Mordene i kongo viaplay. Manusdramaet bak «Mordene i Kongo» 2019-12-03

Mordene i Kongo « NRK Filmpolitiet

mordene i kongo viaplay

Kjent som 'Kongosaken' utvikler de skjebnesvangre hendelsene i Kongos jungel seg til en politisk og diplomatisk betent symbolsak som lenge synes uløselig. Jeg stresser ikke med å lese mest mulig norsk, men det har nå blitt en del likevel. Mordene i Kongo 2018 Streaming Français Genere: Drame, Crime In the spring of 2009 two Norwegian adventurers, Joshua French and Tjostolv Moland, are accused of killing their hired chauffeur just before crossing into the eastern Congo. I november har det vært litt lavere deltagelse enn vanlig, men meget kreative og morsomme innlegg fra de som har deltatt. This Norwegian low cost movie starring Atle Antonsen i 11 roles will make you smile and maybe laugh 6-7 times during its 85 minutes.

Next

Norske byggeklosser (2018)

mordene i kongo viaplay

Kanskje er dette det beste man kan håpe på av en film om Moland og French så kort tid etter. Episode 1- 4 - Den er så bra! I møte med den nedbrutte Joshua French tar filmen oss med på en reise tilbake til en gåte som har vært gjenstand for alle slags spekulasjoner. Det kan sees på som feigt å helgardere seg på denne måten, men jeg synes at det er et smart grep av manusforfatter Stephen Ulander og regissør Marius Holst å ikke lande på én bestemt versjon, men presentere flere mulige scenarioer som er beskrivende for sakens mange motstridende teorier, meninger og opplysninger. «Mordene i Kongo» er, som du muuuligens har fått med deg, kinoklar denne helga. Their convictions were overturned in 2010, but reinstated in a retrial later that same year.

Next

«Mordene i Kongo»

mordene i kongo viaplay

Lese gjør jeg jo hver dag. Nå er huset fylt av lys, hvitt og lilla, så adventstida er i gang. Denne filmen er i det hele tatt mest interessant når den forsøker å forklare hvilken type French er og Moland var. Noen får dikt til jul i år. Vet av erfaring at da løsner det etterhvert.

Next

Tobias Santelmann

mordene i kongo viaplay

Er jeg i flyt skal jeg ikke gjøre noe annet. Den militære domstolen i Kinshasa dømte imidlertid French til livsvarig fengsel for overlagt drap. Noe godt attåt hjelper på motivasjonen. Diktlesesirkelen har gått sin sjette og siste runde dette året. I mötet med den nedbrutne Joshua French tar filmen med oss på en resa tillbaka till en gåta som har varit föremål för alla möjliga slags spekulationer. Så flaks at jeg nettopp har lest pensumboka ferdig om akkurat det.

Next

Artemisias Verden: Oppsummering november

mordene i kongo viaplay

Det virker jo som at det finnes mange svar. Første uka går til Oppdal. Noe grønt er igjen i krukkene. Derfor har jeg også tatt med en pensumbok fordi jeg har lest hele boka. Det hender jeg mottar leseeksemplarer fra forlag. Do it simple i disse eksamensdagene.

Next

Mordene i Kongo « NRK Filmpolitiet

mordene i kongo viaplay

Prosess i noen dager dette, helt greit. Når Tjostolv Moland etter fire lange år i fengsel blir funnet død på cella, mistenkes Joshua French for drapet på sin beste venn. Jeg har notert en del og tenker så det knaker. The following manhunt starts a political and diplomatic headache. Eksamen ja, - har tenkt ut tre case som kan brukes, så må jeg se litt på teoriene som kan brukes, og så bestemme meg, før jeg begynner å skrive.

Next

Mordene i Kongo (2018)

mordene i kongo viaplay

Hadde dialog Frobenius forteller i intervjuet at Moland og French var fullt innforstått med filmprosjektet til produksjonsselskapet Friland Film. Jeg skal legge inn omtale av novemberdiktsamlinga i morgen. God helg Anita, lykke til med eksamen! Marius Holst diskuterer dette i en velregissert film som slett ikke fremstår som en heltehistorie. Lesesirkler: Julebord i lesesirkelen, denne gang på Krambua. Några dagar senare sprids nyheten att chauffören som de har hyrt har påträffats mördad. Spesielt interessant er Jansens figur, når hun forsøker å pirke i French sin historie.

Next

Mordene i Kongo (2018)

mordene i kongo viaplay

Selve mordet har ett hovedforløp i filmen, men senere skildres det på to andre måter i tilbakeblikk som sår tvil om Moland og French sin versjon egentlig er sann. I en smått absurd dialogrekke beskriver filmens French seg selv som en ålreit voldsmann, som i så fall forteller om en selvinnsikt utenom det vanlige. Jeg vil lese noe annet enn bare norsk også. Les dette før du skriver en kommentar: Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Bare Moland ble dømt for selve drapet. We have chosen to let the known facts backed by extensive research form the backdrop to this dramatic real-life tale.

Next

«Mordene i Kongo»

mordene i kongo viaplay

Produsenter: Christian Fredrik Martin og Asle Vatn. De gir uttrykk for å være karer med interesser og eventyrlyst som ikke passer inn i trygge og kjedelige Norge. Hvor mange jeg lodder ut, er enda en overraskelse. Filmens French sier at det må være plass til slike som dem, også. Joshua French og Tjostolv Moland krysset grensen til Øst-Kongo våren 2009. Og fra sofaen er det ting å se på. Det gjør inntrykk å se Tobias Santelmanns skildring av Moland, når hans mentale tilstand gradvis forverres og han blir både truende og uforutsigbar.

Next