Iltasanomat uutiset tänään. Otto Jaakkosen kuusi: 2019-12-05

Otto Jaakkosen kuusi:

iltasanomat uutiset tänään

Kaiken liikuttelun jälkeen Otavassa kontteihin lastattua 592 tonnin hiilivarastoa oli Pusanissa jäljellä 554,8 tonnia. Se määrä sitoutuu 2,4 kuutiometriin lautoja. Mutta tulevaisuus voi olla ihmeellisempää, kuin aikalaiset osaavat kuvitella. Moni voi kysyä, onko tuollaisessa puun rahtaamisessa maailman toiselle puolelle mieltä. Eri laskureiden perusteella rahti tuon kokoluokan aluksessa välillä Kotka-Hampuri tuottaa noin kuusi tonnia hiilidioksidipäästöjä. Varustamo, joka tuntee parhaiten kalustonsa ja miten sillä ajetaan, laski rahdin kokonaishiilijalanjäljeksi vain 18 tonnia. Pusanissa hiilivarastoa oli jäljellä 554,3 tonnia.

Next

Otto Jaakkosen kuusi:

iltasanomat uutiset tänään

Matkaa tuli 19 000 kilometriä. Hiili on sidottu Keski-Suomen kuusimetsissä ja siirretty metsävarojen puutteesta kärsivään Koreaan käytettäväksi pitkäikäisinä puutuotteina. Wybelsum-laivan 1445:n km matka Kotkasta Hampuriin tuotti noin 15 prosenttia lautojen Korean-matkan hiilidioksidipäästöistä. Harhalan virkatalon metsässä pienen harjanteen päällä varttui muuan polven korkeuteen ehtinyt kuusentaimi, joka oli itänyt yhdeksän vuotta aikaisemmin keväällä 1896. Suurissa Thalassa Doxan kaltaisissa konttilaivoissa puu kulkee vähäisellä energialla ja päästöillä.

Next

Otto Jaakkosen kuusi:

iltasanomat uutiset tänään

Nämä kuuset olivat Tsushiman meritaistelun aikaan toukokuussa 1905 noin metrin korkuisia. Niillä seuduilla tuskin oppineinkaan kirkonmies tai opettaja olisi rohjennut sepittää tarinaa, jossa tuo tuo kuusi sadan vuoden kuluttua matkaisi keisarin laivaston kohtaloksi muodostuneen salmen läpi toiselle puolella maapalloa. Rekkayrittäjä Keijo Juuti ajoi kontit Otavasta Kotkan Mussalon satamaan. Thalassa Doxan kaltaisissa valtavissa konttilaivoissa rahti kulkee vähäisillä päästöillä. Asia korostuu erityisesti näinä aikoina, jolloin ilmastonmuutoksen torjunnasta on tullut lähes kaiken inhimillisen toiminnan mielekkyyden mittari. Laivojen polttoaineen kulutuksen arviointi on vaikeampaa kuin maaliikenteen, koska ajonopeuden muutos vaikuttaa siihen vieläkin voimakkaammin kuin maantiellä.

Next

Otto Jaakkosen kuusi:

iltasanomat uutiset tänään

Ne olivat tehneet 22 000 kilometrin matkan Laukaan Vihtavuoresta. Kuusista Versowoodin Otavan päätyivät viikko sitten Korean toiseksi suurimpaan satamaan Pusaniin. Se määrä on sitoutunut 6,7:een kuutiometriin Otto Jaakkosen metsästä kaadettuja lautoja. Suomen merenkulkuyhdistyksen asiantuntijoiden laskelmien mukaan Kotka-Pusan-matkan hiilijalanjälki olisi ollut vieläkin pienempi, 29,14 tonnia. Onko järkeä kuljettaa hiilivarastoja lautojen muodossa maapallon toiselle puolelle?. Viimeinen laivaetappi kulki Tsushiman taistelun vuosipäivänä historiallisen meritaistelupaikan ohi.

Next

Otto Jaakkosen kuusi:

iltasanomat uutiset tänään

Juuti oli matkalla taas lautakuorman kanssa Mussaloon. Vuoden ikäinen alus on laskureiden keskiarvoaluksiin nähden moderni, joten todellisuudessa päästöt voivat olla viidenneksen pienemmät. Ilmastonmuutoksen kielelle käännettynä se tarkoittaa samansuuruista hiilidioksidivarastoa. Kun se vähennetään, on konteissa hiilivarastoa jäljellä 583,8 tonnia. Hiili liittyy tarinaan nytkin, hiilivarasto. Jotta ei tulisi arvioitua hiilijalanjälkeä alakanttiin, käytetään tuota suurinta arvoa, 37,2 tonnia. Rahtaamisen tuottamat päästöt ikään kuin söivät lautojen hiilivarastoa 41 kuutiometriä.

Next

Otto Jaakkosen kuusi:

iltasanomat uutiset tänään

Kun se vähennetään, lastissa on hiilivarastoa jäljellä Mussalossa 589,8 tonnia. Ensimmäinen etappi oli Kotkan Mussalosta Hampuriin, 1 445 kilometriä Itämeren yli W ybelsum -aluksella. Hän tarkisti kulutuslukemat samalla soitolla. Kun siitä vähennetään syntyneet hiilidioksidipäästöt, jääkö jäljelle ilmastohyötyä? Yksi kuutiometri puuta sitoo 0,9 tonnia ilmastonmuutosta aiheuttavaa hiilidioksidia. Se tarkoittaa noin kuutta prosenttia. Thalassa Doxan kyydissä kontit seilasivat Rotterdamin kautta Välimerelle, sieltä Suezin kanavan kautta Sri Lankan Colomboon ja sieltä edelleen Malesian Tanjungin kautta Taiwanin Kaohsiungiin.

Next

Otto Jaakkosen kuusi:

iltasanomat uutiset tänään

Nyt nyt hiilivarastoa oli jäljellä 558,8 tonnia. Se sahattiin 28x150 millin kokoiseksi ja 3,63 metriä pitkäksi lautatavaraksi. Otto Jaakkonen varmasti kuuli 1905 kaukaisesta meritaistelusta, mutta ei voinut arvata, että 114 vuotta myöhemmin hänen puunsa olisi osa Tsushiman salmen seuduilla käytävää ilmastonmuutoksen vastaista taistelua. Yhteensä 658 kuutiometrin lautaerä matkasi 87 vuorokautta kolmen valtameren Atlantin-, Intian,- ja Tyynen valtameren taakse Pusaniin. Yhdessä 40 jalan kontissa on 47 kuutiometriä puuta eli koko laivauserässä yhteensä puuta 658 kuutiota. Koreaan lähtevää sahatavaraa Versowoodin lastauspihalla 1.

Next

Otto Jaakkosen kuusi:

iltasanomat uutiset tänään

Soitin ja kysyin kontin ajaneelta rekkayrittäjä Keijo Juutilta , kuinka paljon hänen syvänvihreä Scania 620 R:nsä kuluttaa polttoainetta. . . . . .

Next