Naisjärjestöjen keskusliitto. NAISJÄRJESTÖJEN KESKUSLIITTO 2019-11-29

NAISJÄRJESTÖJEN KESKUSLIITTO

naisjärjestöjen keskusliitto

Keskusliiton toimistona aiemmin ollut Mannerheimintie 40 A 17 oli vuokrattuna Foredata Oy:lle lähtien. Myös juhlavuoden näyttelyä suunnitteleva näyttelytyöryhmä on aloittanut työnsä. Myytävänä on kaikkea uusista innovaatioista perinteikkäisiin tuotteisiin ja korkeatasoiseen designiin. Philomelan maksullisessa Ilosta ja rakkaudesta konsertissa Rake-Salissa oli noin 40 kuulijaa. Jäsenjärjestöt ja yhteistyökumppanit, lähettäkää meille uutisia, artikkeleita tai ilmoituksia uutiskirjeeseen 19. Leena Ruusuvuori oli työ- ja tasa-arvovaliokunnan kuultavana helmikuussa 2011 koskien valtioneuvoston tasa-arvoselontekoa. Kansainvälisen naistenpäivän rahaston Helvi Sipilä -luento järjestettiin viidennen kerran yhteistyössä Helsingin yliopiston kanssa maanantaina 9.

Next

Naisjärjestöjen Keskusliiton juhlavuosi 100 vuotta tiedolla ja taidolla

naisjärjestöjen keskusliitto

Avajaisissa puhui kaupunginmuseon johtaja Tiina Merisalo. Naisjärjestöjen Keskusliittoon kuuluu 62 jäsenjärjestöä, joissa on yhteensä yli jäsentä Naisjärjestöjen Keskusliiton toiminnan tarkoitus on edistää ihmisoikeuksia naisten asemaa tasa-arvoa 1 2 Tasa-arvon edistäminen toteuttaa yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta ja ihmisoikeuksien laajaa kunnioittamista. Ensimmäinen näyttelykirjanen suomi-englanti, 3000 kappaletta loppui toukokuussa. Teemaan liittyi vaatimus naisten tasa-arvoisesta osallistumisesta työelämään. Keskustanaiset, joka vietti 70-vuotisjuhlaansa 2011, kertoi ylisukupolvisesta keskustanaiseudesta. Yliopiston juhlasalissa Naistenpäivän juhlan esitelmiä kuuntelivat rouva Eeva Ahtisaari, eduskunnan pitkäaikainen puhemies, valtiopäiväneuvos Riitta Uosukainen, professori Aura Korppi- Tommola ja professori Kaari Utrio. Päämääränä on sukupuolinäkökulman valtavirtaistaminen yhteiskunnan erilaisissa organisaatioissa ja saavuttaa tasa-arvo niin työ- kuin perhe-elämässä Naisjärjestöjen Keskusliiton arvot Toimii oikeudenmukaisena tasa-arvon tiennäyttäjänä Kokoaa monipuolisen jäsenkenttänsä äänet tavoitteidensa toteuttamiseksi Toteuttaa toiminnassaan kestävän kehityksen periaatteita Olla sitoutumaton, kaksikielinen naisten oikeuksien asiantuntija Olla kansainvälinen, perinteitään kunnioittava ja tulevaisuuteen suuntaava 2.

Next

Naisjärjestöjen Keskusliiton juhlavuosi 100 vuotta tiedolla ja taidolla

naisjärjestöjen keskusliitto

Monien muiden maiden naiset vasta haaveilivat äänestämisestä, kun suomalaiset naiset kävivät jo uurnilla. Asiantuntijakumppaneina hankkeessa olivat Naisjärjestöjen Keskusliitto Suomesta sekä latvialainen Resource Centre for Women Marta. Puhujina olivat Stefan Wallin, Carolyn Hannan, Inés Alberdi, Eva Biaudet, Kaburo Kobia sekä Julia Evans. Suomen ehdokkaista naisia oli 40 % ja koko maan äänestysprosentti kipusi vain 40. Syyskokouksessa hyväksyttiin Naisjärjestöjen Keskusliiton julkilausuma, jossa vaaditaan naisen euroa kokonaiseksi ja kiirehditään valtioneuvostoa ja työmarkkinajärjestöjä toteuttamaan samapalkkaisuusohjelmaa.

