Suomen kunnat kartta. Suomen maantiekartat 2019-12-03

Suomen kunnat

suomen kunnat kartta

Vuoden 2020 alusta kuntia on 310, joista 107 käyttää -nimitystä. Suomi koostuu 19 maakunnasta, joita hallitsee aluehallitukset, jotka toimivat yhteistyön foorumeina maakunnan kunnissa. Luettelon kuudennessa sarakkeessa on mainittu se paikkakunta yleensä , jossa kunnan hallinnollinen keskus sijaitsee. Data ja koodi löytyvät ja ovat helposti uudelleenkäytettävissä muissa sivustoissa. Nämä ovat tavallisesti , mutta eräissä tapauksissa kuntakeskukset ovat kasvaneet yhteen toisen taajaman kanssa.

Next

Kuntakartta data ja koodi

suomen kunnat kartta

Sen korkein kohta Halti 1 324 metriä sijaitsee pohjoisimmassa Lapissa Suomen ja Norjan välisellä rajalla. Kuntien väestötiheyden osalta on 9,89 as. Suomen väestötiheys kunnittain vuonna 2016. Merialueet eivät ole mukana kokonaispinta-aloissa. Suomi on jaettu 18 maakunnan liittoon + Ahvenanmaa. Viro on Suomen eteläpuolella Suomenlahden toisella puolella.

Next

Tilaston pohjakartat

suomen kunnat kartta

Ainoana rajoitteena on, että käytön yhteydessä on mainittava aineiston alkuperäislähde ©Maanmittauslaitos. Taustakuva Toisin kuin Google Maps, Leaflet sallii vapauksia taustan suhteen. Tilaston pohjakartalla esitetään yleistetyt hallintorajat ja aluejaot kunnat, maakunnat ja aluehallintovirastot sekä aluejakojen nimet. Esimerkin vuoksi voi myös valita staattisen kuvan. Tämä tiedosto on käytössä tässä palvelussa. Esimerkki 1: Suomen kunnat, tulovero 2014 Suomen kunnat ja niiden tuloveroprosentit vuonna 2014. Kuva on koostettu käsin Maanmittauslaitoksen karttadatasta kartat.

Next

Suomen maantiekartat

suomen kunnat kartta

Suomen pienin kunta, keskellä oleva puolestaan on kokoluokaltaan saman kokoinen kuin maailman toiseksi pienin valtio. Kulut rahoitetaan kunnallisesta tuloverosta, valtion tuista ja muista tuloista. Tausta voi olla tyhjä tai sinne voidaan laittaa vain staattinen kuva. Koodi on rakennettu avoimen Javascript karttamoottorin, päälle. Tilaston pohjakarttoja voi käyttää yksityisesti ja kaupallisesti, julkaista, lisensoida edelleen ja liittää osaksi muuta tuotetta tai palvelua.

Next

Luettelo Suomen kunnista

suomen kunnat kartta

Polygonien lukum√§√§r√§ on t√§ss√§ hurjat 4763 kappaletta. Kuntakartta data ja koodi Kuntakartta ‚ÄĒ data ja koodi Kuntakartta. Georeferoitu aineisto on saatavilla mittakaavoissa 1:100 000, 1:250 000, 1:1 000 000 sek√§ 1:4 500 000 ja lis√§ksi kahtena eri versiona: pelk√§t maa-alueet esitettyn√§ sek√§ maa- ja merialueet esitettyn√§. T√§m√§n tiedoston k√§ytt√∂ kartassa onnistuu, mutta kartta on suhteellisen hidas. Suomi on tuhansien j√§rvien ja saarien maa ‚ÄĒ noin 188 000 j√§rve√§ yli 500m2 tai 0,12 hehtaaria ja 179 000 saarta.

Next

Tilaston pohjakartat

suomen kunnat kartta

Suomi on itsenäinen valtio Pohjois-Euroopassa. Suomi ja Ruotsi ovat Suomen virallisia kieliä. Sivustollamme voit käyttää Google Mapsia, joka tarjoaa katsauksen sateliitti- ja maantieteellisiin kuviin, jotta voit zoomata lähelle katua ja taloa. Kuntaliitosten yhteydessä hävinneet kunnat ovat sivulla ja tapahtuneet muutokset sivulla. Suomen väestömäärän arvioidaan olevan 5 506 312 toukokuussa 2017, mutta edellinen virallinen väestömäärä toukokuussa 2014 oli 5 487 308, ja suurin osa väestöstä on keskittynyt Etelä-Suomeen.

