Hva koster det å lade elbil. Dette koster hurtiglading 2019-12-03

Hvor mye koster det å lade en elbil?

hva koster det å lade elbil

Hva trenger jeg av ladeeffekt? Den ene delen med tre pinner kommuniserer med bilen, mens den andre transporterer strømmen. Ladekladden kan bli oppmot 3 kilo, men kontakten tåler kun 0. Øvrige hurtigladere har dessuten en motsatt prisstruktur, der du betaler per minutt, ikke per kilowatt-time. Vi har til dags dato ikke møtt på et hus der vi ikke kan installere ladeboks, og gi kunden raskere lading. Service-kostnadene er i gjennomsnitt lavere på elbiler enn de er på vanlige biler.

Next

Hvor mye koster det å lade en elbil?

hva koster det å lade elbil

Alternativt 500 Watt i 2 timer, eller 2000 W i en halvtime. Koster bilen for eksempel 300. Tar vi i utgangspunkt i det laveste, blir den reelle prisen per kWh du faktisk får på batteriet 2,07 kroner. Kontakt oss helt uforpliktende her:. » Les mer om våre elbiler, og Kilder: Norsk Elbilforening, Grønn Kontakt, Volkswagen, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, Fortum, Enmira Har du spørsmål relatert til ladestasjon hjemme, eller er det noe annet du lurer på? Enklere er det også — det er bare å sette den rett i lademottakeren på bilen, uten å måtte «koble opp» ladeledningen hver gang. Mange lader fortsatt elbilen sin via en vanlig stikkontakt. Strømprisen i vinter ligger på et historisk høyt nivå, og det betyr også at de som kjører elbil må betale mer for å kjøre.

Next

Alt du bør vite om lading av elbil og strømbruk

hva koster det å lade elbil

Med andre ord mellom 75 kroner og 120 kroner for en halvtimes lading fra 0 til 80 % kapasitet på batteriet, som nevnt i punkt 3. Andre positive eller negative forhold tas ikke opp her. Å lade et elbilbatteri på denne måten vil ta alt fra 8 til 40 timer, avhengig av størrelse på batteriet. Hvis veggladeren brukes av flere biler, kan finnes det løsninger som ikke er merkespesifikke. Her anbefaler nettleverandørene at man får på plass en utjevning av effekten, slik at belastningen fordeles. Du kan også legge inn tall for hva du må betale for parkering, bompenger og ferge med begge biltypene.

Next

Hva koster det å lade elbilen? Nå finner du svaret i appen.

hva koster det å lade elbil

Det er alltid et aber i slike regnskap. Elbilene vil måtte betale bompenger i alle de fem største byene om ikke så lenge. Kan utvides til 400 volt via transformator. Mobelity er medlem av Norsk elbilforening. Selv om du med vegglader kan få semi-hurtigladerløsning, er det ikke alltid mulig eller nødvendig å gå for den dyreste løsningen.

Next

Hvor mye koster det å lade en elbil?

hva koster det å lade elbil

Så hvis forbruket hver dag er på 20 kWh og du lader all forbruket hjemme vil prisen bli omlag 30kr dagen. Elbileiere trenger heler ikke bekymre seg om problemer med gearkasse og clutch, heller ikke registerreimbytter, turbo, og vannpumpe. Hvis du lader hjemme, betyr det at det å fylle opp batteriet på bilen koster nettopp 1,885 kroner per kWh - ganske uavhengig av hva slags elbil du har. Vi har biler for alle bruksområder, både smidige bybiler, romslige familiebiler og komfortable hyttebiler. En rekke leverandører, som og , tilbyr oversikt over ladestasjoner via smarttelefon. Her finner du felter for alle kostnadskomponenter på bil.

Next

Elbil

hva koster det å lade elbil

Elbiler har fortsatt en rekke økonomiske fordeler knyttet til seg, som vil videreføres noen år til. Mange fordeler Bortsett fra at du , har også en ladestasjon i garasjen eller på veggen hjemme fordeler i praktisk bruk. De fleste elbiler kan programmeres til å lade på gitte tidspunkt, teknologien er allerede innebygd. Teslas originale vegglader koster rundt 5000 kroner uten montering, og denne har heller ikke jordfeilvern av type B innebygd. Flere og flere hurtigladestasjoner får nå denne pluggen, som kan lade opp til 43 kW i timen.

Next

Hvor mye koster det å lade en elbil?

hva koster det å lade elbil

Slik kan du holde kostnadene nede, sier Helge Larsen i Oslo Vest Elektro. Dette kan gjøres på enkelte elbiler og vil sørge for at bilen trekker litt mindre ut av kursen for å unngå varmgang og overbelastning. En ladeboks varer i hvert fall ti år. Vi merker at vi ikke har betalt bensinregning på fire år. Dette baserer seg på spådommer, slik at dette er ikke en kostnad som er udiskutabel. Den faktiske kostnaden av å fylle opp batteriet er derimot høyere. I tillegg vil ladesystemet i elbilen maskere en vanlig jordfeilbryter som da ikke vil fungere ved jordfeil.

Next

Dere med elbil, hva koster strøm pr måned?

hva koster det å lade elbil

I Norge har Tesla over 55 hurtigladestasjoner. Hvorfor bør du investere i en ladeboks? Så kan elektrikeren sette inn ladestasjoner etter behov, sier Morten Schau. Offentlige ladestasjoner kan være billigere Lading utenfor hjemmet kan være enda billigere enn hjemmelading, ettersom det ofte er gratis på kommunale plasser, eller du må kun betale en liten sum i året for en nøkkel og adgang til laderen. Tror ikke rekkevidden synker noe særlig, man bør ha webasto varmer i disse bilene uansett og da blir ikke forskjellen så stor men går litt mer diesel til oppvarming. Pris for å lade: 1 krone per kilowattime batterikapasitet Hvor mye det koster å lade elbilen hjemme vil variere med strømprisen gjennom året, hva slags strømavtale du har og hvor stort batteri elbilen din har.

Next