Next

Uutiskirje joulukuu 2017

naisjärjestöjen keskusliitto

Naisjärjestöjen Keskusliiton tämän syksyn korkeakouluharjoittelija Susanna Luukinen syventyi tasa-arvokysymyksiin myös hiljattain hyväksytyssä pro gradu -tutkielmassaan. Päätössanat lausui professori Helena Ranta. Yliopisto oli kutsunut joukon kutsuvieraita, joille järjestettiin vastaanotto Yliopiston toisen kerroksen lehtisalissa. Kokous päätti olla antamatta julkilausumaa. Mitä keskusliitto haluaa itsestään sanottavan? Hän itse kirjoitti säännöllisesti päätoimittamaansa Koti ja yhteiskunta -leh- Laura Finne-Elonen, Päivi Varpasuo, teen ja julkaisi lukuisia teoksia Leena Salmensaari, naisten asemasta, mm. Järjestöissä opitaan yhteiskunnallisiksi toimijoiksi ja vaikuttajiksi.

Next

Naisjärjestöjen Keskusliitto

naisjärjestöjen keskusliitto

Olette tehneet tärkeää työtä, suurkiitos! Koko parlamentista naisten osuus on vain 35 %. Seuraava uutiskirje Naisjärjestöjen Keskusliiton uutiskirje ilmestyy 8 kertaa vuodessa. Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa on tarkoitus kerätä asiaan liittyviä hankkeita, päätöksiä, uudistuksia, aloitteita, lakeja vuodesta 2008 tähän päivään. Se kertoo kaikkien tunteman klassisen rakkaustarinan fyysisen liikekielen keinoin tuoden rakastavaisten tarinan lähemmäksi tätä päivää. Vuonna 2011 juhlimme satavuotista taivaltamme. Internet-foorumeilla vaanii suuri vaara: miehet, jotka houkuttelevat ja käyttävät seksuaalisesti häikäilemättä hyväkseen nuoria tyttöjä ja naisia.

Next

Naisjärjestöjen Keskusliiton viestintästrategia

naisjärjestöjen keskusliitto

Vuonna 1907 perustettu Suomalainen Naisliitto liittyi Naisjärjestöjen Keskusliiton jäseneksi 1921 ja Suomen Akateemisten Naisten Liitto pian perustamisensa jälkeen, vuonna Kympin tyttöjen huo- neen neljäs järjestö, Naistoimittajat ry, juhli 65-vuotista taivaltaan vuonna Myös Sotilaskotiliitto, joka täytti 90 vuotta vuonna 2011, esitteli omaa historiaansa Naisten huoneet -näyttelyssä huoneessa Soppaa ja sidetarpeita yhdessä Maanpuolustusnaisten Liiton ja Suomen Lottaperinneliiton kanssa. Näyttelyn yhteydessä järjestettiin 37 naisjärjestöjen tapahtumaa ja yhdeksän Helsingin Kaupunginmuseon järjestämää tapahtumaa. Yhdysvaltain suurlähetystön kanssa järjestettiin Hotelli Crown Plazassa 3. Kuoron jäsenet ovat kotoisin eri kulttuureista. Nimiehdotuksia voi lähettää vuoden loppuun saakka. Kalevala Koru lahjoitti palkituille Lumo kaulakorut. Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila toivotti vieraat tervetulleiksi.

