Når brakk oddvar brå staven. Hvor var du da Oddvar Brå brakk staven? 2019-12-04

Brekte eller brakk staven?

Når brakk oddvar brå staven

Han tilbringer dagen ute i skiløypene. Det er et sterkt verb, og slike er helst intransitive når vi har et par med ett sterkt og ett svakt verb; se 1 og 2 ovenfor. På 1950-tallet var ikke langrenn en frøkensport, men en sport for menn. Luckily, he soon got a replacement pole. Men slik er det alltid. Ingrid Wigernæs ga blaffen i samtidens «regler». Derfor søker jeg det kristne fellesskapet.

Next

Derfor brakk Oddvar Brå staven

Når brakk oddvar brå staven

Det må uansett legges til at neppe hadde blitt husket i like stor grad hvis det ikke hadde vært for at staven hans brakk. Les også: Til evig tid Det er viet egne dokumentarer om øyeblikket, bøker er skrevet og i humorserien «Uti vår hage 2» stilte Oddvar Brå opp som ekspert på å brekke ting. He received the in 1987 for his accomplishments in cross-country skiing and. Det er vanligere med: 1 knekke eller brotne Staven knekk — knakk — har knokke Staven brotnar — brotna — har brotna 2 knekkje eller bryte Brå knekkjer — knekte — har knekt staven Brå bryt — braut — har brote staven Bryte kan virke forvirrende i parverbsammenheng. Det er gutta som fikk verdenscup først, det er gutta som konkurrerte på glassfiberski først og det er gutta som gikk fellesstart først. Også like omdendigheter og miljø kan betinge det samme. Jeg kan nesten ikke tro det, sier Brå.

Next

Staven som ikke brakk

Når brakk oddvar brå staven

Kvinner skulle da ikke svette! Trond Kirkvaag: Uti Vår Hage 2: Svart Humor: Yousef Hadaoui gjorde en morsom parodi på stavknekkingen i humorprogramemt Svart Humor på. Derfra kan man også finne utstyr som viser at man ikke tok lett på faget ski, den gangen, heller. Etter min smak er det gjort altfor mye ut av dette stavbrekket. Selve uttrykket kom først i 1990, åtte år etter hendelsen. Glade ambisjoner: Ikke bare surnadalinger og rindalinger, forresten. Resultatet var dødt løp, og etter mye frem og tilbake ble det bestemt at gullet skulle deles.

Next

Hvor var du da Brå brakk staven?

Når brakk oddvar brå staven

Dessverre for norske langrennsentusiaster så ble det ingen seier for Sundby, men det var vittig at han skulle lide samme skjebne på jubileumet for stavknekkingen. Sølvmedaljen fikk sovjetiske Aleksandr Zavjalov. Teigen lover at skisamler Arve Withbro har fått med mange andre godbiter i samarbeid med Rennebu historielag og Rennebu idrettslag som har annonsert etter ting til skiutstillingen. Så kom han borti staven igjen på oppløpet, før det hersket total kaos rundt hvem som hadde vunnet, mener Brå. Artikkelen fortsetter under videoen Han hoppet over publikumssperrene, og sikret seg Norges mest berømte skistav. Klar konklusjon - Vi så på bruddflaten i et elektronmikroskop og jeg tør påstå at konklusjonen var helt klar: Skistaven hadde store materialtekniske feil. Hvor var du da Oddvar Brå brakk staven, fortell nederst i artikkelen! Fortell om det nederst i artikkelen! Ellers kan sterke verb godt være transitive i utgangspunktet.

Next

Oddvar Brå

Når brakk oddvar brå staven

Brå var en legende lenge før 1982, og han blir fortsatt husket som en av landets fremste skiløpere. Ta gjerne en titt på følgende videoklipp og se om du kan finne ut hvor det eksakte stedet er. Bjerke, som laget dem, forteller Withbro. Derfor gikk bildene i glemmeboka. Hvorfor husker vi at Oddvar Brå brakk staven i 1982, men ikke at Berit Aunli gjorde det i 1985? Med andre ord, detaljer i en hendelse som du ikke har tatt stor notis av, men som siden kan vise seg å bli viktige, kan innplantes i hukommelsen.

Next

Josteins blogg: Hvor var du da Brå brakk staven?

Når brakk oddvar brå staven

Dette bidro til å friske opp folks minner. Men det er en veldig sterk skiløper som blir verdensmester på distansen i dag. Det er ikke alltid like lett å vite. Jeg fikk muligheten og hadde en sjanse. Brå brekker staven idet han går forbi Zavjalov, som faller, men fortsetter like bak. Det er kjedelig at det ble avgjort slik.

Next

Derfor brakk Oddvar Brå staven

Når brakk oddvar brå staven

Etterpå studerte de bruddflatene i mikroskop. Vi klarer ikke finne på noe som er mer dramatisk! Takket være Bogens hjelpende hånd ble ikke Brå fragått inn mot mål: De to delte seieren etter en skikkelig spurtduell. Husker du hvor du var akkurat da? Fordi brekke er innlånt fra lavtysk med fortidsformen brakk uten hensyn til det tradisjonelle systemet med norske parverb. Men selve ordet er ikke mye brukt i nynorsk. Logikken du viser til, stemmer derimot på en prikk for dette paret: 1 Staven knakk 2 Brå knekte staven Mer om parverb Nummer 1 ovenfor er et sterkt verb å knekke — knakk , nummer 2 er svakt å knekke — knekte. Staven knakk, og Brå mistet forspranget han hadde opparbeidet seg.

Next

GC2K29R VM

Når brakk oddvar brå staven

Her forteller Aage Stori hva han fant: Manglende heft — Skistavene fra 1982 var laget av en kompositt bestående av epoksy armert med både karbonfiber og borfiber. Alt dette er nok en måte å rasjonalisere og organisere tankevirksomheten. De to løperne staker til slutt sammen over målstreken, og må dele gullmedaljen. Visse skjellsettende opplevelser, enten de er personlige eller allmenne brenner seg inn i hjernen på en slik måte at omstendighetene du måtte være i også brennes inn. Det virker i det hele tatt som om stavbrekket den 25. Withbro har reist Norge rundt etter ski, og fått lånt ski fra Sverresborg museum, samt privatpersoner og andre museum.

Next