Helikopterstyrt alta. Ivaretar de berørte 2019-12-01

Accident Airbus H125 (AS 350B3e) LN

helikopterstyrt alta

Kun én av de omkomne ble funnet. Kriseteam er også på plass og det er opprettet pårørendesenter på helsesenteret. Det er kriseteam på Kvenvikmoen og det er opprettet pårørendesenter på Alta helsesenter med leger og sykepleiere. Hun informerer om at de har opprettet et pårørendesenter ved Alta helsesenter, hvor pårørende kan henvende seg i resepsjonen. Helikopterprodusenten annonserte at de skulle sende et teknisk team til ulykkesstedet for å bistå i undersøkelsen. Helitrans har helikopterbase i Alta. Helikopteret tar fem passasjerer pluss pilot, og er den mest brukte typen til innenlandsvirksomhet i Norge.

Next

Seks omkomne etter helikopterstyrten i Alta. Fem lokale ungdommer blant de døde.

helikopterstyrt alta

Denne ulykken preger hele lokalsamfunnet og vil gjøre det i lang tid. Ukjent tid - Den ene overlevende dør på. De fremmøtte på festivalen fikk følgende beskjed etter ulykken: - All musikk i kveld er avlyst av Stig Anton Eliassen. Dere får være der, vi oppfordrer alle til å holde nedtonet aktivitet, var beskjeden fra scenen, skriver. Konsertene avlyst Ulykken skjedde i forbindelsen med festivalen Høstsprell, som har tilbudt de besøkende helikopterturer for å se området fra lufta for 500 kroner per person. Festivalledelsens tanker går nå til pårørende, skriver Høstsprell på. Klokken 19:10 er det ingen ny informasjon om den ene passasjeren som ikke er gjort rede for.

Next

Ivaretar de berørte

helikopterstyrt alta

Skal hente ned de omkomne — Det er sikre opplysninger på de som var ombord i helikoptere, men vi jobber fortsatt med å frigi navnene på de omkomne. En svensk statsborger var pilot. For å se dette innholdet, må du aktivere JavaScript i nettleseren din. Åpen kirke Nordlyskatedralen er åpen for dem som ønsker å snakke med noen. Lokale ressurser ble også mobilisert og sendt inn mot stedet.

Next

Fire omkom i helikopterstyrt under festival i Alta

helikopterstyrt alta

Dette vil prege oss i lang tid. Familier i vårt lokalsamfunn har mistet det umistelige. Fakta: Fakta om alvorlige helikopterulykker i Norge de siste årene 31. Les også Like etter klokken 19. Helikopteret ble brukt til å fly deltakere frem og tilbake, forteller Eliassen. Får bistand fra Frankrike Lorentzen sa også at de vil få bistand fra den franske flyhavarikommisjonen. Helikopteret brant kraftig etter ulykken, og politiet melder at det derfor kan ta noe tid å hente ut og identifisere de omkomne.

Next

Fire døde i helikopterstyrt

helikopterstyrt alta

Det pågikk lørdag kveld leting etter personen som ikke er gjort rede for, men dette er avsluttet for kvelden. Helikopterstyrten skjedde i fjellområdet Skoddevarre sydvest for Alta. Søndag morgen bekreftet politiet han også han var omkommet. Les også: Etterforsker ulykken Søndag morgen starter Statens havarikommisjon for sivil luftfart og politiets kriminalteknikere undersøkelser på stedet der ulykken skjedde. Der kan vi alle treffes, minnes og være sammen i sorgen.

Next

Helikopterstyrt ved Alta

helikopterstyrt alta

Klokken 17:55 er det bekreftet at helikopteret som har havarert sørvest av Alta tilhører Helitrans og opererer ut fra Alta. Helitrans skriver på sin hjemmeside at de har totalt cirka 65 fast ansatte, hvorav 25 årsverk er piloter fordelt på baser i hele Norge. Piloten, en svensk statsborger, omkom også i ulykken. Ingen av artistene skal være involvert i ulykken. Nå skal vi vise den varmen som bor i Alta-samfunnet, og slå ring om de berørte. Det begynte å brenne og vi skjønte at vi hadde vært vitne til noe vi ikke hadde lyst til å være vitne til. Røde Kors, samt mannskaper med hunder deltok i leingen.

Next

Ivaretar de berørte

helikopterstyrt alta

Alle de seks personene ombord omkom i ulykken. Letemannskapene var ute i flere timer for å finne den savnede passasjeren. Åstedsundersøkelsene er startet og vil pågå videre i dag, i morgen og muligens også tirsdag, opplyser han. De ble begge 20 år. Helitrans satte lørdag kveld i gang med sitt katastrofe- og pårørendearbeid, og de bruker blant annet sine helikoptre til å hente inn medlemmene i beredskapsorganisasjonen. Ingenting stenges, det er lov å oppholde seg i teltene.

Next

Ivaretar de berørte

helikopterstyrt alta

Privat I en Facebookpost skriver Ronny Berg: «Livet er så jævla urettferdig. Det vil også bli lagt ut informasjon fortløpende på kommunens hjemmeside. Et sivilt helikopter var i området og kunne bekrefte havariposisjonen. Foto: Mads Suhr Pettersen Lensmann i Alta, Øyvind Lorentzen, som er på stedet, sier rundt kl. Eier av helikopteret var selskapet Skjolden Cruisekai. Det organiseres nå et søk med hunder og mannskaper i havariområdet. De fem passasjerene var mellom 19 og 22 år og var fra Alta-området.

Next

Fire døde i helikopterstyrt

helikopterstyrt alta

Nordlyskatedralen er åpen for de som ønsker å snakke med noen. Piloten var en 27 år gammel statsborger. Det er ikke så mye annet å si enn at dette er tunge tider, sier Richard A. Tilhører Helitrans Helikopteret tilhører selskapet Helitrans og har operert fra Alta. Vi står sammen i sorgen og skal ta vare på hverandre i dag og i dagene som kommer. Simonsen, sjef i Helitrans, til Dagbladet.

Next