Fiellun putous. Juokseva basiliski: Kevon vaellus + Guivi 2019-12-04

Kevon luonnonpuisto

fiellun putous

Täytyy sanoa, että tässä lounaspaikassa annokset olivat niin isoja, että mun joka tunnetaan todella hyvästä ruokahalusta täytyi jättää ranskiksia lautaselle. Johanna tsekkaa, että ollaan kartalla. Toiselta yritykseltä olisi onnistunut edullisesti kyydityspalvelu, jos olisimme kulkeneet reitin Kenesjärveltä Sulaojalle. Kauaa ei siellä viihdytty kun mielessä oli jo pikkuhiljaa hiipivä hämäräkin mutta muutama maisemakuva piti silti tietysti ottaa. Sen jälkeen patikoimme takaisin autolle ja suunnattiin mökille syömään ja perinteisen puusaunan lämmitykseen. Putousten ja koskien eron määrää se, kuinka jyrkästi vesimassat tippuvat alaspäin.

Next

Kuva: Fiellu

fiellun putous

Putaanköngäs on myös korkea ja kohtuullisen runsasvetinen putous, ja sellaisenaan varsinainen erämetsän helmi. Siskon tekemät sukat lämmittivät jalkoja iltaisin. Levada tarkoittaa siis kastelukanavaa, joita on rakennettu Madeiralle aikanaan yhteensä noin 2000 km edestä ja niiden tarkoitus on kuljettaa vettä sateisesta vuoristosta kuivemmille alueille. Niinpä heittelimme rinkat kahden naisen voimin vastarannalle ja sitten vasta hyppy perässä. Putoukselle on annettava tunnustusta niin korkeudesta ja kauniista luonnosta, kuin myös paikan huolellisesta kunnossapidosta polkuineen ja opasteineen. Osoittautui, että kumpikin arvaus oli pielessä: ihan vain tuttuja, tosin tarina ei kerro mitä kautta. Täytyy sanoa että tuossa paikassa oli kyllä jotakin taianomaista, mitä ei ihan missä vaan voi aistia! Tässä vaiheessa piti syödä kaikki suklaat ja välipalat, mitä rinkasta löytyi.

Next

Kuva: Fiellun putous

fiellun putous

Ilmeisesti onnistuttiin näyttämään niin reissussa rähjääntyneiltä tai muutoin vain haistiin kilometrin päähän :P Tenojoki kutsuu kalastajia. Kaunista olisi ollut varmasti sielläkin mutta siellä korkeuseroakin olisi ollut enemmän. Kaksi maailman korkeinta putousta ovat Angelin ja Tugelan putoukset. . Kun bussi saapuu, kuljettaja huitoo mäkäriä kuin heikkopäinen ja avaa tavarasäilön, johon heitän varusteeni. Ontuvan kävelyn ansiosta lensin vielä takamukselleni kivikkoisessa mäessä, kun telttapaikkamme oli mäen päällä ja varsinainen notskipaikka mäen alla. Alussa menimme hiihtolatujen mukaisia reittejä mutta jossain vaiheessa siirryimme pienemmille Natura-alueen poluille.

Next

Patikointia Kevon kanjonissa 5.

fiellun putous

Könkään jyrkänne on kesäaikaan vehreän sammaleen peitossa, mikä voi tuoda mieleen aarniometsien putoukset tropiikin viidakoissa. Tarvitsimme siis yöpaikan, josta onnistuu kyyti kohtuuhintaan Kevon reitin lähtöpisteeseen ja auton kuljetus Kevon reitin päätepisteeseen. Kahlauspaikalla oli kahlausvaijeri apuna, joten kahlaaminen oli astetta helpompaa kuin esimerkiksi viime kesänä Urho Kekkosen kansallispuistossa tulva-aikaan ilman kahlausvaijereita. Tilattiin siis juustoja, patatas bravas paikallinen peruna-annos kastikkeen kera , kanapaloja ja ensalada rusa, joka on suomeksi venäläinen salaatti mutta hyvin perinteinen espanjalainen tapas. Taveja ja telkkiä lentää joen ylitse.

