Lumilauta pituus. Lumilauta 2019-12-03

Lumilaudan pituus

lumilauta pituus

Kaikennäköisiä lankkuja alentavat tuolla Keski-Euroopassa, jossa markkinoiden mukana myös erät ja ylijäämätä ovat suurempia. Löysän laudan kantti ei vaan pure. Markkinoilla on valtavasti lumilautailuun liittyviä tuotteita, ja kaikkien lautojen, kenkien ja siteiden joukossa on helppo eksyä. Lumilautailu on kaltainen - ja , jossa käytetään välineenä. . Jotta lautasi kääntyy, tarvitsee se teräksiset kantit. Rinnelaskuun ei kuulu temppujen tekemistä eikä välttämättä hyppimistä.

Next

Lumilautojen ostaminen

lumilauta pituus

Mikäli vastauksesi on kyllä, silloin freestyle voi olla sinun tyylisi. Olennaista on, että laskijan mono ei osu lumeen lautaa kallistettaessa. Monilla ihmisillä on eripituiset jalkaterät, joten kannattaa mitata myös toinen jalka ja käyttää pidemmän jalan mittaa. Pidempi lauta vaatii kuitenkin enemmän tilaa ja vauhtia kääntyäkseen. Kyseinen profiili on yleensä yhdistetty suunnattuun directional tai kartiomaiseen tapered muotoon taatakseen lautailijalle maksimaalisen nautinnon puuterissa. Muut materiaalit ovat hiilikuitu ja basaltti, jotka lisäävät jäykkyyttä sekä titanaali, korkki ja kumi, jotka lisäävät vaimennusta.

Next

Lumilautailu

lumilauta pituus

Jos haetaan yleislautaa, listaan voisin lisätä ainakin Riden Timelessin, jota olen itse testannut. Lauta kyllä yleensä kantaa riittävän hyvin. Jäykkyys vaikuttaa vauhtikestävyyteen, jäykempi lauta kestää vauhtia paremmin ja pienet epätasaisuudet alustassa eivät haittaa menoa niin pahasti. Taatakseen laudan hyvän liukuvuuden, sintrattua pohjaa tulisi vahata säännöllisesti. Noita B:n pulkkia vois kokeilla, jos jossain tulee vastaan. Laudan leveys vaikuttaa myös kantavuuteen, mutta vähemmän kuin pituus. Puuterissahan tuollainen pituuslöysä lauta kelluu hyvin ja käyttäytyy rauhallisesti.

Next

Lumilautojen ostaminen

lumilauta pituus

Kalliimpi malli on yleensä parempi, mutta tärkeintä on löytää juuri omille jaloille sopiva side. Esimerkiksi Gullwing Rocker on rockerin ja camberin yhdistelmä. Missä sitten tulee raja vastaan? Tosin RadAir ja puuterikukka saattavat olla sen verran kapeita että niillä ongelmaa ei ole. Suomen lumilautailumaajoukkueen päävalmentaja on Antti Koskinen. A-maajoukkueen ulkopuolella uraansa jatkavia lumilautailun arvokisamitalisteja: , , ja. Jos laskeminen kuitenkin tuntuu parhaalta esimerkiksi molemmat jalat eteenpäin osoittaen, kannattaa tällöin vain antaa mennä! Pelkkää tasaista puuterikenttää laskettaessa tuskin koskaan.

Next

Lumilaudan Pituus

lumilauta pituus

Side on asennettu laudan keskelle. Tällä hetkellä markkinoilla on kahdenlaisia siteiden kiinnitysjärjestelmiä: perinteinen ja uurrejärjestelmä. Yleisesti ottaen liian pitkä lauta on aloittelijalle lyhyttä lautaa suurempi ongelma. Oli laskutyylisi mikä tahansa, Budget Sportista löydät siisteimmät lumilaudat aina edullisempaan hintaan. Lauta on suhteellisen pituus- ja kiertojäykkä, joten se vaatii hieman voimaa ja käskemistä toimiakseen. Nämä laudat ovat muodoltaan symmetrisiä, koska parkkilaudoilla lasketaan molemmin päin.

Next

Näin valitset lumilaudan

lumilauta pituus

Kaudella 2018—2019 A-maajoukkueessa kilpailevat , , , , , , , , , , , , ja. Olennaista ennen kauppaan menoa on miettiä missä eniten laskee ja minkälaisia asioita rinteessä mielii tehdä. Freeride-lumilaudat voivat periaatteessa olla myös lyhyempiä tai pidempiä kuin perinteisesti suositellaan. Tämä saa laudan tuntumaan leikkisältä ja nopealta kanttauksessa. Etenkin paikoissa, joissa joutuu luisuttelemaan kanteilla tai laskemaan välillä feikkinä, nuo kulmat tuntuvat omasta mielestä toimivimmilta.

Next

Lumilaudan ostajan opas

lumilauta pituus

Laudan rocker tai tasainen osio lisää myös kosketuksen anteeksiantoa ländäykseen. Rinnelaskussa lauta ei kestänyt todella kovaa vauhtia, mutta toisaalta kiertojäykkyyden ansiosta oli mukava peli leikkaaviin käännöksiin. Kantit toimivat kuin sahalaitainen veitsi, jonka hampaat pureutuvat lumeen luoden voimakkaampaa otetta lumeen. Muotoilu saa ne leijumaan lumen päällä ja kääntymisestä syvässä lumessa tulee helpompaa ja hauskempaa. Kulmat Nykyään useimmilla lumilautailijoilla etujalka osoittaa hieman eteen ja takajalka taaksepäin. Mittaa jalkateräsi pituus ja vertaa sitä niiden kenkien kokotaulukkoon, jotka aiot ostaa.

Next

Lumilautasiteiden säätämisen ABC

lumilauta pituus

Jonkinlaisena nyrkkisääntönä voidaan pitää, että laudat joissa on enemmän rockeria, antavat hieman enemmän aloittelijalle anteeksi. Sekä paremmalle reaktiolle että kontrollille, pidemässä lumilaudassa on tehokkaammat kantit, joten se kääntyy agressiivisemmin. Strap-siteissä mono laitetaan siteeseen kiinni kahdella kiristettävällä remmillä. Tämä saa aikaan laudan, jolla on helppo kääntyä. Tehdäkseen laskemisesta huimissa vauhdeissa entistä helpompaa hän päätti asentaa snurferiinsa alkeelliset siteet. Jos kengät eivät puolestaan tule ollenkaan reunojen yli, tulee laudan olla kapeampi. Lumilaudoista on usein pitkä lista niiden eri ominaisuuksista ja teknologiasta.

Next

Näin valitset lumilaudan

lumilauta pituus

Asetuksia kokeillessa kannattaa keskittyä säätämään yhtä asiaa kerrallaan, ja keskittyä näin vain siitä aiheutuneisiin muutoksiin. Itse pääsin laskemaan Rossarin Undertakerilla muutama vuosi sitten ja täytyy sanoa, että oli melkoinen nautinto. Merkittyjen rinteiden ulkopuolelle kannattaa valita pidempi lauta. Nykyinen lauta ei myöskään ole ihan mikään tumppi, joten hankinta arveluttaa edelleen. Erityisesti puuterilumelle suunnittellut rockerit ovat camber-lautoja parempi vaihtoehto vastasataneella, irtonaisella ja tiivistymättömällä lumella laskettaessa.

Next