Flyvende teppe. BO: Det flyvende teppe 2019-12-04

Det flyvende teppe

Flyvende teppe

Den vaksne byrjar å dra borna bortover golvet. Mitt stripete teppe fekk iallefall æra av å ligga på reint gulv. Norske eksempler på bruk av flyvende tepper i litteratur og kultur er blant annet tegneren bildebok Frøken Mosekvist og det flyvende teppe fra 1986 og musikkalbum fra 1988. I den opprinnelige fortellinga om i Tusen og en natt forekommer det imidlertid ikke flyvende tepper, bare en flyvende seng. Pass på å ha mjukt underlag, som tjukkas, matter, puter eller liknande.

Next

Det flyvende teppe

Flyvende teppe

Fortunately, Hodja meets the old rug merchant El Faza, who gives him a flying carpet. Er det to vaksne saman, kan ein og ta tak i kvar sin ende av teppet, la eit barn setje seg opp i det «flygande teppet» og kaste det opp og ned. Landsbygutten Hodja, hans trofaste geit, Raya, «den gate smarte « storby jenta Smaragd, en maktsyk sultan, to sultne krokodiller, en skruppelløs skurk og en glemsk teppeforhandler. Flyvende tepper forekommer også en rekke ganger i moderne , særlig i bøker, filmer og spill. I Disneys tegnefilm er det et flyvende teppe med. Teppet som er kjøpt på , likte eg så godt, at det allerede er blitt kjøpt inn, og overrekt i gåve til ei kjekke veninna.

Next

Det Flyvende Teppet

Flyvende teppe

Og så ikke forglemme Det Flyvende Teppe. Flyvende teppe, også kalt flygende, magisk og svevende teppe på , er et i særlig og der det beskrives som et transportmiddel som kan. Laurdags morgon stod eg tidlig opp, slik at eg kunne tenkte eg klara å rydda, få orden på huset i helga. Ja, ettersom det er mandag i dag, så kan eg meddela at det klarte eg ikkje. I populære barnebøker om er flyvende tepper et alternativ til som transportmiddel. I seinere versjoner er det imidlertid tre fortellinger om «Prins Husseins teppe», et tilsynelatende vanlig teppe fra Tangu i Persia som kan sveve. Varier farten ved vekselsvis å gå eller springe: — rett fram — i sikksakk — i åttetall Borna kan variere vanskegraden ved å: — sitje på rumpa — stå på kne — liggje på magen eller ryggen — stå oppreist — variere med og utan bind for augene ver varsam; ikkje for stor fart her!.

Next

BO: Det flyvende teppe

Flyvende teppe

Flyvende tepper ble kjent i gjennom. However, city life isn't quite what Hodja expected, and he only survives because of Emerald, a poor but street smart girl, who teaches him how to manage in the big world. But when Hodja loses his carpet to the power-hungry sultan, his luck seems to run out. Etter kvart kan borna dra kvarandre. Eventyret «Tusen og en natt», der en har mot til og reise ut og oppleve verden, overvinne sine fiender, sin egen frykt, opprette nye vennskap og til slutt komme hjem med en overraskende bonus. Rett og slett eit flyvende teppe.

Next

Flyvende teppe

Flyvende teppe

De forbindes ofte med og , men forekommer også i , og annen moderne. He wants to experience the world, but his father insists he stays home and takes over the family's tailor shop. Skulptur av flyvende teppe som utsmykning på i. Will he complete his mission, find El Faza's granddaughter and return safely back to Pjort? Også nyere, frie av historiene fra Tusen og en natt kan inneholde flyvende tepper. Teppet har ikkje landa heilt, for eg trur det snart tek turen til gangen nede, viss ikkje det blir ei landing i stova. I de eldste kjente versjonene av Tusen og en natt forekommer det ingen flyvende tepper. In exchange he has to bring the old man's little granddaughter, Diamond, back to Pjort.

Next

Det Flyvende Teppet

Flyvende teppe

. . . . .

Next

Det Flyvende Teppet

Flyvende teppe

. . . . .

Next

Flyvende teppe

Flyvende teppe

. . . . . .

Next

Det Flyvende Teppet

Flyvende teppe

. . . . . . .

Next