Hur låter en giraff. Giraffer 2019-11-30

Hur låter de exotiska djuren?

Hur låter en giraff

De reagerar i stället genom att dra ihop sig och slappna av i takt med ljudets svängningar. Melonen är en fettkudde på delfinens panna framför luftsäckarna och ljudläpparna. Sången är alltid uppbyggd på liknande sätt, men knölvalar i olika oceaner sjunger olika sånger. From YouTube, courtesy of the Dolphin Research Center. Min dotter gillar att härma djurläten. Fladdermössens ljud bildas, precis som hos människor, av struphuvudet larynx.

Next

Giraff Maskeraddräkt

Hur låter en giraff

Som jämförelse kan nämnas att människans hörselområde brukar anges vara från 20 till 20 000 herz hos unga personer. Animerad video som visar den i huvudtexten nedan beskrivna hypotesen för hur delfiner producerar ljud vid ekolokalisering. Läs artikeln på en annan sida. Jaguaren är en duktig simmare och äter fiskar, sköldpaddor och kajmaner. Kände att nä jag ska inte ha nåt enkelt litet armband, jag ska ha djur! De är dels oljefågeln Steatornis caripensis i Sydamerika, dels några släktingar till våra tornseglare, salanganerna släktet Aerodramus i Sydostasien. Kännetecken Giraffen är världens längsta djur och känns främst igen på sin långa hals. Jag hoppas att du vet något om detta och är mycket tacksam för svar.

Next

Hur låter en giraff? :O

Hur låter en giraff

Till slut ramlade jag in på. Det återkommande ekot leds via underkäken till innerörat. Man får se hur de då omedelbart aktiverar en flyktreaktion. Så här går den: Giraff, giraff du bässta giraff! Till exempel är de flesta djuren vilda, och dessutom varierar djurens snabbhet givetvis från individ till individ. Giraffen har en ljusbrun päls med mörka fläckar på som bildar ett rutnät.

Next

Djurläten. Ekolokalisering med sonar. Valar, fladdermöss med flera

Hur låter en giraff

Men de skickar inte ljudinformationen vidare till hjärnan. Med hjälp av ekot kan sedan djuren skaffa sig information om avståndet till objektet tidsskillnaden mellan ljudet och dess eko , riktningen till objektet riktningen som ekot kommer från och objektets hastighet ekots s. Spruthålet är också stängt under dyken. Det reflekterade ljudet, det vill säga ekot, registreras av djurens öron. Vi har ändå låtit den dela plats på listan med gasellantiloperna. Hoppas arten klarar sig länge.

Next

Hur låter en giraff? :O

Hur låter en giraff

Det föreslagits att dessa element hjälper valarna att komma ihåg sången, precis som rim hjälper oss människor att komma ihåg våra sånger. Genom att lyssna på ekot kan valen bestämma bl. Främst handlar det om ett lågt hummande med frekvensen 92 Hz, med andra ord hörbart av en människa som i normala fall kan höra mellan 20 Hz och 16 kHz. Ett kortare sådant utskott finns också hos människor, omedelbart framför hörselgångens mynning. Hästar finns i alla storlekar och varianter, och vissa hästraser kan galoppera riktigt fort.

Next

Giraffer

Hur låter en giraff

Den kan nämligen transporteras fram och tillbaka i luftvägarna, som är försedda med ett komplicerat system av luftsäckar. Nackdelen är att dessa ljuds räckvidd är mindre än räckvidden hos lågfrekventa ljud d. På bilden ser man också att delfinen har ovanligt för att var ett däggdjur. Fördelen med att använda högfrekventa ljud är att de medger en exaktare lokalisering. Det är melonen som ger delfinhuvudet dess karakteristiska profil. Det finns dock ett svenskt djur som springer ännu snabbare se listan.

Next

Världens 12 snabbaste djur på land

Hur låter en giraff

De skyddar med största sannolikhet djurets inneröra från dess eget ljud. Förmågan att kunna springa riktigt fort är alltså något geparden har utvecklat för att kunna överleva, precis som alla andra djur på denna lista. Bland bardvalarna är knölvalarna särskilt omtalade för sin sång, som framför allt framförs av hannarna. Hur kommer det sig att fladdermöss inte blir hesa när de skriker i 100 decibel hela nätterna? De två kattdjuren är dock inte nära släkt. Infraljud har mycket större räckvidd än för oss hörbara ljud. Den senare är modifierad med hänsyn till människans olika känslighet för olika ljudfrekvenser tonhöjder. Anders Lundquist Zoofysiolog, skribent och webbansvarig: Anders Lundquist, senior universitetslektor emeritus Adress: Biologiska institutionen, Lunds universitet, Biologihus B, Sölvegatan 35, 223 62 Lund Telefon: 046-222 93 53 E-post: Senast uppdaterad: Se årtal efter varje svar.

Next

Hur låter de exotiska djuren?

Hur låter en giraff

Världens största ägg som man har dokumenterat lades på en strutsfarm i Borlänge år 2008 och vägde 2,589 kg , vilket ungefär motsvarar 45 medelstora hönsägg. Namnet ökenlo kommer från att den har vissa likheter med lodjur, dels storleksmässigt men kanske främst tack vare tofsarna på öronen. Men den kan ge ifrån sig en rad olika ljud, bland annat vad som beskrives som stönande ljud och rop med låg tonhöjd. Jag passar på att besvara en närliggande och intressant fråga, som du inte har ställt, men som jag vill berätta om. Ljudstyrkan 100 dB re 20 µP uppges i olika källor motsvara en tryckluftsborr eller en diskohögtalare på 1 meters avstånd, 80 dB re 20 µP en personbil på 10 meters avstånd. Däremot finns det flera djurgrupper som navigerar med hjälp av sonar, det vill säga ekolokalisering. Giraffen har två korta, ogrenade horn som saknar basthud.

Next

Giraff Maskeraddräkt

Hur låter en giraff

Utbredning Giraffen finns idag enbart på den afrikanska savannen söder om Sahara. Den här textraden finns här på grund av lagen om elektronisk kommunikation som trädde i kraft 25 juli 2003. Med sina jättestora öron har denna fladdermus en extra välutvecklad hörsel. Impalan nedre bilden räknades tidigare in i samma underfamilj som gasellantiloperna, men forskare fann att arten var så pass annorlunda att den placerades i en alldeles egen underfamilj. Den har sagts vara utrotningshotad. Men eftersom inte alla antiloper är slidhornsdjur kommer du ihåg gaffelantilopen? Men hur låter egentligen en giraff? Dessa djur producerar ljud som reflekteras mot objekt i deras omgivning. En ny rapport visar att forskare lyckats spela in hela 940 timmar med ljud från giraffer stationerade på tre olika zoo.

Next