Ribbe i saltlake. Speking av fenalår 2019-12-03

Heidi's Matkrok: SYLTEFLESK av tynnribbe

Ribbe i saltlake

Ja, eg har sjølv speka fenalår på loftet mens eg budde i Oslo. Eller bør jeg satse på metode 1 for sånne kjøttstykker? Når du er fornøyd med konsistensen, gni inn kjøttet med grillsausen og stek noen minutter til på den kalde siden av grillen før du serverer. Spørsmål nummer 2: Om jeg skal lage denne ribba til julaften er jeg avhengig av å gjøre deler av prosessen hjemme, og deler der jeg skal feire jul. Pulled pork-effekt og hvile har ingen sammenheng. Nå til helgen til gutte klubben tenkte jeg å lage den med barbecue vri, har du prøvd dette og har noen tips? Meiner du får kjøpt 25 kilos sekker med grovsalt rimeleg på Felleskjøpet.

Next

Oppskriftsdagbok: Ribbe sous

Ribbe i saltlake

Og før låret er ferdig har vi kome til våren og enda fleire varmegrader. Eg har akkurat salta eit fersk fenalår på 3,8 kilo i tre døgn. Men far min og mi eiga erfaring gjennom mange år er at du aldri får fram så gode fenalår dersom du lakesalter låra. Eg kan forstå at dette med speketid kan virke litt forvirrande, og det skuldast at dette ikkje er eksakt vitenskap. I hope you got hold of the mold-problems? Jeg anbefaler derfor å bruke en eller flere sammenrullede baller av aluminiumsfolie til å justere høyden.

Next

Oppskrift på ribbe

Ribbe i saltlake

Her trur eg du må fortelle oss meir etter kvart! Målet er å få ein jamn boge på ribba slik at feittet renn av. Også avhenger det jo av hvor store kjøttstykkene er. Den har mekanisk trinnbryter for temp, men ingen temperaturangivelse annet enn på skalaen på bryteren. Efter 8 uker med tørking ute i garajen har jeg merke litt muggle på låret. Du som er vestlending busett på Austlandet veit at vi ikkje har den friske nordavinden, godt nok fukt for den tidlege delen av spekeprosessen og kalde nok dagar sjølv på vinteren. Da vil røyksmaken sette seg, og resultatet vil bli bra. Det blir ikke helt jul med fersk lammekjøtt.

Next

Slik får du Andreas Viestads perfekte juleribbe

Ribbe i saltlake

Etter 2 timer, sjekk gjerne kjøttet hver time. Det er ikke nødvendig å pakke ut ribba, bare kjøl den fort ned i isbad etter den har vært sous vide. Ville kanskje ha salta det to og eit halvt døgn om det hadde vore innom fryseboksen. Vil det funke å ettersalte det og henge det opp for videre salting og tørking. Jeg har nå iverksatt første runde med pinnekjøtt og resultatet ser lovende ut.

Next

#572: Juleribbe med sprø svor

Ribbe i saltlake

I våre dagar er det å speke lammelår i heimen en sikker veg til å hente kompliment. Her må du prøve deg litt frem. Det er vanlig å tro at svor inneholder veldig mye fett, og det er forsåvidt sant, ihvertfall rett under svoren. Forskjellige metoder å steke ribbe på Det er som kjent mange veier til Rom og jeg har kommet frem til 5 forskjellige måter å gjøre dette på. Jeg kan alltid steke svoren også, men det må bare være fordi noen insisterer. Jeg begynte straks å ta disse urte medisiner på samme dag, jeg skulle bare begynne min periode rundt denne tiden og trodde det ville være perfekt som jeg ville eggløsning noen uker senere. Artig å sjå deg her inne på sida og! Burde den kanskje ligge et døgn, tas opp og få «tørke» med salt på» for så og vannes ut? Birkeland er kokebokforfatter, og er kanskje mer kjent som Hobbykokken.

Next

Ribbe DU vil bli husket for!

Ribbe i saltlake

Vil ikke plassering i plast i kjøleskapet innebære alt for mye fuktighet? Dersom du tørrsalter lårene dine, og dei er ferske, syns eg 0,6 til 1 døgn per kilo er best. Men hundre prosent fornøyd har jeg aldri vært. Du kan også ha i to-tre teskeier natron, det hjelper til med å bryte ned bindevevet i svoren, og gjer at du lett får sprø svor. Uansett så blei ribba satt ut i saltlake i den temperaturen, og siden saltlake, så tenker jeg at det går bra. Det gikk fint i fjor, jeg la den i saltlake slik at den akkurat var ferdig til jeg måtte pakke den inn og reise, lillejulaftens formiddag.

Next

Sjølvaste ribba

Ribbe i saltlake

La ribba kvile medan du lagar sausen. Neste gang vurderer jeg å kjøle ned ribba før jeg setter den i ovnen. Da skal den i sous vide vannbad på lørdag kl 18, og ligge der i 30 timer. Den eine bles seg opp som ein sperreballong i god tid før utløpsdato. Tenkte jeg skulle prøve meg på å lage noe selv har jobbet i pølsemakeri i min ungdom. Jeg unngår å sette på grillelementet, siden er er veldig fort gjort med så høy varme. Skulle gjerne ha smakt: Det som faktisk er viktig med speking er at temperaturen helst skal variere, men ikkje vere for høg.

Next

Guttas Kjøkken: Brining, eller behandle kjøtt med saltlake og evt Natron før tilberedning

Ribbe i saltlake

Først tusen takk for et veldig informativt og spennende innlegg! Siden har hengt i 3 uker så jeg gleder meg til slutten av neste måned. Sett en kopp eller noe liknende oppå ribba for å hindre at folien, som du dekker langpanna med, setter seg fast i ribba. Det tipper jeg var forbeholdt de rikeste. Jeg har brukt denne oppskriften og elsker den. Så ble den saltet i 2 dager.

Next