Potatis i hink. Rost och rÀdisor: Potatishinkarna 2019-11-30

Familjen W pÄ Hallonbacken: Potatis i hink del 2

potatis i hink

Placera ett lager av grus eller trasiga bitar av frigolit pÄ botten av din hink. Matpotatis potatis skördas pÄ hösten, efter en tidig vÄr plantering. . NÀr skotten Àr en tum lÄng, kan utsÀdespotatis planteras. .

Next

Potatisodling i potatiskruka för snabb och enkel skörd

potatis i hink

I regel kan man sÀga att smÄ sÀttpotatisar bara har ett par ögon, vilket ger fÄ och stora potatisar. NÀr sÀtta potatis i hink för tidig skörd? Jag har faktiskt blivit smÄtt förÀlskad. Och tack för alla tips! Din hink mÄste ocksÄ ha god drÀnering, som sodden jord Àr extremt skadliga för vÀxter. Först i kruka NÀr potatisarna har rotat sig sÀtts de försiktigt ner i varsin kruka som rymmer ca 2 liter. Vattna regelbundet nÀr skotten börjar visa sig.

Next

Odla potatis i hink!

potatis i hink

I en 10 liters hink eller kruka rÀcker det med 1-3 sÀttpotatisar. Borra drÀneringshÄl i din hink om den inte redan har dem. För nÄgra veckor sen hittade jag glömda potatis som nÀtt och jÀmt börjat gro och laddade hinkarna pÄ nytt. Jag blev ocksÄ mycket besviken pÄ potatisens smak men det har med jorden och vattningen att göra. Som tur Àr ser vÄren ganska varm ut och skulle det komma en frostknÀpp Àr det ganska lÀtt att tÀcka för hinkarna med en fiberduk. Alternativt grÀver man upp hela och skördar. Jag försöker bestÀmma mig för om jag Àr odlingsintresserad eller bara förtjust i att Àta resultatet.

Next

Familjen W pÄ Hallonbacken: Potatis i hink del 2

potatis i hink

Se dessutom till att flytta din potatisodling Ärligen och inte odla pÄ samma stÀlle mer Àn vart fjÀrde Är. TÀck med 2 inches av jord och kompost blandningen. Detta kan man ju göra Àven om man bor i stan, bara man har en balkong. Det finns numera mÄnga roliga sorter i smÄpÄsar att vÀlja bland, vÀlj en som inte har sÄ lÄng utvecklingstid. FÀrsk rosmarin pÄ kött eller halloumi, dragon i sÄsen, det Àr verkligen de hÀr detaljerna som lyfter en mÄltid.

Next

Glada ryttares recept: Potatis i en hink

potatis i hink

SprÀttade upp hinkarna i botten, sÄ att det blev sprickor, fyllde med jord och satte ner ett par potatisar som börjat gro i kylen. Har knappt sett att de blommat men nu kan vi alla fall skörda lite potatis bÄde hemma och i stugan. Och ja, det fanns verkligen fÀrska potatisar dÀr, tvÄ olika sorter. De flesta jordar passar för potatisodling, men det Àr lÀttast att skörda i sandjord. PÄ en söderbalkong blir det lite för bra.

Next

FruEfficientBadass: Odlingsspecial 4:3 Balkongodling

potatis i hink

För mycket nÀring kan ge mycket blast och lite potatis. Lite sugen pÄ att prova nÄn kruka med smultron i sommar, men det lÀr inte bli nÄgon jÀtteskörd. Det blir en bra sommar! AlltsÄ fungerar hinken som en vanlig plasthink med borrade hÄl i botten. De vÀxter och jord kommer att absorbera vatten efter behov. Jag borde vattnat lite oftare, lÀtt att glömma nÀr det Àr regnperiod i övriga trÀdgÄrden.

Next

Odla potatis i hink!

potatis i hink

HÄll din jord jÀmnt fuktig, varken blöta eller torra för beröring. Hur mycket potatis du sedan kan skörda beror pÄ hur mÄnga ögon, det vill sÀga tillvÀxtpunkter, sÀttpotatisen har. Vi har 2 st och nÄgra andra större krukor. Du kan anvÀnda vanlig planteringsjord. Har ett litet potatisland hos svÀrfar Södra filialen , men det Àr roligt att ha nÄgra pÄ nÀra hÄll ocksÄ att följa. Lagom med sol och vatten Àr bÀst.

Next

Odla potatis i hink

potatis i hink

Jorden ska genomvattnas men inte stÄ sur innan nÀsta gÄng. Man behöver inte förgro eller förodla om man krukodlar potatis, men visst fÄr man ett försprÄng om man startar inomhus, och dÄ rÀknar man tillbaka 5-7 veckor frÄn nÀr man tror att man kan stÀlla ut odlingen pÄ balkongen. För att framgÄngsrikt odla potatis i en hink, vÀlj din potatissort noggrant. Container odlade potatis kan odlas Äret runt, eftersom de kan flyttas inomhus sÄ lÀnge som ljus krav uppfylls. En hink potatis har vi skördat och det blev en besvikelse. Detta kommer att hjÀlpa din behÄllare trÀdgÄrd rinna bÀttre.

Next

Odla potatis i hink

potatis i hink

Dit har jag inte kommit riktigt Àn, mÄste lÀra mig att tÀnka mer i omgÄngar : Ha en hÀrlig söndag! Om de blir exponerade för ljus bildas det giftiga Àmnet solanin, som gör potatisen oÀtlig. OdlingsbÀdden ska vara fri frÄn rotogrÀs, alltsÄ flerÄriga örter som sprider sig tack vare bÄde frön och rötter och som kan vara svÄra att bli av med, och normalgödslad. BehÄllare trÀdgÄrdar Àr mer mottagliga för uttorkning under sommarmÄnaderna. Man mÄste inte förgro potatis nÀr man odlar i hink och kruka, men pÄ sÄ sÀtt kan man komma igÄng Àn tidigare. Knölarna bildas pÄ stammen ovanför sÀttpotatisen. Flytta in potatishinken till lite skugga nÀr solen stÄr pÄ som mest.

Next

Odla potatis i hink!

potatis i hink

Det lĂ„ter sĂ„ hĂ€rligt att sĂ„ och odla om och om igen. TĂ€ck marken mellan plantorna för att hindra ogrĂ€s. Undvik metall eftersom det kan korrodera över tiden och pĂ„verkar marken nĂ€ring. Börja helst en mulen dag — skugga dem de första dagarna. Min ambition Ă€r att det ska finnas nĂ„t att skörda eller njuta av Ă„ret runt. Du kan anvĂ€nda en vanlig hacka eller med en sĂ€rskild kupplog.

Next