Next

Suomen kunnat

suomen kunnat kartta

Vuonna 2003 Suomessa oli 456 kuntaa ja 415 vuonna 2008. Tällä voidaan keskittää huomio vain kuntapolygoneihin. Tämä on kolmanneksi alhaisin väestöntiheys kaikista Euroopan maista Norjan ja Islannin jäljeen. Kysymyksiä aineistoon liittyen voi lähettää sähköpostiin tilaustehtavat maanmittauslaitos. Pinta-alan mukaan se on kahdeksanneksi suurin maa Euroopassa ja harvaan asutuin maa Euroopan unionissa.

Next

Suomen kunnat

suomen kunnat kartta

Usean Ahvenanmaan kunnan mukaan lukien Manner-Suomessa kuntakeskus ei muodosta taajamaa liian pienen väestöpohjan vuoksi. Pääkaupunkiseudulla asuu yli 1,4 miljoonaa ihmistä. Suomi on parlamentaarinen tasavalta, jolla on hallinnon keskus pääkaupungissa Helsingissä, paikallishallinto 311 kunnssa ja autonominen maakunta, Ahvenanmaa. Saatavilla on myös Euroopan maiden karttoja sekä etäisyystietopalvelu kaupunkien välillä. Jäätiköt olivat paksumpia ja kestivät pidempään Fennoscandiassa verrattuna muuhun Eurooppaan. Eroosio on jättänyt Suomen maiseman enimmäkseen tasaiseksi muutamilla kukkuloilla ja vielä harvemmilla vuorilla. Kunnan nimi Nimitys kaupunki kaupunki kunta kaupunki kunta kunta kunta kunta kunta kunta kunta kaupunki kunta kunta kunta kunta kaupunki kunta kunta kaupunki kaupunki kunta kunta kaupunki kunta kunta kaupunki kaupunki kunta kunta kunta kaupunki kunta kaupunki kunta kunta kunta kaupunki kunta kunta kaupunki kunta kaupunki kunta kaupunki kunta kaupunki kunta kunta kaupunki kunta kunta kunta kunta kunta kaupunki kunta kunta kunta kunta kunta kunta kunta kaupunki kunta kaupunki kaupunki kaupunki kunta kaupunki kaupunki kunta kunta kaupunki kunta kaupunki kunta kaupunki kunta kunta kaupunki kaupunki kaupunki kaupunki kunta kunta kaupunki kaupunki kunta kunta kunta kaupunki kaupunki kunta kunta kunta kaupunki kunta kaupunki kunta kaupunki kaupunki kunta kunta kunta kunta kunta kaupunki kaupunki kaupunki kunta kaupunki kunta kunta kaupunki kunta kaupunki kunta kaupunki kunta kunta kunta kunta kaupunki kunta kaupunki kunta kunta kunta kaupunki kaupunki kunta kunta kunta kunta kunta kunta kaupunki kunta kunta kunta kaupunki kaupunki kunta kaupunki kunta kunta kunta kunta kunta kunta kaupunki kunta kunta kunta kunta kunta kaupunki kunta kunta kunta kunta kunta kunta kunta kunta kaupunki kunta kaupunki kunta kaupunki kaupunki kunta kaupunki kunta kaupunki kaupunki kunta kaupunki kaupunki kaupunki kaupunki kunta kaupunki kunta kaupunki kunta kaupunki kunta kunta kunta kunta kunta kunta kaupunki kunta kaupunki kunta kunta kunta kunta kaupunki kunta kaupunki kunta kaupunki kunta kunta kunta kunta kunta kunta kaupunki kunta kunta kunta kunta kaupunki kaupunki kaupunki kunta kunta kaupunki kunta kunta kunta kunta kaupunki kunta kaupunki kunta kunta kunta kunta kaupunki kunta kaupunki kunta kaupunki kunta kunta kaupunki kunta kaupunki kunta kunta kunta kunta kunta kunta kunta kunta kunta kunta kaupunki kunta kunta kunta kunta kunta kunta kaupunki kunta kunta kunta kunta kunta kunta kaupunki kunta kunta kunta kunta kunta kunta kaupunki kaupunki kunta kunta kunta kaupunki kunta kunta kunta kunta kaupunki kaupunki kunta kaupunki kaupunki kunta kaupunki kaupunki kunta kunta kunta kunta kunta kunta kaupunki kunta kunta kaupunki kunta kunta kunta kaupunki kaupunki kunta kaupunki kaupunki.

Next