Rødvinssaus hellstrøm. Cecilie i forstaden: Helgrillet indrefilet med potetpakker og ovnsbakte tomater 2019-12-05

Dugurd: Andebryst med mango og vårløk

rødvinssaus hellstrøm

La det koke inn til cirka halve mengden før mangopureen tilsettes. Kok opp kraft, eller vann med buljongterning. Bildene er tatt fra sist vi lagde dette i anledning en hyggelig vennemiddag. Denne gangen har jeg servert dem med min favorittsaus: rødvinssaus, mandelpotetmos, rødvinskokt pære og rosenkål. Det er søndag, høst og midt i lammesesongen. Sett steketermometeret i den tykkeste delen og ha den i oven på 180 grader.

Next

Rødvinssaus

rødvinssaus hellstrøm

Sil sausen godt og smak den til med saften fra en lime, salt og pepper. Tror en god rødvinssaus hadde gjort seg : Potetpakker 600 g poteter 8 sjalottløk Urtesmør 100 g mykt smør 1 dl friske urter som persille, basilikum, gressløk. Men det er ikke så ofte jeg lager sauser om jeg skal være ærlig. Da er biffene medium stekt. Hell så hjortekraft i botnen av forma og strø frisk timian over både kjøt og grønnsakene. Og dette er mat som er skikkelig kult å servere! Med tilbehør av det tradisjonelle slaget, kokte blandede grønnsaker, surkål eller ertestuing.

Next

Hellstrøms hjortefilet

rødvinssaus hellstrøm

Grilles på direkte grilling altså rett over varmen i 15 minutter. Uansett; her kommer oppskriften på min versjon av rødvinssausen. Intet famillieselskap uten, men nå? Grønnkål Skjær kålen og bacon i strimler. La dette reduserer ved å småkoke til ca halvparten av volumet. Pommes Anna Ikke tro at dette er så vanskelig å lage. Sørg for at sausen er god og varm. For et par uker siden var jeg i Finland og fikk tak i kjempegod indrefilet av rein.

Next

Cecilie i forstaden: Helgrillet indrefilet med potetpakker og ovnsbakte tomater

rødvinssaus hellstrøm

Start minst 5 t før dere skal spise. Tilbehøret kan du i stor grad tilpasse etter hva du liker selv, men rosenkål, kantareller og rotgrønnsaker er godt, eller en palett av kokte eller dampede grønnsaker. Når sausen har fått god smak og er blitt tykk. Brun så alle sidene av steika i ei steikepanne på høg varme med litt smør i for å forsegle steika. Tilsett kraft og kok det inn til halv mengde, ca.

Next

Hellstrøms hjortefilet

rødvinssaus hellstrøm

Jeg har skrevet om dette før og ser at det er populært. Stek andebrystene med skinnsiden ned i en varm panne på middels varme i ca 8-10 minutter til skinnet er sprøtt. Nyttårsaften er kvelden for god mat, god vin og godt selskap! Sist, men ikke minst, i denne rekken av retter vi hadde på 17. Som saus bruker jeg som oftest bare kraften fra gryta, du kan spe med litt vann og kok opp om du vil. Server med saus samt gjerne og. Kok potetene møre i vann.

Next

LANGTIDSSTEKT LAMMESKANK

rødvinssaus hellstrøm

Men måten det har blitt stekt på her gjer at det blir lyserosa, saftig og så mørt som eg aldri har smakt hjortekjøt før. Klikk for mer potet oppskrifter. Ha i vann og litt smør. Legg en klatt med urtesmør i hver pakke. Ta andebrystene ut av pannen, slå bort fettet og kok ut pannen.

Next

Monicas Matverden: Lammecarré med rødvinssaus

rødvinssaus hellstrøm

Dryss over revet parmesan og server ved siden av nakkekoteletter. Gjerne mer om du trenger det. Rett før servering blander du inn litt olivenolje i gnocchi. Så har du i soyasaus, ripsgele og maizena utblanda med litt vatn. Sausen må ikke koke etter smøret er rørt inn.

Next

Langtidsstekt svineknoke.

rødvinssaus hellstrøm

Hjort: 4 stk hjortefileter á 150 g 1 ts einebær 1 ts timian, finhakket salt 1 ss knust svart pepper 6 fedd hvitløk, uskrelte smør og olje til steking urter til pynt Rødbetepuré: 4 personer dette trenger du: 4 mellomstore rødbeter 4 løk 0,5 ts spisskummen 1 ts svart pepper 1 dl olivenolje 4 ss balsamico 2 fedd hvitløk 1 kvast timian, bruk bladene salt 100 g smør Røstipoteter: 6-8 poteter, helst amandine 1 sjalottløk, finhakket salt og pepper olivenolje og smør til steking 1 ost, Saint. Rull de på en gaffel til fint mønster. Denne retten består av nokre av mine favorittråvarer og er den perfekte norske viltretten i mine auge. La hvile i 10 min før du serverer. Stek gnocchi i en varm panne med litt smør og salvie til de er gylne og fine.

Next

*Momsemat: Lammestek med rotgrønnsaker.

rødvinssaus hellstrøm

Smak til med salt og pepper. Sil av og tørk dem med kjøkkenpapir. Smak til med salt og pepper. Del pølsen opp i passende biter, cirka 1 ½ centimeter lange biter. Synes du dette går for sent, hever du til 180 C den siste halvtimen. Ha så i rødvin og la det koke inn litt. Javel, et smakfullt alternativ til rømme og majones for oss som ønsker ei avveksling fra den smaken.

Next

Vann i Munn: Rødvinssaus

rødvinssaus hellstrøm

Del deretter sjalottløken i to hvis de er små eller 4 hvis de er store, og kok de i lettsaltet vann i 5 minutter. Vi har gledet oss i mange dager til dette og vi ble ikke skuffet. Grunnen til at jeg puttet tomatene i ovnen og ikke på grillen denne gangen, var rett og slett at potetpakkene fylte hele grillen. Men med denne sausen er det litt anderledes. Den er til og med god dagen etterpå, om noe er til overs.

Next