Oriveden jäteasema. Oriveden kaupunki 2019-12-03

09

oriveden jäteasema

Kiinnostavaa olisi tietää tarkemmin, onko Suojalla tehty sisään tulevan vesijohtolinjan osalta muutoksia sen valmistumisen jälkeen. Moni pyöräilijä ja jalankulkija opettelee itsenäistä liikkumista kodin ja koulun välillä. Viime keskiviikko oli ensimmäinen arkipäivä, jolloin jäteasema oli avoinna lavan saannin jälkeen. Kaikissa selaimissa evästeet voi poistaa yksitellen tai yhdellä kertaa. Sivustolla voi myös merkitä roska-astian sijainnin kartalle. Kaikille aluejätepisteille voi viedä sekajätettä ja useimmille myös paperia. Lue lisää retken kuulumisista 14.

Next

Oriveden kaupunki

oriveden jäteasema

Lautakunnan isäntäkuntana toimii Tampereen kaupunki. Maakunnan kansanedustajat ymmärtävät uudistuksen tärkeyden, mutta sama ymmärrys olisi saatava laajemminkin valtakunnan päättäjien tietoisuuteen. Pirkanmaan Jätehuolto Oy on 17 kunnan omistama yhtiö, jonka tehtävä on tuottaa kunnille lakisääteisesti kuuluvat jätehuollon palvelutehtävät. Neljän ja puolen kilometrin pituinen reitti kulkee läpi vaihtelevan maaston, soilta korpi- ja kangasmetsien kautta kallioisille järven rannoille. Täyteläinen tiistaipäivä sisälsi kevyemmän ohjelman lisäksi tuhdin annoksen tietoa Ysitien ongelmista ja uudistustarpeesta. Oriveden kokeilu kelpuuttaa muovijäteastioihin kaikki kotitalouksien erilaiset muovijätteet. Lähimmät kierrätyspisteet ja niissä kerättävät jätelajit löydät.

Next

Juha Jäntti

oriveden jäteasema

Oriveden Suojalla on meneillään taloon tulevan vesijohtoputken uusiminen. Valitse hausta kohta sekajäte sekä kunta tai osoite, niin palvelu näyttää lähimmät aluejätepisteet kartalla. Päiväkeskuksessa iloittiin uudesta kahvinkeittimestä ja kassillisesta kahvia. Joidenkin taiteilijoiden työt hyödyntävät selkeästi kierrätysmateriaaleja, Koskinen kertoo. Puolenkymmentä Haukansaaren takana ollutta mertaa lähti veneen kyytiin ja kohti mahdollisesti suotuisampia sopukoita rantavesien kivikoissa. Taloyhtiöissä tarran liimaamiseen tarvitaan taloyhtiön hallituksen lupa. Tieto muovijätekokeilusta oli saanut ihmiset lajittelemaan muovijätteet erikseen ja laittamaan ne talteen kesäkuun alkua odottelemaan.

Next

Oriveden kaupunki

oriveden jäteasema

Tarroja on saatavissa Pirkanmaan Jätehuolto Oy:ltä ja Oriveden kaupungin ympäristöpalveluilta. Aluejätepisteet palvelevat haja-asutusalueella Aluejätepiste on tarkoitettu kodin ja kesämökin päivittäiselle jätteelle. Aluejätepisteen käytöstä maksetaan jätehuollon vuosimaksu. Virallisten seurantapisteiden sinilevätilanne tarkistetaan viikottain, ja tiedot kirjautuvat Järviwiki-palveluun. Palveluverkostoon kuuluvat kilpailutettu jätteenkuljetus, aluejäte- ja ekopisteet, paikalliset jäteasemat sekä Koukkujärven ja Tarastenjärven jätekeskukset. Vain rakennusjäte ja sähkölaitteet jäävät keräyskokeilun ulkopuolelle. Oriveden virallisissa seurantapisteissä Kirkkolahdella ja Tähtiniemen rannassa ei ollut eilen lainkaan sinilevää.

