ei karriere så ljos som berre det. Selv de som fikk en oppvekst med fravær av den ene av foreldrene eller begge foreldrene, kan også få et godt liv. Jeg ville vært langt fattigere uten. Morfar og onkel som bodde hjemme kunne sitte ved kjøkkenbordet og bøte garn.

Next

«Ein farfar i livet» av Odd Nordstoga er perfekt til minnestund

ein farfar i livet tekst

Jeg er nesten der, 56 år altså. Han ble hedret på sine eldre dager for dette arbeidet. Farfar og morfar røkte rullings. Da jeg jobbet i for en del år siden, hadde vi en tradisjon der hvert direksjonsmøte begynte med at en av direktørene leste et dikt. Snekkeryrket var sikkert også noe som holdt liv i noen. Og det var det som skulle vise seg å vera vegen frametter.

Next

Askeladden: Odd Nordstoga

ein farfar i livet tekst

Farfar hadde likevel tid, masse tid. Eg er fødd den 10 des. Jeg var med ham på mange fisketurer, bærturer og turer i fjøset, og han hadde bestandig noe godt på lur i skapet sitt. I bisettelsen leste min svigerinne Liv Bernhoft Osa opp en nydelig tekst som opprinnelig er skrevet og sunget av Odd Nordstoga i albummet «Bestevenn» som rørte oss alle. De fremstod som «human living documents»- menneskelige, levende dokumenter.

Next

Ein farfar i livet.

ein farfar i livet tekst

For himmelen, det evige livet er først og fremst eit tilvere der Gud vår Far og vi skal ha det inderlige fellesskapet som mange av oss lengtar etter no. Denne gongen gjekk turen til AmperTone i Oslo med Bård Ingebrigtsen som teknikar og coprodusent. Morfar var notfisker eller nothund som en pleide å si. Det blei bra saker, og Kåre spurde faktisk om eg ville jobbe vidare med dette i Propeller med han som produsent. Jo, fordi denne endelege omfavninga, den totale kvila i Gud, får vi først oppleva når vi går over frå det livet som må ta slutt og over i det livet som ikkje tek slutt. Morfar var også en høyreist mann.

Next

Ein farfar i livet...

ein farfar i livet tekst

At vi alle strevar med å vere skikkeleg nær dei som er dei næraste og endå meir med dei andre. Kanskje var trangen til å snakke med folk blitt så stor at han bare måtte det? Men har ein trua, så har ein trua. Vanligvis trenger vi begge våre foreldre. Irsk musikk for alle penga. Hun hadde lært seg å klare seg uten han.

Next

Ein farfar i livet.

ein farfar i livet tekst

Voss folkehøgskule gjorde til at musikardraumen beit seg fast. Han debuterte som plateartist med bandet Something Odd i 1997, for så i nokre år å drive meir med folkemusikken gjennom gruppa Blåmann Blåmann og i samarbeid med Øyonn Groven Myhren med prosjektet Nivelkinn som hausta spelemannspris for beste folkemusikkplate. Og så døydde han når eg var 12 år. Nordstoga har samarbeidet både med Ragnar Hovland og Stein Versto — sistnevnte har levert tre av tekstene på den siste plata, og han har utgitt plate med musikk til dikt av Aslaug Vaa. . Etter folkehøgskulen drog eg i militæret. Plata November kom året etter, og der er folkpreget for fyrste gong tona litt ned til fordel for eit litt mørkare og personleg landskap.

Next

Odd Nordstoga

ein farfar i livet tekst

Så poenget er at det er viktig å få oppleve besteforeldre. Ikke rart at småbarna lurte på hva slags mann som dukket opp og at «ho mor» syntes han var i veien. Alle føtter har dessuten røtter. Når han hadde gode dager var han litt av en humorist. Morfar Olaf og meg en vakker sommerdag i østavind. Og sjølv om pappa var ein trygg og god pappa på mange måtar, så misunte eg dei som hadde besteforeldre i nærleiken. Men likevel — kva er det som gjer at denne songen er blitt så populær? At vi i realiteten kan risikere å bli einsam ein eller annan gong, om vi ikkje allereie er det, fordi ingen av dei eg har nær meg kan leve for evig.

Next

«Ein farfar i livet» av Odd Nordstoga er perfekt til minnestund

ein farfar i livet tekst

Slikt var det mykje av. Tungt manuelt arbeid, lange dager, lite hvile, det å fryse og fryse og fryse og ikke minst å lengte hjem. I 2004 slo han stort igjennom med plata Luring som ved hjelp av slageren «Kveldsong for deg og meg» selde heile 160 000 eksemplar. Velvillig skildret de historier om eget folk og fremveksten av lokale menigheter. I 2008 gav han ut eit album bygd på tekstar av Stein Versto og Ragnar Hovland som fekk namnet Pilegrim.

Next