Recept inlagd gurka. Inlagd gurka med senapsfrö 2019-11-30

Saltgurka

recept inlagd gurka

Men vill du servera gurkan direkt så kan man massera in saltet i den skivade gurkan lite löst med händerna vid inläggningen så mjuknar den snabbare. Denna ska stå ett tag och få smak - helst något dygn. De ska inte ha skador. Det är så här års jag och många fler drabbas av husmorsfeber och det riktigt kliar i fingrarna att få göra sylt, mos, baka äppelpajer, plocka svamp och fylla frysen och skafferiet. Men namnet lever kvar i alla fall. Riktiga skrytburkar blir det, och man känner sig otroligt duktig och som en riktigt klämmig husmor eller husman.

Next

Recept på att lägga in

recept inlagd gurka

Man kan också dela gurkan i halvor och gröpa ur innanmätet och sedan skiva gurkan. Pressgurka Pressgurka kan man laga om man vill ha lite extra fin inlagd gurka till fest, husmanskost eller middag. Om du vil kan du piffa upp gurkan genom att göra mönster längs med skalet innan du skivar gurkan med en osthyvel - se ovan. Skala eller inte skala gurkan? Numera är inte längre gurkor en av de stora näringarna för Västerås, utan gurkorna odlas lite varstans i landet. Hur du lagar inlagd gurka, ättiksgurka eller picklad gurka samt pressgurka.

Next

Ättikslag eller 1

recept inlagd gurka

Man behöver ej ta med lagen. Var försiktigt så gurkan går sönder för mycket bara. Som tyngd kan du använda ett paket mjölk eller liknande. Häll av vätskan som bildats av gurkan. Saltet drar nu ut vätskan ur gurkan.

Next

Saltgurka

recept inlagd gurka

Godast blir den efter någon dag. Tillsätt annan smaksättning enligt ovan om du önskar. Bostongurkan kan också frysas och då behövs inget konserveringsmedel. Blanda vatten, ättika, salt och socker i en kastrull och koka upp så att salt och socker löser sig. Förvaringstips: Förvara alltid gurkan i kylen eller svalt. Diska och rengör burkarna noga. Tillsätt sedan lagen med ättika och socker samt låt stå några minuter - sedan kan du servera gurkan direkt.

Next

Gör egen inlagd gurka

recept inlagd gurka

Lägg dem i en skål. En mandolin, osthyvel eller med kniv funkar. Sätt på plastfolie och lägg något som väger tillräckligt för att pressa ner gurkan under vätskenivån. Tvätta händerna innan eller använd plasthandskar. Välj jämnstora gurkor utan skavanker för din inläggning. Passa på att lägga in vanlig grön gurka på sensommar och tidig höst när den är billig.

Next

Recept på inlagd gurka

recept inlagd gurka

Det är ganska lätt och det är härligt med de vackra burkarna med sitt goda innehåll. Och jag måste säga att de blev väldigt goda. Lite mer jobb men den blir riktigt god. Inlagd gurka med smak av senapsfrö är gott till husmanskost. Mängd Ättika 12 % Socker Vatten ca 5 dl 1 dl 2 dl 3 dl ca 1,1 liter 2 dl 4 dl 6 dl ca 1,5 liter 3 dl 6 dl 9 dl.

Next

Inlagd västeråsgurka

recept inlagd gurka

Det tar ca 10 minuter och ibland lite längre tid innan salt och socker har löst sig. Efter en dryg vecka var de klara. Du kan anpassa receptet på ättikslag om du har mer att lägga in genom att öka på med en del ättika 12%, två delar socker och tre delar vatten. För den som föredrar ättiksgurka finns receptet. Den här gången gör jag inläggning med hela gurkor och kryddar med chili. Räcker inte lagen så kokar du upp lite mer av den genom att blanda en del ättika 12%, två delar socker och tre delar vatten.

Next

Inlagd västeråsgurka

recept inlagd gurka

Speciellt om du har en öppen burk. Snabbinlagd gurka med persilja - skuren i lite annorlunda form. Låt svalna och förvara i kylen. Sätt på lock och låt stå 1 dygn. Det var bland annat tobak, kål och gurkor, och det som gick bäst var alltså gurkorna. Låt stå i press i kylskåp 1 timme eller längre tid, dock behövs inte tyngden efter det då gurkan ändå ligger under vätskenivån. Eller hackad dill om den är till fisk.

Next

Inlagd gurka med senapsfrö

recept inlagd gurka

Blir extra hållbar och får god smak. Lätt att öka på Det som är så smidigt med denna lag är att det är lätt att blanda extra lag om du skulle behöva - så att du har lag som täcker allt i burkarna. Nu är det högsäsong för västeråsgurkor och det är dags att göra årets inlagda gurkor. Rör sedan ut bostongurkan i glaset med den övriga bostongurkan i kastrullen. Häll då upp lagen försiktigt så inte alla gurkor rasar ut ur burkarna i en kastrull och koka upp den på nytt. Välj om du vill lägga in skivade eller hela gurkor. Varva gurkorna tätt med dill, chili och pepparrot i väl rengjorda burkar.

Next

Recept på att lägga in

recept inlagd gurka

Häll på lagen och sätt på lock. Helst ej rostfritt då det reagerar med syran i ättikan om du förvarar gurkan lång tid. Ansa och skär chilin på längden eller på tvären man gör som man tycker. Inlagd gurka garnerad med persilja. Dess invånare behövde snabbt nya näringsgrenar, och började då odla olika grödor på de brända tomterna.

Next