Logomon silta. Logomon silta 2019-12-03

Logomon sillan rakentaminen sai alkusysäyksen työmaakokouksessa

logomon silta

Turun kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina 8. Samoin sen ja Turun kaupungin välinen yhteistyö. Noita käräjöintejä on jakuvasti, mutta ei sitä kaupunkiakaan voi loputtomiin rahastaa, paitsi kolikkotyöntekijät. Mutkikas rakenne Logomon kävelysillan piti alunperin valmistua vuoden 2018 lopulla. Aikataulua on venyttänyt se, että suunnitelmia ja toteutusta on jouduttu tarkastelemaan uudestaan. Kävelysillalla tulee olemaan näkyvä vaikutus sekä alueen maisemaan. Kantti kirjoitti: Yllättäen googlen karttaan on jo ennakoitu laiturirakenteet rautatieasemalta sillan kohdalle asti! Alkuperäisiä suunnitelmia on jouduttu merkittävästi tarkistamaan matkan varrella, jotta rakenteet ovat varmasti kestäviä ja turvallisia, Suonpää kertoo.

Next

Logomo Bridge

logomon silta

Todennäköistä on, että viivekustannuksia kertyy vielä jonkin verran, mutta lopulliset kustannukset selviävät töiden edetessä, sanoo Suonpää. Humalistonsillalta 330 metriä länteen on rakenteilla ratapihan yli kävelysilta. Sillan päihin sijoittuvat hissit mahdollistavat lastenvaunujen, pyörätuolien ja pyörien kulun sillalle. Syntyneet kustannuskuprut mielessä tuntuu järkyttävältä, että taas tehdään päätöksiä mm. Silta on pääosin terästä ja lasia. Silta ylittää ratapihan noin 6 metrin korkeudessa.

Next

Turun Logomon silta sai urakoitsijan

logomon silta

Tyylikkäästi kaareutuva, hyvinvalaistu lasinen tunneli ratapihan päällä, mutta tyhjä! Aikoinaan myllysillan kohtalona oli sama syyllinen. Taustalla oli varmasti hyvä ajatus. Voittaneen tarjouksen veroton kustannusarvio on noin 8,5 miljoonaa euroa. The views both from and within the covered bridge are thus unobstructed. Varsin pian kävi siis selväksi, ettei tuossakaan hinnassa pysytä.

Next

Logomon kävelysillan valmistuminen viivästyy jälleen

logomon silta

Tarkemmat lujuuslaskelmat ovat Suonpään mukaan synnyttäneet muutostarpeita sillan rakenteisiin. Kauppatorin kunnostuksen määrärahoja ajastetaan uudelleen, mikä tietää lisärahan tarvetta sekä vuodelle 2019 että vuodelle 2020. Havainnekuvassa se päättyy kuvassa oikealla olevan, Ajurinkadun ja Ratapihankadun kulman punatiiliseen rakennukseen. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun. Alkuperäinen urakkahinta oli 8,96 miljoonaa euroa. Silta jännittyy jousen muotoisena ratapiha-alueen yli.

Next

Logomon kävelysillan valmistuminen viivästyy jälleen

logomon silta

Mutta olen saanut sellaista tietoa, että tässä oli sellainen luottavainen henki ja usko siihen, että suunnitelmat valmistuvat ajoissa. Valmis silta tulee olemaan noin 140 metriä pitkä. Myöhemmin keväällä on vuorossa pääkannattimien asennus. Näiden lisäksi ratkaisun suunnittelussa painotettiin taiteellista näkökulmaa, muotoilua sekä arkkitehtuuria. Muita kustannuksia tulee muun muassa suunnittelusta.