Next

Oriveden jäteasema

oriveden jäteasema

Koko Pirkanmaalta kertyi viime viikolla vain kolme sinilevähavaintoa, ja edellisellä viikolla niitä oli kaksi. Ensimmäisten päivien saaliit ovat olleet Oriveden seudulla melko vaatimattomia. Paperia ja pahvia saa polttaa vain sytykkeenä. Ruoantähteitä ja kuoria kompostoitaessa tarvitaan kompostori, johon ei pääse hiiriä. Eväste sisältää satunnaisesti luodun yksilöivän tunnuksen, jonka avulla voimme tunnistaa tietokoneesi ja kerätä tietoa siitä, mitä sivuja ja toimintoja selaimellasi käytät.

Next

Pirkanmaan Jätehuolto Oy Oriveden jäteasema in ORIVESI, Lenkkitie 2

oriveden jäteasema

Nyt on taas aika tehdä yhdessä turvallinen koulutie. Orivesiläinen Ruokosen Rapu myy sekä kalastajilta ostamiaan että itse tuottamiaan rapuja. Korkeakosken päiväkodin lapset saivat polkutraktorin, jota oli kovasti toivottu. Se on avoinna lauantaisin klo 10-14 ja kesäisin myös ke klo 15 -19. Kompostointi Pientaloille suositellaan biojätteiden kompostointia. Oriveden keskustasta matkaa kertyy noin 20 kilometriä, Korkeakoskelta alle 15 kilometriä. Tuomisia ihailivat Eila Hanhijärvi vas takana , Riitta Sarkki, Beritta Järvinen, palveluohjaaja Jaana Uotila, Risto Lilja, Väinö Hoivala, fysioterapeutti Johanna Kortelainen sekä yrittäjistä Tapio Niemelä ja Jussi Valkeajoki.

Next

Oriveden jäteasema

oriveden jäteasema

Ilta-auringon kosketus pehmentää graniitinpunaisen sävyissä hehkuvaa maisemaa. Koska Iso-Vuorijärven luontoelämystä ei parane pilata märillä kengillä, kuljen paljain jaloin. Lue lisää jäähalliremontin valmistumisesta 25. Oriveden jäteaseman aukioloajat ovat ke-to klo 9-17, pe 14-18 ja la 9-15. Kolme vuotta toiminut bio-, lasi- ja metallijätteen yhteinen keräyspiste sai nyt myös muovijätteen keruuastian. Kiekkoilijat ja luistelijat päässevät aloittamaan talvikauden jäähallissa ensi viikon aikana. Jätteenkuljetukset on taajama-alueilla järjestetty kiinteistökohtaisella keräilyllä ja haja-asutusalueilla pääosin aluejätepisteillä.

Next

Juha Jäntti

oriveden jäteasema

Sinileväesiintymät ovat yleensä runsaimmillaan elokuun alkupuoliskolla. Esimerkiksi kiikuissa ketjujen pitää olla yläkiinnikkeiden tasolla leveämmällä kuin istuinosan tasolla. Taittopyörällä on helppo ajaa vaikka pidempiäkin matkoja, ja se kulkee junassa mukana riittävän vaivattomasti. Mikäli esittelysivun sijainti kartalla vaikuttaa väärältä, siitä kannattaa vihjata palvelun ylläpidolle tai kirjoittamalla kommentin alapuolelle. Kävijäruuhka kertoi, että ihmiset todella haluavat saada muovit kiertoon.

Next

Oriveden kaupunki

oriveden jäteasema

Matkan varrella on laavu Kirvesjärvellä ja lippaluolan suojassa sijaitseva nuotiopaikka Iso-Vuorijärven rannalla. Joka tapauksessa kyseessä voi olla kaupungin vanhin käytössä ollut vesijohtoputki. Tutustu pyöräilyn perussääntöihin pyöräilijän ja autoilijan kannalta 7. Tarkempia tietoja jätehuoltoa koskevista määräyksistä saa kunnallisista ja Lomakkeet poikkeusten hakemiseen ovat alueellisen jätehuoltolautakunnan sivuilla: Sakokaivo- ja umpisäiliölietteet Sakokaivo- ja umpisäiliölietteet kuuluvat jätelain mukaan jätteisiin. Pientalojen asukkaat voivat tuoda muovit maksutta jäteasemalle Lenkkitie 4.

Next