Slumpa namn. Strategi: Slumpa frÄga 2019-12-02

Strategi: Slumpa frÄga

slumpa namn

Det stÀller ocksÄ krav pÄ ett aktivt deltagande i diskussioner för att kunna förstÄ ett innehÄll. Det finns ett liknande verktyg för er som anvÀnder Smartboard. Alla alternativ under kan vÀljas utifrÄn elevernas namn eller gruppnamn. Om ett av dina konton blir hackat kan hackern inte komma Ät dina andra konton, vilket begrÀnsar skadan. I ena burken drar du namn och lÀgger tillbaka namnet i samma bruk.

Next

Dra lott

slumpa namn

Du kan Ă€ven spara listorna till nĂ€sta gĂ„ng. Samma namn kan alltsĂ„ komma 2 gĂ„nger i rad eller mer detta för att eleven inte ska tappa fokus bara för att hen svarat pĂ„ en frĂ„ga. Skumma webbplatser och annonser pĂ„ dessa kan utnyttja sĂ€kerhetshĂ„l i din webblĂ€sare och ge förövaren tillgĂ„ng till din dator och dina lösenord. Klassexempel Kooperativt lĂ€rande Ă€r ett sĂ€tt att strukturera samarbete mellan elever nĂ€r de lĂ€r sig. Även om nĂ„gon kĂ€nner till ditt lösenord sĂ„ rĂ€cker inte detta för att logga in.

Next

Strategi: Slumpa frÄga

slumpa namn

Det kan till exempel anvĂ€ndas i jultider för att dela ut stĂ€duppgifter bland familjemedlemmarna eller för att lotta ut julklappar i s. Ditt lösenord kan bli Ă€ventyrat pĂ„ mĂ„nga olika sĂ€tt, t ex genom hackade webbservrar, brute force-attacker, rainbow table-cracking eller via sociala övertalningstekniker. Nedan beskriver vi olika sĂ€tt detta kan gĂ„ till pĂ„. Det bygger ocksĂ„ pĂ„ att de tar ett individuellt ansvar över sitt lĂ€rande samt över lĂ€randet för andra. Även Excel Ă€r frĂ€mst kĂ€nt för dess anvĂ€ndning som ett finansiellt instrument, har det andra funktioner som kommer att generera ett slumpmĂ€ssigt nummer som du kan anvĂ€nda för att faststĂ€lla vinnaren av en slumpmĂ€ssig dragning.

Next

Valbara hÀstnamn (SSO)

slumpa namn

FortsÀtt nedÄt i kolumnen tills du har angett alla namnen. Det viktiga att lotterna gÄr lÀtt att blanda och att det inte Àr möjligt skilja pÄ lotterna nÀr de plockas ur behÄllaren. Klistra in namnlistan, tryck pÄ knappen och voilå! Du har med din struktur förÀndrat inlÀrningssituationen sÄ att alla elever tar ett ansvar över sin egen kunskapsinhÀmtning! Har du fler tips som vi missat sÄ hör av dig i eller i kommentarerna nedan! Verktygen Àr helt gratis och vi krÀver ingen form av erkÀnnande eller ersÀttning. En lottdragning gÄr normalt till sÄ att ett antal lotter lÀggs i en behÄllare t. NÀr eleverna arbetar utifrÄn samarbete och drar nytta av varandras kunskaper ökar deras mÄluppfyllelse och sociala sammanhÄllning, samtidigt. Enkelt och spÀnnande för eleverna att se vem som fÄr svara! PÄ sÄ sÀtt begrÀnsar du webbplatser och mjukvara att Àndra dina sÀkerhetsinstÀllningar, exekvera skadlig kod eller komma Ät systemfiler. Den som vill kan dÄ köpa lotter och pÄ sÄ vis fÄ chansen att vinna olika priser.

Next

ITG Webtools

slumpa namn

Eleverna blir dÄ motiverade att delta i arbetet för att inte riskera att bli utvald och inte kunna svara. Behöver du snabbt slumpa fram en elev som svarar pÄ den briljanta frÄgan du just kastade ur dig? Klicka pÄ cell B2 och skriv in nÀsta namn. Detta antal motsvarar det vinnande bidraget i din lista. Detta stÀrker inlÀrningen och skapar ett klassrum för lÀrande. Dessa Àr enkla att gissa eller knÀcka via brute-force.

Next

Strategi: Slumpa frÄga

slumpa namn

Vi rekommenderar att ha tvÄ sidor och vÀxla mellan dessa strategier precis som med Glasspinnarna ovan. Detta sÀkerstÀller att ingen kan komma Ät din information, Àven om de stjÀl din dator och placerar hÄrddisken i en annan maskin. Vi vill inte att nÄgon ska kÀnna sig osÀker eller utpekad. Skriv eller kopiera och klistra in, den första personens namn. Vissa dagar gillar man ett namn vÀldigt mycket och andra inte alls. Du kan ocksÄ tillfÀlligt ge varje elev en siffra eller liknande. VÀlj ett par namn att fundera vidare kring Gillar du ett namn skriv upp det.

Next

Lösenordsgenerator

slumpa namn

Om inte, öppna ett nytt kalkylblad i Excel. Flytta markören till den nedre högra hörnet i cell A2 tills en fast svart kors en utan pilar visas Klicka. AnvÀnd ett unikt lösenord för varje konto. IstÀllet för att anvÀnda vanlig handupprÀckning för att lÄta eleverna svara, slumpar du ut en grupp elever eller en individ i klassen som ska fÄ svara pÄ frÄgan. Tilldela ett löpnummer till varje deltagare börjar med 1 och slutar med N, dÀr N Àr det totala antalet deltagare som du har.

Next

Slumpa namn

slumpa namn

I den andra burken drar du namnet och lÀgger glasspinnen Ät sidan. Du behöver inte specialiserad programvara för att fÄ ett korrekt resultat för en slumpmÀssig dragning. Ha gÀrna tvÄ uppsÀttningar med pinnar sÄ du kan göra pÄ tvÄ olika sÀtt. Vilka nummer som ger vinst kan bestÀmmas pÄ förhand men det Àr dÄ viktigt att deltagarna drar lotterna slumpmÀssigt utan att veta vilket nummer de fÄr. Om du redan har en lista med numrerade aktörer, hoppa till steg 6.

Next