Next

VR Track Logomon siltakilpailun voittajaksi

logomon silta

Vastuuhenkil√∂t eiv√§t ole teht√§viens√§ tasalla tai viel√§ pahempi, jos t√§t√§ tehd√§√§n tahallaan. Alunperin sillan oli tarkoitus valmistua t√§m√§n vuoden loppuun menness√§. Logomon k√§velysillan valmistuminen viiv√§styy j√§lleen ‚ÄĒ ratapihan yli p√§√§see vasta loppukes√§st√§ 2019 Turun kaupungin rakennuttamisp√§√§llikk√∂ Jukka M√§enp√§√§ sanoo, ett√§ Logomon k√§velysillan lopullista valmistumisaikaa on vaikea arvioida. Sihti rahojen k√§yt√∂ss√§ tulee olla v√§hint√§√§nkin 100 vuotta ja ilmastonmuutoksen lievitt√§minen tulee kaikessa t√§ss√§ ottaa huomioon. Viime vuoden loppupuolella startanneessa kilpailussa Turun kaupunki haki parasta yleissuunnittelua Turun p√§√§rautatieaseman ratapiha-alueen ja Ratapihakadun yli johtavalle sillalle. Yli kolmen miljoonan euron tilahankkeista p√§√§tt√§minen kuuluu kaupunginvaltuustolle. Eurom√§√§r√§isesti suurin ylitys tuli kuitenkin kaupunginteatterista, jonka peruskorjaus maksoi lopulta 44 miljoonaa euroa.

Next

Logomon silta valmis kesällä 2020

logomon silta

Myös kävelysillan kustannukset ovat muuttuneet suunnitelmien edetessä. Vertaa kustannusarvioita ja toteutuneita kustannuksia sekä aikataulun toteutumista. Haluamme varmistaa, että se toimii niin kuin on suunniteltu. Infrapalveluiden kuluvan vuoden investointiohjelmassa sillan rakentamiseen oli osoitettu seitsemän miljoonaa euroa. .

Next

Logomon sillan toteuttaminen vaikeaa

logomon silta

Turun ratapihan ylittävän sillan on tarkoitus valmistua ensi keväänä. Kun aikaa oli kulunut, jäät työnsivät myllysillan rakenteita, josta aiheutuu sillan uudelleen rakentaminen. Sen saisi asialliseen kuntoon varsin pienellä summalla. Jo keväällä tiedettiin, että hinta nousee. Muita kustannuksia tulee muun muassa suunnittelusta. .

Next

Logomon kävelysillan valmistuminen viivästyy jälleen

logomon silta

Maan tapa saa Turussa rehottaa. Kaupunginjohtajien, kiinteistötoimesta ja kaavoituksesta vastaavien virkamiesten tehtävä on Turussa ollut kymmeniä vuosia rakennusliikkeiden palveleminen. Sen osalta on syytä varhain määritellä, miten ja millaisia tiloja sillan yhteyteen rakennetaan. Silta on pituudeltaan 294 metriä ja leveydeltään kolme metriä. Hankkeesta ei ole valtuustotason erillisiä päätöksiä, vaan vuosittaisissa talousarvioissa siihen on yhdellä rivillä osoitettu kirjavia summia. Logomon kävelysilta Ajurinkadun ja Logomon väliin rakennettavan kävelysillan suunnittelukilpailun voitti kilpailutyö nimimerkillä Jousi. Nämä puolueet ovat asettuneet ns.

Next

Logomon uuden kävelysillan hinta kasvoi jälleen

logomon silta

Ulkoisen tarkastuksen hyväksyttyä suunnitelmat voidaan tornien pystytykseen ryhtyä vielä loppuvuonna 2018 ja silta saataneen kokonaisuudessaan käyttökuntoon heinäkuussa 2019. Jousi on kokonaan ripustettu siltarakenne, joka jännittyy kaarevana muotona ratapiha-alueen yli. Tämän hetken arvio koko hankkeen lopullisista kokonaiskustannuksista on noin 13,3 miljoonaa euroa. Viivästyminen on ollut omiaan nostamaan hintaa. Myöhemmin keväällä on vuorossa pääkannattimien asennus. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun. Lisäksi siltaan käytettävä teräsmäärä on kasvanut urakkalaskennan jälkeen.

Next