Hvordan stryke bunadskjorte. Hvordan vaske og stryke bunadskjorten? 2019-12-06

Hvordan stryke skjorter med isbit

hvordan stryke bunadskjorte

Er det fremdeles flekker på skjorta som du ikke vet hva er, dryss såpespon på mens skjorta er våt , og pump på flekken med en natursvamp. Her finner du tipsene om hvordan du steg for steg vasker og steller bunadsskjorta di,. Dårlig skylling vil føre til at skjorten gulner etter hvert. Er det noe annet jeg kan gjøre selv? Vi testet dette trikset på ei rynkete bunadsskjorte i bomull. Det er viktig at du ikke stryker direkte på broderiene eller sømmene, men på innsiden, forklarer Gundersen.

Next

Vask og stryk: Bunadskjorte dame

hvordan stryke bunadskjorte

Jeg vasker den alltid godt før den legges vekk pakket inn i et gammelt putevar, og jeg stryker den aldri før jeg skal bruke den. Kan du du hjelpe meg nå? Har du kjøpt deg en verdifull bunadskjorte — sørg for å ta godt vare på den! Det hender at vannet blir helt gult, da må en bytte vann. De krever skånsom behandling, riktig. Begynn med å stryke halslinningen. Og du kan velge bort strykejernet! Vask skjorta på vranga, gjerne i maskinen på 60 grader. Kontakt din nærmeste butikk for et større utvalg til din spesifikke bunad.

Next

Vask og stell av lin bunadskjorte

hvordan stryke bunadskjorte

Dersom den er blitt oppbevart i en stoffpose, kan det hende at den trenger litt mer strekking, evt. Bunadskjorte dame , i bomull uten broderi, med nupereller. Da er det mye lettere å stryke. På denne måten vil skjorta halde seg glatt lenger. Bunadsskjorta Vask skjorta etter bruk og oppbevar den liggende i en stoffpose mellom hver vask. Gamle husmortips er vonde å venne seg av med. Bruk av skjorta etter oppbevaring Dynk skjorta med kaldt vann og legg den i en plastpose en stund.

Next

Hvordan stryke skjorter med isbit

hvordan stryke bunadskjorte

Har ikke vaskebalje eller noe men har jo 10. Du kan kjøpe kun skjorte om du ønsker det. Bruk nøytrale vaskemidler, for eksempel, Milo, og dropp tøymykner. Deretter kan skjorten vaskes i maskin på så høy temperatur som den tåler. Start i god tid, gjerne eit par dagar før du skal bruke skjorta.

Next

Hvordan stryke skjorter med isbit

hvordan stryke bunadskjorte

Dersom vi bruker vaskemiddel med optiske blekemidler eller Klorin, vil skjorta vare kortere tid. Er du så uheldig å søle rødvin på bunadskjorten din, må du unngå å følge kjerringrådet. Her får du hennes tips, steg for steg: Vask Har du en helt hvit skjorte med hvite broderier og den har gulnet litt, legg den i bløt i ett-to døgn i kaldt vann med Blenda Hvit-vaskepulver. Rens bunadskjorte oslo Det er noe med at ting skal passe litt sammen. Da må den henge og tørke litt før du tar den på, forteller Grimstad Klepp. Likevel kommer altså disse gule flekkene, og jeg får dem rett og slett ikke helt bort. Ikke stryk den før du pakker den vekk, det fører bare til at den gulner.

Next

Stryke bunadskjorte.

hvordan stryke bunadskjorte

Generelt bør bunadskjorter vaskes for hånd. Tradisjonsrik med blondedekor i god fasong. And I love visiting flea markets and thrift shops looking for stuff that I must rescue. Les Om du ikke allerede har gjort det bør du ta fram bunadskjorta i dag og klargjøre den for 17. Hvis du er redd for skjorta di kan det være en idé å bruke en bomullskjorte hvor det er mye barn og kanskje en del søl, og spare den fine linskjorta til de mest spesielle anledningene.

Next

Vask og stryk: Bunadskjorte rens

hvordan stryke bunadskjorte

Slik vasker du bunadskjorten ren og hvit Noen foretrekker å vaske bunadskjorten for hånd, andre velger maskinvask. Ny bunadskjorte i bomull eller lin? Derfor bør du absolutt ikke stryke bunadsskjorten om morgenen 17. Generelt bør bunadskjorter vaskes for hånd. Hvis du skal bruke det om ikke så lenge er dette en god anledning til å stryke - det er enklere å stryke når det er litt fuktig. Dette føler jeg er forbi. Har skjorten din kullørt broderi må du behandle den enda mer varsomt.

Next

fru storlien: vask og stell av bunadskjorter

hvordan stryke bunadskjorte

Melke- og fløteflekker legges i kaldt vann. Selv om du skal bruke den igjen om noen få dager eller uker. Dette er ikke bare dekor, det er også en forsterkning. Du kan rulle den sammen og legge den i en plastpose, og gjerne la den ligge litt i fryseren et par timer. Vask for hånd og skyll uten å sentrifugere. Men kaldeulle har jeg ikke mor sin ble gitt bort….

Next

fru storlien: vask og stell av bunadskjorter

hvordan stryke bunadskjorte

Det er for hardt for fiberen. Da risikerer du ikke at det ligger. Ørsta, Norway Velkommen hit til bloggen min! Her advarer de også mot å klore linskjorter, og har du bunadsskjorte i lin med broderi, bør den vaskes for hånd. Slik får du bunaden ren og festfin til nasjonaldagen. Jeg vasker de på 40grader på vranga.

Next