Lucia sangen tekst. Luciasången 2019-12-01

Sankta Lucia

lucia sangen tekst

Skænk os af lykkens væld lige til livets kvæld, Santa Lucia, Santa Lucia. Fra gammelt av fikk gjerne buskapen noe ekstra godt, en «lussebit» for å verne seg mot onde makter den farlige lussenatten. Deretter helte han kokende olje over henne, men hun fortsatte å være uskadd. . Det hjelper sjelden på verken julestemning eller lønnsutvikling om junior fyrer opp håret til dattera til sjefen. Il Barcajuolo di Santa Lucia.

Next

Santa Lucia på nynorsk

lucia sangen tekst

Hun løp til den hellige Sankta Agathas grav og ba på sine knær om veiledning. Loven blev håndhævet ganske brutalt. Men hvad vil det sige at være martyr? Ikke forspis deg på gratis! Derfor levede kristne i skjul, og om natten vovede Lucia sig ud med mad til sine medkristne. Hør Svart senker natten seg Santa Lucia-sangen Søren - hvordan var nå melodien til Luciasangen igjen? Hun blev arresteret under Diocletians forfølgelse og udrensning af kristne, men hver gang Lucia skulle straffes for sin kristne tro, blev hun ved guddommelig indgriben beskyttet. Men ikke gi dere der. Vi var vant til at tage vare på os selv og andre.

Next

Luciasången

lucia sangen tekst

Stands on our threshold there, White clad, lights in her hair, Sankta Lucia! Da Lucia var kristen, hvilket ikke var tilladt på dette tidspunkt, blev det bestemt, at hun skulle brændes på et bål. Then on our darkest night, Comes with her shining light Sankta Lucia, Sankta Lucia. Det varede ikke længe, før Lucias mand opdagede dette. Daylight, again renewed, will rise, all rosy-hued. Dansk Nu bæres lyset frem stolt på din krone.

Next

GRL ~ DK: 13. December

lucia sangen tekst

Men ingen kunne rokke hende. Hendes tro og hendes løfte til Gud er uforeneligt med ægteskab. Går livet litt imot, og dere ikke får tilbud om gratis lussekatter, kan dere bake noen skummelt digge noen etter denne! I den forbindelse opstod der i øvrigt en tradition for at spise Cuccía. Hun døde som martyr for sin kristne tro den 13. I begyndelsen af 1900 tallet var den kendte svenske sangskriver Gunnar Wennerberg han skrev Gluntarne i Italien, hvor han hørte en skøn sang, der handler om en smuk fiskeri havn ved Neapel. Lucia som helgen Lucia bliver i samme år begravet i sin hjemby, Siracusa, og allerede så tidligt som i 400 tallet nævnes hun i skriftlige kilder.

Next

Santa Lucia på nynorsk

lucia sangen tekst

Dette skete i år 304. Mare sì placido, sì caro Scordar fa I al marinaro E va con allegria Santa Lucia! Vi kan love deg at du ikke er alene om å trenge en oppfriskning av den gamle santa lucia-klassikeren. Luciasangen opprinnelig ikke hadde noe med personen Sankta Lucia å gjøre, men at det var en vise om bydelen Santa Lucia i Napoli i Italia? Teodoro Cottrau oversatte teksten fra til under det første stadie af. Nightly, go heavy hearts Round farm and steading On earth, where sun departs, shadows are spreading. Den rasende stattholderen fikk da samlet ved rundt hennes føtter og prøvde å brenne henne, men igjen ble hun berget av Gud. I stedet ga Lucia hele medgiften sin til de fattige i byen. Tre texter på svenska är numera särskilt vanliga vid luciafirandet.

Next

Santa Lucia

lucia sangen tekst

Start gjerne øvingen i god tid. Pigen der går forrest kaldes Lucia brud og bærer en krans på hovedet hvor der sidder lys i. Til sidst ender dommeren med at tage sit sværd og stikke det i hende, og Lucia dør den 13. Stands on our threshold there, White clad, lights in her hair, Sankta Lucia! Prosesjonen ledes av et av barna som er kledd ut som Lucia i hvit kjole og med lyskrans på hodet. Stig i min lette båd, sagte den gynger medens jeg synger: Santa Lucia. Hvert år på Lucias helgendag spises der derfor den dag i dag stadig denne grød, og det både i hendes hjemby, Siracusa, og de steder på jordkloden, hvor sicilianere har udvandret og bosat sig. Har du noget du vil spørge om eller kommentere, kan du evt.

Next

Luciasangen (Santa Lucia

lucia sangen tekst

Straffet for sin tro Det faldt ikke i god jord hos den romerske bejler, som hævnede sig ved at angive den kristne Lucia til myndighederne. Vi skulle bare dukke op den 13. Navnet Lucia stammer fra det latinske ordet lux, som betyr «lys». Klart månens stråler havet beskinner. Legenden sier hun døde fast i sin tro, med en brennende lampe i hånden. Sangen vi kjenner som Lucia-sangen er en napolitansk vise om bydelen Santa Lucia i Napoli i Italia.

Next

Santa Lucia (Luciasangen) m/tekst

lucia sangen tekst

Her ved vor ønskefest sangen skal klinge. Da ble stattholderen svært redd, og hun ble dømt til døden ved sverdet, og bødlene kjørte et sverd i halsen på henne. Legenden om Santa Lucia Den forteller at Lucia ble født i Siracusa som datter av rike foreldre fra de høyere samfunnslag. She brings such wonderful words to us mortals! Natten går stor och stum nu hörs dess vingar i alla tysta rum sus som av vingar. Sul mare l'astro d'argento Placida è l'onda, è il Venite all'agile mia Santa Lucia! Romerne så nemlig kristendommen som en fjende af Romerriget, og det var derfor forbudt at være kristen.

Next

Luciasangen (Santa Lucia

lucia sangen tekst

De accepterede kun én gud. Lucia afviste derfor at gifte sig med den mand, som hendes familie efter datidens skik havde lovet hende væk til. Den blev transskriberet af i som en barcarole, men er ukendt. Om natten vovede hun sig udenfor med mad til sine medkristne i katakomberne, og for at finde vej i mørket, havde hun bundet en krans om hovedet og sat lys i den. Her er det typisk piger der tager helt hvide Lucia-kjoler på, og så går de og synger Santa Lucia. Den anden pige og jeg, var jo nogle fornuftige piger.

Next