Ruka kartta. Ruka mökit 2019-12-01

Rukatunturi

ruka kartta

Korkean syntyvyyden ansiosta väkiluku lisääntyi kuitenkin niin, että vuosisadan vaihteessa se oli yli 3 000. Navigointi katunäkymässä ja Rukan kuvat: klikkaa nuolta kuvassa haluamaasi suuntaan ja katsele katutason kuvia Rukalta. Rukan kylässä on kauppakeskus Kumpare, josta löydät kaikki tärkeimmät palvelut alueinfon, ruokakaupan, matkamuistomyymälät, ruokapaikkoja, Alkon ja lääkäriaseman. Kiekkoja vuokraavat RukaStore ja Rukahovin vastaanotto. Rukan ympäri kulkevien maastopyöräreittien lisäksi Kaltiolammen rantoja kiertävä temppurata kaikenikäisille fillaroitsijoille on avattu.

Next

Vaellusreitit

ruka kartta

Luontokeskus tulee vastaan 13 km päästä ennen Oulankajoen siltaa. Helppokulkuisella reitillä saat keskittyä täydellisesti ympäröivään luontoon ja Oulangan luontokeskuksen antiin. Reitille saa leirintäalueelta ja luontokeskuksesta opasvihkoa, jonka avulla tutustut luonnon ja alueen historia saloihin. E63 tieltä on opasteet Juumaan ja Pienelle Karhunkierrokselle. Lyhyempiä reittejä: Valtavaaran huiputus 6 km Ruka-Valtavaara ja Sinipyrstön pyrähys 1,5 km Konttainen.

Next

Rukatunturi

ruka kartta

Polku lähtee Oulangan kansallispuiston leirintäalueen tuntumasta ja on merkitty maastoon käpymerkein ja numerolaatoin. Retkeilyrakenteet Reitin varrella maastossa ei ole palveluita. Aloituspaikka: Oulangan luontokeskus Kuljetus: Ruka-Oulangan luontokeskus 28 km Vaikeusaste: Helpohko, sopii peruskuntoisille. Autolla Rukalle pääsee useaa eri reittiä. Polun varrella on 16 opastetaulua suomi, saksa, englanti. Lisäksi Rukalta on mahdollista matkata Venäjän safareille kelkkailemaan tai pilkkimään päiväksi tai pariksi. Reitti on merkattu tolpilla, joissa vihreä heijastinteippi ja punainen heijastinlevy.

Next

Valtavaaran reitit

ruka kartta

Kunnostusvälineenä on latuhöylällä varustettu moottorikelkka. Olemme paikallinen, tehokas ja palvelualtis keskusvaraamo. Kunnan etelä- ja keskiosan korkeimpia huippuja ovat itäpuolinen 432 m , noin kymmenen kilometriä kirkonkylän eteläpuolella oleva ja sen itäpuolella vesireittien välissä sekä. Nuorunen 577 m ja Mäntytunturi 550 m. Opaskartta-esitettä voi ostaa luontokeskuksesta ja muista Kuusamon asiakaspalvelupisteistä. Maastopyöriä ja fatbikeja saa vuokralle alueen.

Next

Vuokramökit ja huoneistot

ruka kartta

Polku kiemurtelee Konttaisjärven rannalla aivan Konttaisenvaaran juurella. Vaikka Ruka on ensisijaisesti tunnettu talvilajeistaan, kuten laskettelusta sekä hiihdosta, tarjoaa se runsaasti mielenkiintoisia aktiviteetteja myös kesällä. Matka on kuntoa koettelevaa ja hikisiä ponnisteluja vaativa, mutta vaivasta vaivan väärtti! Uudisasukkaiden muutto Kuusamon alueelle johti saamelaiskulttuurin nopeaan tuhoutumiseen. Reitti on opastettu Oulangan kansallispuiston ja Kiutakönkään opastein E63-tien ja Sallantien risteyksestä asti. Laskettelu: Rinteiden määrä 34, valaistu 30 Pisin rinne 1300 m Kausi Lokakuu-toukokuu 88,5 km Valaistut ladut 16 km Moottorikelkkareitit 600 km Lumilautailijoiden suosikki Rukalla on eritasoisille parkkilaskijoille rakennettu.

Next

Valtavaaran reitit

ruka kartta

Karttoja voi ostaa Karttakeskukselta, Maanmittaustoimistosta sekä hyvin varustetuista kirjakaupoista. Kivikautista esineistöä on löydetty muun muassa sekä ja rannoilta. Opaskartta-esitettä voi ostaa alueen asiakaspalvelupisteistä. Polun lähtöpaikka on Kuntivaaran itäpuolella ja sen pituus on 1,7 km ja reitti on hyvin merkitty maastoon. Karttaa myyvät Calazo, Oulangan luontokeskus ja useat alueen yritykset. Välineitä peleihin lainaavat , sekä. Rukan kesäpelialue Rukan kylässä on tarjolla monipuolisesti erilaista kesäpuuhaa.

Next

Karhunkierroksen kulkuyhteydet ja kartat

ruka kartta

Vaikeusaste: Melko vaativa, suuria korkeuseroja, itse polku on helppokulkuinen. Yhteys on myös muiden kuin lentomatkustajien käytettävissä. Muut reitit ajetaan loppuviikosta, yleensä torstaina tai perjantaina. Ohitus perinteisellä hiihtotavalla hiihtäen tapahtuu joko luistelu-uran kautta tai siirtyen vastaantulevalle perinteisen ladulle ohituksen ajaksi jos ko. Pienen Karhunkierroksen varrella on useita pysähdyspisteitä ja nähtävyyksiä, mm. Valtausoikeudet koskevat 10 valtausaluetta, joiden kokonaispinta-ala on noin 8,6 km².

Next

Ruka, loma

ruka kartta

Lepo- ja eväshetkiin sopivat Suolammin laavu ja Valtavaaran päivätupa sekä Valtavaaralammin kotalaavu. Riisitunturi sijaitsee vain muutaman kymmenen kilometrin päässä Rukalta. Kunnassa sijaitsee Suomessa eläviin suurpetoihin keskittynyt eläintarha,. Pyhävaaran latu, 11,4 km, rengasreitti Näkemistä Pikku Pyhävaara Palvelut Korpikahvila ja Uuttusuon taukomaja ladulle. Jatkoyhteydet Oulangan luontokeskukseen, Juumaan ja Hautajärvelle vaihtelevat vuodenajoittain.

Next