Suomen perhoset kuvina. Suomen Perhoset Suruvaippa 2019-12-05

Suomen perhoset

suomen perhoset kuvina

Acanthopsyche atra, pupa, pikku-ukkopussikas, kotelo. Orgyia antiqua, larva, täplätupsukas, toukka. Tesmaperhonen Keski- ja Etelä-Suomessa tesmaperhosen voi sekoittaa kirjopapurikkoon, jolla myös on suuria silmätäpliä. Macrothylacia rubi, larva, heinähukka, toukka. Clostera pigra, larva, pikkupystyperä, toukka. Gastropacha quercifolia, larva, pihlajanorsu, toukka. Notodonta dromedarius, larva, kyttyränirkko, toukka.

Next

Suomen Perhoset Angervohopeatäplä

suomen perhoset kuvina

Niittyhopeatäplä Koko maassa tavattavan ja jokseenkin yleisen niittyhopeatäplän tuntomerkkejä ovat takasiiven yläpinnan reunatäplät, jotka muodostavat siiven reunaan yhtenäisen rivin teräviä nuolimaisia kaaria, takasiiven alapinnan voimakas musta täplä keskellä punaruskeaa vyötä ja valkoisten reunatäplien mustat nuolimaiset tai kaarevat reunukset ja selväpiirteiset mustat pisteet niiden sisäpuolella. Orgyia recens, larva, kirjotupsukas, toukka. Taleporia tubulosa, larva, runkoputkikas, toukka. Taleporia tubulosa, larva, runkoputkikas, toukka. Keskisarakkeessa ja tyvessä on vaaleankeltaisia ruutuja, joilla on ruskeat reunat. Macrothylacia rubi, larva, heinähukka, toukka. Otsikoissa on suomalaisten ja tieteellisten nimien lisäksi ruotsinkielinen nimi.

Next

Suomen Perhoset Suomen Perhoset

suomen perhoset kuvina

Dicallomera fascelina, larva, tuhkakarvajalka, toukka. Cybosia mesomella, larva, koisasiipi, toukka. Perhoskohtaiset sivut avautuu perhosen nimen linkistä sinisellä Suomen päiväperhoset - Butterflies of Finland suomeksi latinaksi englanniksi heimo heimo lat. Ptilodon capucinus, larva, nyhäsiipi, toukka. Kuviointi ja väritys viestittävät myrkyllisyydestä. Hyvien kuvien ansiosta myös yöperhosten tunnistaminen on pääosin helppoa.

Next

Suomen Perhoset Virnaperhonen

suomen perhoset kuvina

Cerura vinula, larva, isohangokas, toukka. Elinympäristö: Niityt ja hakamaat sekä avoimet metsät ja puutarhat. Atolmis rubricollis, larva, nokisiipi, toukka. Macrothylacia rubi, larva, heinähukka, toukka. Cerura vinula, larva, isohangokas, toukka. Etelä-Suomessa noin Oulun ja Kajaanin korkeudelle saakka yleisenä ja Pohjois-Lapissa satunnaisena tavattava sitruunaperhonen on yksi pitkäikäisimmistä perhosista, kun toukka- ja kotelovaihetta ei lasketa mukaa.

Next

Suomen Perhoset Ritariperhonen

suomen perhoset kuvina

Dahlica triquetrella, larva, särmäpussikas, toukkasäkki. Atolmis rubricollis, larva, nokisiipi, toukka. Pterostoma palpinum, larva, kärsänirkko, toukka. Otsikoissa on suomalaisten ja tieteellisten nimien lisäksi ruotsinkielinen nimi. Näitä kahta lajia ei voida luotettavasti erottaa valokuvien avulla.

Next

Suomen perhoset

suomen perhoset kuvina

Psyche casta, larva, tummasavupussikas, toukka. Copyright Olavi Niemi Ei nimeä kuvissa , Miika Jylkkä Nimi kuvissa. Elinympäristöt: Puoliavoimet ja avoimet maastot, niityt ja kedot, metsänreunat ja metsäteiden reunat Kehitysvaiheet: Naaraat munivat munat yksitellen toukan ravintokasvien lehdille. Yhden neitoperhosen ja sitruunaperhosen olen nähnyt. Notodonta dromedarius, larva, kyttyränirkko, toukka. Orgyia antiqua, larva, täplätupsukas, toukka.

Next

Luettelo Suomen päiväperhosista

suomen perhoset kuvina

Atolmis rubricollis, larva, nokisiipi, toukka. Lentoaika: Yksi sukupolvi: kesäkuun lopulta elokuun alkuun Elinympäristöt: Avoimet ja puoliavoimet maastot, pensoittuneet niityt, metsänreunat, ojanvarret, kosteikot ja suot Kehitysvaiheet: Toukka elää mesiangervolla, toisinaan myös vadelmalla, lillukalla, suomuuraimella tai juolukalla, ja talvehtii keskenkasvuisena. Furcula bifida, larva, haapahangokas, toukka. Phragmatobia fuliginosa, larva, ruostesiipi, toukka. Calliteara pudibunda, larva, villakarvajalka, toukka. Orgyia antiqua, pupa, täplätupsukas, koteloita. Työkalut soveltuvat mainiosti myös lajien selailuun vaikkapa retkeä suunnitellessa: mitähän kasveja löytäisin Lapin järvien rannoilta heinäkuussa, tai mitähän kaloja sieltä voisi saada? Lentoaika: Toukokuun alusta syyskuun alkupuolelle.

Next

Perhoset

suomen perhoset kuvina

Lauhahiipijää tavaan Etelä- ja Keski-Suomessa, ja niiden lento on poukkoilevaa ja melko nopeaa, muuta kuitenkin hitaampaa kuin muilla paksupäillä. Macrothylacia rubi, eggs, heinähukka, munia. Ptilodon capucinus, larva, nyhäsiipi, toukka. Macrothylacia rubi, larva, heinähukka, toukka. Kaaliperhoset - Pieridae Alppisinappiperhonen Pontia callidice Lofty Bath White Kaaliperhoset Pieridae Arosinappiperhonen Pontia chloridice Lesser Bath White Kaaliperhoset Pieridae Anthocharis cardamines Orange Tip Kaaliperhoset Pieridae Etelänkeltaperhonen Colias crocea Dark Clouded Yellow Kaaliperhoset Pieridae Kaaliperhonen Pieris brassicae Large White Kaaliperhoset Pieridae Pieris napi Green-veined White Kaaliperhoset Pieridae Lapinkeltaperhonen Colias hecla Northern Clouded Yellow or Hecla S. Phragmatobia fuliginosa, larva, ruostesiipi, toukka. Macrothylacia rubi, larva, heinähukka, toukka.

Next

LuontoPortti / Kasvit

suomen perhoset kuvina

Lentoaika: Maaliskuun loppupuolelta kesäkuun loppuun talvehtinut sukupolvi ja toisen kerran heinäkuun lopusta lokakuulle toinen sukupolvi. Eri virnaperhoslajeja on vaikeaa erottaa toisistaan. Takasiiven alapuoli on laajalti kellertävä. Macrothylacia rubi, larva, heinähukka, toukka. Cerura vinula, larva, isohangokas, toukka. Cerura vinula, larva, isohangokas, toukka.

Next