Next

Kuva: Fiellun putous

fiellun putous

Autoon kilometrejä tuli yhteensä 2 500. Kevo on ollut mulla unelmana patikoida jo pitkään, mutta vielä joutuu jonkin verran odottelemaan. . Matka Sulaojalle kulki Tenojoen vartta pitkin mahtavissa maisemissa. Ainoastaan vartijoita siellä täällä seuraamassa että kaikki on hyvin. Reitin lähtöpaikka oli nimeltään Queimadas.

Next

Kevon luonnonpuisto

fiellun putous

Levada do Caldeirão Verde tarkoittaa suomeksi jotakuinkin vihreän padan kastelukanavaa. Se yritti sanoa, että nyt menee yli, liikaa rasitusta. . Tähän asti reitti on sama kuin Guivi-tunturille. Matkalla saatiin ihastella kahta suurempaa vesiputousta lukuisten pienempien purojen ja putousten rinnalla saniaisten ja muiden kauniiden kasvien ympäröimänä, paratiisimaisemia parhaimmillaan! Kuvista päätellen ei oo ehditty tehdä muuta kuin syödä ja löhöillä :P Iloisia retkeilijöitä kukkulalla.

Next

Putoukset: maailman ja Suomen korkeimmat putoukset

fiellun putous

Vaikka autiotuvassa oli lämmin, laitoin päälle kolme paitaa ja silti paleli. Kivikasa tarjosi suojan, missä oli mukavaa istua ja katsella maisemia. Jotenkin olo oli hieman uupunut ja lihakset väsähtäneet. Lisätietoja voi minulta kysellä, jos reitistä kiinnostuit! Savolaiset Markku ja Väinö istuskelivat iltaruualla, kun sisään asteli aina yksi nainen kerrallaan. Caldeirão Verden loppupään putouksella pidettiin evästauko, jonka jälkeen jatkettiin yhdessä vähän matkaa Caldeirão Infernon suuntaan. Fiellujoesta Kevon kanjoniin vetensä laskeva köngäs sijaitsee maastoltaan erittäin haastavan Kevon retkeilyreitin varrella luonnonpuiston keskellä.

Next

Vaellustarinoita: Ruktajärvi

fiellun putous

Ulosanniltaan putous ympäristöineen on Suomen mahtavimpia. Vesiperhoset sieppaavat pyyntipusseillaan virrasta syötävää. Natura-alueiden tavoitteena on luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen. Ihana päivä vietettiin näissä maisemissa, ja ihailtavaa riitti automatkallakin! Koska toiset autonavaimet unohtuivat, Urho oli teipannut avaimen kiinni pölykapselin alle. Ei kuitenkaan yhtään menohaluja vähentänyt tää juttusi : Lappiin ja varsinkin Norjan tuntureihin ja vuonoihin jää koukkuun. Eniten menoa haittasivat erittäin kipeät jalkapohjat, minkä vuoksi koetinkin kävellä suuren osa matkasta polun vierellä pehmeämmällä alustalla. Se oli just hyvä, ei ollut hyttysiä juuri lainkaan.

Next

Kuva: Fiellun putous

fiellun putous

Ilma oli tukahduttavan kuuma +28¬įC, tarkistettu j√§lkik√§teen , joten j√§tin valokuvailut sikseen. Viimeiset reittisuunnitelmat ja kompassien suuntaanlaitot m√∂kiss√§. Kello oli illalla jotain yhdeks√§n pintaan. Ensimm√§inen taukopaikka oli jo 3 km p√§√§ss√§ GeavvogeaŇ°l√°ttun telttailualueella. Miesten m√§√§r√§np√§√§ tiistaille oli viel√§ kymmenen kilometri√§ meit√§ kauempana, kun meid√§n m√§√§r√§np√§√§ oli Fiellun putouksen juurella sijaitsevalla telttailualueella. . Johanna tulee kuin ammattilainen yli.

Next