Fretex container bergen. Fretex på plass på Kokstad 2019-12-04

Fretex Universitetsgata

Fretex container bergen

Eller er det bare klær? Men nå er det ingen som vil ha det lenger, og mange leverer det inn til oss. Det nye bygget danner rammeverket for en omfattende attføring. De kan ha helseproblemer, eller bare ha mistet den jobben de hadde. De har til og med salg. Det er fint å ha sånne gledesspredere i hverdagen! Heidi Apeland er arbeidsleder i tekstilavdelingen. Sko og klær som ikke er utslitt også.

Next

Fretex Kantinen på Kokstad, Kokstadalen 5, Bergen (2019)

Fretex container bergen

Gir de ikke vekk ting til folk som trenger det. Etter åpningen får Fanaposten være med når Trond Ivar Vestre viser ordføreren og hans følge rundt i lokalene. På den måten slipper vi at ting blir kastet, sier Trond Ivar. Der havner for eksempel klenodier fra bestemte tidsepoker. Ann Iren Torgersen er attføringssjef i Fretex Vest-Norge, og hun er strålende fornøyd med de nye lokalene. Men som vanlig, takk for jævla saklig svar, Juliea.

Next

About Fretex

Fretex container bergen

Ingen er så glad i å sitte stille. Håndklærne og sengetøyet et brukt en til to ganger jeg hadde litt shoppemani tidligere så noe kan de vel bruke det til? Mangfoldet er nesten like stort blant arbeiderne som i kleshaugene. De serverer billig mat til ansatte, som ofte har dårlig råd. Da het de Elevator, og ga jobb til «fattige og forkomne» i Oslo. Gjenbruk er bra bruk Trond Ivar forteller videre at det som ikke kan selges, ofte brukes til andre ting.

Next

Fretex på plass på Kokstad

Fretex container bergen

Til slutt er det klart for høydepunktet - den høytidelige snorklippingen. Vi bruker materialene til å lage barnemøbler og andre slike ting. I dag er de landets største attføringsbedrift. Det har Fretex gjort siden 1905. Her fins containere for brukbare ting, som Fretex forsyner seg av nesten daglig.

Next

Fretex på plass på Kokstad

Fretex container bergen

Fretex collects over 15000 tons of clothes and textiles every year. Grete, Bente og Tone jobber her, og er strålende fornøyde med de nye lokalene. Vocational rehabilitation programs: Fretex is the largest vocational rehabilitation company in Norway, and the only one nationwide. Men var ikke sikker, derfor spurte jeg her. Fretex also have 12 facilities for receiving and handling all clothes and textiles in Norway. Vi vil gjerne ha mange ulike livssyn. Det gjør at vi får en nærhet til hverandre, og det er veldig viktig.

Next

Dette skjer bak kulissene hos Fretex

Fretex container bergen

Fabiana står sammen med kolleger i alle fasonger. Skal ha ei opprydning i skuffer og skap, og har ingen å gi ting til. De liker å skape arbeidstreningsplasser, og har sitt eget system for sortering. Både nye og brukte klær fra Norge er populære i Polen. Klærne går til land som Polen, hvor de blir veldig godt satt pris på, og mange av småtingene får et nytt liv i Afrika.

Next

Dette skjer bak kulissene hos Fretex

Fretex container bergen

Ting bør du levere i butikken da folk ofte plyndrer Fretex-boksene. I dag ser butikkene ut som andre klesbutikker. Brukt tøy herfra kan gi høyere status enn noe helt nytt fra motebutikken. Det kan være daglig leder på Fretex, eller det kan være ordføreren, forsetter han og nikker til Bakke. Fretex is entirely owned by the. Fretex tar imot alt av tøy, men de er ingen søppelkasse for ting generelt. Trond Ivar forteller at de er oppe i 45 prosent formidling, altså andelen som kommer tilbake ut i arbeidslivet.

Next

About Fretex

Fretex container bergen

Leker og sengetøy, går det ann? Også vanlige norske klesbutikker har mye klær til overs. Hele pene rene og ikke slitte jeans er supert. Every year, more then 3000 people participates in our various vocational rehabilitation programs. Fretex-butikkene bidro også med over 20 millioner til Frelsesarmeens sosiale arbeid i fjor. Leker og andre småting tar de imot ingen problem, helst ikke bamser da. Men det er lurt å levere det ikke slenge i container.

Next

About Fretex

Fretex container bergen

Damer på Majorstuen puttet de nyinnkjøpte bruktklærne i en medbrakt pose fra Ferner Jacobsen. Fretex is the first company of its kind in Norway that offers a job guarantee, relevant to each participants program during the qualification period. Frode forteller om det rareste han har sett i en pose fra en Fretex-boks. Levér gjerne vesker, gardiner og håndklær. Ved et bord står Fabiana H. Før brant de det de ikke fikk solgt. Fretex International oversees the export to other customers in Europe, Pakistan and Iraq, some of these will further export clothes and textiles to Asia and Africa.

Next