Next

Naisjärjestöjen keskusliitto :: Keksi

naisjärjestöjen keskusliitto

Koulukeittoyhdistystä ei enää tarvittu, kun kouluruokailu toteutui. Naisjärjestöjen Keskusliiton satavuotisjuhlanäyttely kertoi tasa-arvon historiasta Suomessa. Hallitusten jäsenistä naisia on 27 prosenttia, suurissa pörssiyhtiöissä 33 prosenttia. Luentotilaisuuteen osallistui noin 60 henkeä ja keskustelua syntyi runsaasti. Martoilla on monta hyvää neuvoa ja niiden keskiössä on usein nainen. Kiusaamista tai eriarvoista kohtelua oli naisista kokenut vajaa puolet.

Next

NAISJÄRJESTÖJEN KESKUSLIITTO

naisjärjestöjen keskusliitto

Kokouksiin on osallistunut Leena Ruusuvuori. Rintojen omatarkkailu — pieni suuri asia Naisjärjestöjen Keskusliiton hallituksen jäsen Sonja Raunio muistuttaa blogitekstissään rintojen omatarkkailun tärkeydestä. Keskusliitto palveli jäsenjärjestöjen lisäksi myös muita järjestöjä sekä tiedotusvälineitä, viranomaistahoja ja yksittäisiä henkilöitä välittämällä tietoa naisjärjestöistä ja niiden toiminnasta sekä ehdottamalla asiantuntijoita ja haastateltavia. Kunniatoimikunnan erityismaininnan sai Yle, joka kartoitti sukupuolten tasa-arvon toteutumista urheilusisällöissä ja sen seurauksena nosti kotimaisen naisten palloilun tv-näkyvyyden samalle tasolle miesten kanssa uudella Mestaruusputki-konseptilla. Yhdessä keilaajat ja kuorossa laulajat voivat paremmin ja elävät pidempään kuin yksinään toimivat. Uutiskirje joulukuu 2017 Naisjärjestöjen Keskusliitto Rohkein mielin kohti tulevaa sataa vuotta! Seuraava teemauutiskirjeemme ilmestyy lokakuun alussa 2019. Yhteensä 39 kaikkiaan 87 ministeristä oli paikalla, vanhimpana ministeri Marjatta Väänänen ja Annika Saarikko nuorimpana.

Next

Uutiskirje joulukuu 2017

naisjärjestöjen keskusliitto

Helena Ranta Zonta International Piiri 20 valittiin jatkamaan kolmannelle kaudelle. Naisjärjestöjen Keskusliitto kantaa huolta niin kutsutun vieraannuttamisen sisällyttämisestä lakiuudistukseen ja kannattaa linjausta siitä, että vieraannuttamista ei kriminalisoida. Kaikkien esimiesasemassa olevien tulee sitoutua ja edistää näitä periaatteita. Näyttelyssä esiteltiin naisjärjestöjen vuosikymmenien uurastusta sen eteen, että suomalaiset naiset saisivat oman huoneensa, oikeudenmukaisen tilan yhteiskunnassa. Me Suomen naiset saimme täydet poliittiset oikeudet jo vuonna 1906 maailman radikaaleimman eduskuntauudistuksen johdosta. Keskusliiton edustajia on haastateltu lehdistössä, radiossa ja televisiossa. Näyttelyssä kävi 25 esilläoloviikon aikana kävijää.

Next

briefly in English

naisjärjestöjen keskusliitto

Tunnelma oli samaan aikaan Suomen naisten saavutuksista ylpeä, arvokas ja juhlava ja tulevaisuuteen tasa-arvotekojen muodossa katsova. Pääsihteeri Leena Ruusuvuori esitteli näyttelyä mm. Vuonna 2011 Keskusliittoon kuului 62 järjestöä, joissa oli yli henkilöjäsentä. Juhlatoimikunta kuuli kokouksessaan myös viestintätoimiston edustajia. Johtoryhmissä naisten osuus on noussut selvästi vuoden takaiseen verrattuna: 20 prosentista 23 prosenttiin.

Next