Tiia maria sokka. Suomen ensimmäinen twerk 2019-12-02

Suomen suosituin twerkkaaja: voi elättää

tiia maria sokka

Salmisaaren liikuntakeskuksen ylimmässä kerroksessa nauru raikaa, kun oppilaat suuntaavat kevätkauden viimeisille tanssitunneille. Suuri osa twerk-esityksistä tapahtuu yökerhoissa. Hän kertoo haaveilevansa yhä kansainvälisemmästä urasta. Hänen tavoitteenaan on alusta asti ollut jalansijan luominen twerkille Suomessa ja lajiin liittyvien ennakkoluulojen oikominen. Huumorin kautta mä suhtaudun kaikkeen tällaiseen. Hän voitti kyseisen tittelin vuonna 2015.

Next

Tia

tiia maria sokka

Vaikka yleisö ajoittain humaltuu, ei järjestyshäiriöitä tapahdu. Hän haluaa kuitenkin murtaa myös tämän stereotypian. Sokka on opettanut twerkiä ja toiminut lajin suomalaisena pioneerina reilusti yli kolmen vuoden ajan. Päätin rohkeasti heittäytyä ja lähteä kokeilemaan, että jos mulla oliskin mahista elättää itseni tällä tanssilla, muistelee Sokka, joka on alkuperäiseltä koulutukseltaan sosionomi sekä seksuaalineuvoja. Kolmisen vuotta sitten irtisanouduin silloisesta duunista.

Next

Tia

tiia maria sokka

Oon joka kerta yhtä jännäreissä, haluaako kukaan enää tulla tunneille. Mutta vaikka on mitä ennakkoluuloja tai kundit luulee, että me tehdään tätä vaan niitä varten, niin me rikotaan niitä. Ei niin, että on stringejä ja öljypurkkeja ja ties mitä muuta. Sokka tervehtii heistä jokaista yhtä iloisesti ja kysyy kuulumisia. Työ on tuottanut tulosta, sillä nyt maan ensimmäinen twerk-ammattilainen on perustamassa omaa tanssikoulua. Neljässä vuodessa on tultu paljon eteenpäin.

Next

Suomen suosituin twerkkaaja: voi elättää

tiia maria sokka

Esimerkkinä voin mainita, että keväällä tehtiin ennätys ja workshopillani oli sata innokasta harrastajaa, Sokka sanoo. Twerkin suomalaisina kasvoina ja lipunkantajana on toiminut jo useamman vuoden Tia-Maria Sokka eli Tinze, joka voitti twerkkauksen suomenmestaruuden vuonna 2015. Vaan että jengi näkis tän tanssilajina. Twerkkaus sopii kaiken kokoisille naisille. Sokka myöntää, että monet naiset saattavat pelästyä sitä hoikkaa, isoilla pakaroilla varustettua naiskuvaa, joka twerkkaukseen usein yhdistetään. Opettajaksi tulee Tiia-Maria Sokka, joka on twerkkauksen pioneereja Suomessa ja lajin ensimmäinen Suomen mestari, vuodelta 2015. Nyt ne samat koulut laittaa viestiä, että voisitko tulla, Sokka paljastaa.

Next

Suomen ensimmäinen twerk

tiia maria sokka

Pikakurssi pidetään Kuokkalan Graniitin tanssisalissa perjantaina 18. Se ei kuitenkaan vielä riitä. Hinta seuran jäsenille 20 ja muille 30 euroa. Sokka kertoo tehneensä uransa aikana mittavan määrän töitä sen eteen, että twerkkaus nähtäisiin Suomessa tanssilajina siinä missä esimerkiksi hip hop tai balettikin. Mutta eihän se silti ole okei. Mun rauta on ollut kuumaa jo viimeiset kolme vuotta.

Next

Suomen suosituin twerkkaaja: voi elättää

tiia maria sokka

Tampereelta kotoisin oleva Sokka, taiteilijanimeltään on historian ensimmäinen twerk-tanssin suomenmestari. Nyt, neljä vuotta myöhemmin hän tanssii työkseen. Ruoholahdessa sijaitsevan rakennuksen käytävällä vastaan kävelee pienikokoinen, mustiin mikroshortseihin ja verkkosukkahousuihin pukeutunut nainen. Enää Sokan ei tarvitse juurta jaksaen selittää jokaiselle vastaantulijalle, mitä twerkkaus on tai vakuuttaa heitä siitä, että kyseessä on aidosti raskas, oikeanlaista tekniikkaa vaativa urheilulaji. Yhdysvaltojen likaisesta etelästä lähtenyt tanssilaji on siitä lähtien pysytellyt pinnalla. Ilmoittautuminen tapahtuu Jyväskylän Naisvoimistelijoiden nettisivujen kautta. Myös sosiaalinen media on iso osa naisen työtä ja hänellä on Instagramissa yli 220 000 seuraajaa.

Next

Suomen suosituin twerkkaaja: voi elättää

tiia maria sokka

Hän haluaa jakaa positiivisuuttaan myös maailmalla. Niiden sisältöä nainen ei kuitenkaan halua paljastaa. Mä olen tosi allerginen sille jutulle, yhtä allerginen kuin tolle siitepölylle tuolla ulkona, Sokka nauraa, mutta vakavoituu sitten. Sitten viimeksi kävikin niin, etten ehtinyt edes jakaa linkkiä, kun tunnit oli jo loppuunmyyty, Sokka huokaa kiitollisena. Arkeaan hän kuvailee yhdellä sanalla: kiire. . Kerta on ensimmäinen, kun Jyväskylän Naisvoimistelijilla on kalenterissaan twerkkausta.

Next

Tia

tiia maria sokka

Rantauduttuaan Suomeen laji kohtasi paljon ennakkoluuloja. Samaan hengenvetoon hän painottaa, että twerkkaus sopii lajina ihan jokaiselle ruumiinrakenteeseen, ikään tai sukupuoleen katsomatta. Mutta sehän on vaan ihanaa, hän hehkuttaa. Hänen mukaansa innostus twerkkiin ei osoita laantumisen merkkejä. Mun näkökulma on se, että miksi vihata toisia, kun me voidaan saavuttaa niin paljon enemmän yhdessä. Tunneilla saa ja kuuluu nauraa ja irrotella. Sokka on saanut seurata tätä kehitystä aivan aitiopaikalta.

Next

Suomen ensimmäinen twerk

tiia maria sokka

Lähes yhtä kauan hän on pyörittänyt omaa tanssistudiotaan, Tinze Twerk Studiota samaisissa Salmisaaren liikuntakeskuksen tiloissa. Niihin vastaan aina, että ei. Haastattelun päätteeksi Sokka, Tinze kuten hänet tanssimaailmassa tunnetaan, lähtee ohjaamaan kevään viimeisiä tuntejaan. Twerkkaus on hiljattain vakiinnuttanut paikkansa suomalaisessa tanssikulttuurissa ja lajin harrastajamäärät kasvavat jatkuvasti. Se ajaa mua tosi paljon eteenpäin tässä. Jos antais kaiken mennä ihon läpi, niin eihän tällaista duunia pystyisi tekemään, Sokka tunnustaa. Ehkä mä elän vähän sellaisen kuplan sisällä, mutta mun mielestä tää laji nähdään tosi hyvin, hän vakuuttaa.

Next