Grøss og gru. Hobbybruket: Grøss og gru.... 2019-12-01

Grøss og gru på Blood Suckers 2

grøss og gru

For ein ung lesespire som kanskje eigentleg var litt for ung for desse bøkene var bøkene akkurat skumle nok til å tilfredsstille skrekktrangen, men samstundes ikkje så skremmande at det øydela nattesømnen. Du kan prøve spillet i gratisversjon og selv oppleve de kalde gufsene på ryggen når vampyren nærmer seg. Han les i avisa at Kåre Hansen er død som følgje av eit slagsmål. Disse strekker seg fra aristotelisk katarsis via Freuds tanker om das Unheimliche til dagens evolusjonspsykologiske og nevrovitenskapelige forklaringer. Hundre lettlesne sider med spennande innhald passar bra for dei elevane som kanskje ikkje er dei ivrigaste lesarane. Du ser deg rundt, men ser ikke annet enn tomme ganger og ansikter på bildene som stirrer på deg.

Next

Mine friluftsaktiviteter.: Grøss og gru i Kruttverket.

grøss og gru

Adjektiv: gammel, knirkete Verb: å hyle, å skjelve Substantiv: en skygge, et skjelett 3. Man kunne se ham som en hvit sygge der ham for. Men Helene var ingen steder og plutselig så hun en hvit syhge komme mot henne den kom næremer og nærmere og Inga, selv om Inga klamret seg mot treet virket det som den kom for å ta henne. Amilia som er spillets hovedperson gjør det hun kan for å friste deg til å spille for mer enn du har råd til, så pass på. Frykten kommer smygende, og du vet det. Dramatikken byggjer seg opp mot eit avgjerande høgdepunkt med konsekvensar ingen av gutane kunne ane rekkevidda av. Samstundes føregår det ein leiteaksjon etter Ronny som tilsynelatande er sporlaust forsvunnen.

Next

Mine friluftsaktiviteter.: Grøss og gru i Kruttverket.

grøss og gru

Vis elevene at skumle ord ikke bare er adjektiv, men også verb og substantiv. Alt dette får Kevin til å lure på kva som verkeleg har hendt, og han konfronterer Kåre. Blood Suckers 2 er en oppfølger til spilleautomaten Blood Suckers 1. Dette intervjuet med Sortland er det siste intervjuet som vil bli lagt ut på desse sidene. Hvorfor liker vi å bli skremt? Grøss i bokform Her kjem nokre tips for Halloween frå det digitale arkivet til Nasjonalbiblioteket for dei som vil ha noko skummelt å lese. Kåre og Kevin var gode kompisar den gongen, då alt det dramatiske hende: Kåre inviterer Kevin med på grusbanen med det same Kevin kjem flyttande til Våg, og seier dei skal vere på same laget. To jenter i klassen seier at Kevin ikkje må stole på Kåre.

Next

Grøss og gru på Blood Suckers 2

grøss og gru

I tillegg er han, eller ho, sjølvreparerande, og dermed umogleg å øydeleggje. Etter hvert som du beveger deg innover i huset får du en følelse av at noen følger etter deg. En kveld hadde de blitt veldig sent og da de gikk sa en av de gamle damene som bodde i folkestua at hun skulle fortelle dem en ting før de gikk. Fordelen med denne løsningen er at de som får besøk ofte synes det er veldig hyggelig, siden dette er de eneste heksene de får besøk av. Dei vonde kreftene er ute av kontroll. Kevin blir livredd og løper, men snubler og slår hodet. Får vel ha litt tvist i skapet den dagen kanskje.

Next

Tankevandring: Grøss og gru

grøss og gru

Det er også noe med det amoralske universet i den skikkelige skrekkfilmen, som øker spenningen ved å fjerne garantien om en lykkelig slutt. Spør elevene om hva de ser, hva lukter de, hva hører de? Det kan også ta litt tid før de største gevinstene finner veien frem til deg mens du jakter på blodtørstige vampyrer. Manndomsprøven - å sitte gjennom filmen uten å se bort eller på andre måter vise svakhet. To av historiene handlet om denne frykten, som jeg naturlig nok gjorde til min egen i en periode, særlig rundt leggetid. Ikke minst imponerer de mange spennende funksjonene som denne spilleautomaten har. Om ingenting av det som er nemnt ovanfor fristar, kan ein sjekke ut nokre av desse titlane: Bret Easton Ellis , André Bjerke , Edgar Allan Poe , William Peter Blatty , H.

Next

TEMA: Skrekk, grøss og gru

grøss og gru

Han våkner opp på sykehuset. Blood Suckers 2 inneholder en utrolig god og levende grafikk, satt sammen med et mystisk lydspor som skaper en egen stemning i spillet. Historia blir etter kvart svært spennande og dramatisk, det går på livet laus. I tåka kommer de bort fra hverandre og Kevin ser plutselig den hemmelighetsfulle fotballspilleren komme gjennom skodda. Det var som regel ein luring som førte glaset, men det var likevel pirrande nok. Titlar som og seier det meste om kva bøkene inneheld. Del ut som elevene kan fylle ut med stikkord.

Next

Grøss og gru

grøss og gru

Det gjør det fortsatt ikke - men om natten til skogs må jeg innrømme at jeg fortsatt er noe mindre av en rasjonalist. Gutten har fotballskjorte med nummer 12 på ryggen og omgir seg med en kulde en vond sur lukt. Det er ein moderne og artig vri på klassikaren av Mary Shelley, som nok passar betre for vaksne. I prologen hugsar Kevin Borgen tretti år tilbake på den tida han var ungdom og budde i Våg. Modelltekst Nå kan snart elevene få bruke idèene de har skrevet ned i skjemaet sitt for å skrive en skummel historie, men først kan dere lese et eksempel på hvordan en slik historie kan være: « Et kaldt grøss går nedover ryggmargen din. Bonusspillet et artig tilskudd, og som du sikkert har forstått så ligger det også gjemt noen gode skatter, eller gevinster om du vil, i dette bonusspillet. Arbeidet kan også ende i et produkt, som for eksempel å samle tekstene i en bok.

Next

Tankevandring: Grøss og gru

grøss og gru

Grafikken er utrolig godt laget til med gode detaljer i en dunkel og mørk atmosfære. Vi tror derfor at denne oppgaven fortjener å ende opp som et skikkelig sluttprodukt og ikke bare som en halvferdig tekst i skriveboka. Kvistene var som tenner og klør mot henne og hun begynte å rope på Helene. Man kan bruke dokumentkamera for å vise fram elevtekster og streke under ord som beskriver stemningen og samtale rundt disse. Kevin begynner å få mareritt etter disse møtene. Likevel er det begrenset hvor mye vi kan lære av å bli minnet om parallellene mellom hjernespisende zombier og den hjernedøde atferden til moderne konsumenter. Filmtips For at vi ikke skal gå oss vill i refleksjoner, vil jeg heller råde deg til å sette på en film.

Next

Grøss og gru

grøss og gru

Og hva har Kevin med dette å gjøre? Blood Suckers 2 er en fantastisk oppfølger. Jeg bruker også mye tid på å lage mat, hus og interiør. Kevin er den siste i dusjen etter fotballtreninga. Ronny trakasserer Kevin både fysisk og med ukvemsord, men Kåre meiner han ikkje skal bry seg. Det er mulig at Hjemmet og Norsk Ukeblad må ta sin del av skylden for dette. Fordeler Blood Suckers 2 lever godt opp til sin forgjenger både når det gjelder selve handlingen i spillet og i grafikken. Denne månaden er det intervju med to forfattarar som har skrive bøker innan denne sjangeren.

Next