Top toy konkurs. Julen i fare? Legetøjsgigant er gået i betalingsstandsning 2019-12-03

Fætter BR og Toys'R'Us trækker i land: Nu kan du få pengene retur for gavekort

top toy konkurs

Dette skyldes et meget skuffende julesalg, hvilket betyder, at virksomheden ikke kan fortsætte den planlagte omstrukturering. »Men jeg kan ikke bidrage med andet,« siger pressechefen. Top-Toy kører nemlig med skævt regnskabsår, og senest 30. Det skriver Reuters og flere andre medier. Baggrunden for problemerne i Top-Toy er ifølge selskabet selv øget digitalisering, flere konkurrenter og ændrede legevaner hos børn.

Next

Fætter BR og Toys'R'Us trækker i land: Nu kan du få pengene retur for gavekort

top toy konkurs

Peter Gjørup, der er tredje generation i Top-Toy-familien og tidligere direktør, ønsker ifølge Børsen ikke at udtale sig om den seneste udvikling i sagen. Ligesom forbrugerrettigheder som returret, reklamation og garanti ikke berøres af situationen. Børsen oplyser ikke, hvor avisen har sine oplysninger om Lego milliontab fra. Men tabene og nedskrivningerne har altså vist sig at være så omfattende, at hverken direktionen, bestyrelsen eller revisionen har kunnet godkende den fortsatte drift uden garanti om yderligere kapital. Fredag oplyste Top-Toy, at kæden er gået konkurs. Kuratorerne har nu fået til opgave at realisere boets værdier.

Next

Fætter BR erklæret konkurs

top toy konkurs

De to øvrige var svenske Stiga og Bersala, der er den danske distributør af Nintendo, erfarer Børsen fra flere kilder. Især når man har med børn og legetøj at gøre. Selv om det er noget af en bet, så er der trøst at hente for Martin Nissen i, at uanset konkursen stadigvæk bliver fastelavn i år. En del af planen har været, at administratorerne skal se på alle mulige muligheder, herunder en afhændelse af visse dele af virksomheden, men der er ikke fundet nogen løsning. I dag kan du høre om koens fremtid. Det er jo ikke sådan at fastelavn er udryddet, fordi Top-Toy er lukket, siger en trods alt smilende Martin Nissen.

Next

Fætter BR og Toys'R'Us trækker i land: Nu kan du få pengene retur for gavekort

top toy konkurs

Her var Lego ifølge Børsen dog én af tre leverandører, der stemte imod redningsplanen. Det er dog ikke muligt at få pengene tilbage, ligesom gavekort heller ikke vil kunne indløses. © 2019 - Auktioner ApS. Fordi vi har bemandet de her 64 butikker på tværs af Sverige, Finland og Danmark, så er der jo folk derude, som er ved at forberede det. »Gavekort, som er købt i december, kan refunderes,« siger Top-Toys pressetalsmand, Lars Bo Kirk, til B. Rekonstruktionen har også besværliggjort det gode julesalg. Her var Lego én af de blot tre leverandører, der ifølge Børsens oplysninger stemte imod redningsplanen.

Next

Top

top toy konkurs

Planen for rekonstruktion er fortsat på et overordnet plan og derfor endnu ikke helt konkretiseret. Men sådan gik det langt fra. Avisen har talt med butikschef Christian Boss, der bekræfter, at forretningen er genåbnet efter normale åbningstider og med det oprindelige personale. Huvudkontoret låg i med centralt distributionscenter i. Kunder kan finde information om, hvilke butikker der er åbne, på kædernes hjemmesider.

Next

Efter legetøjs

top toy konkurs

Blandt andet som følge af en skuffende julehandel for 2017 og en række bekostelige nedskrivninger i koncernen. Tønder fra gulv til loft på lageret hos Bødkeriet i Holstebro. »Der var rygende travlt i går, og ikke alt blev håndteret korrekt. Den overordnede plan er, at reducere aktiviteterne, så alt, hvad der ikke er profitgivende, skal væk, så der kun er en sund kerneforretning tilbage, lød det på mødet i Sø- og Handelsretten. Efterfølgende meldte de ud, at de ville skære op mod 100 butikker i Norden og Tyskland, og derudover skære i hovedkontoret i Vallensbæk og Hongkong. Lego selv vil ikke komme nærmere et bestemt beløb, men bekræfter, at virksomheden står til et stort tab.

Next

Konkurstruet Top

top toy konkurs

Det betyder, at kædernes i alt 87 butikker i Danmark lukker. Stifterfamilien Gjørup ejer stadig 24 procent. Resten af butikkerne lukker med øjeblikkelig varsel. Men det bliver et ret vildt udsalg. Kæden omsatte i seneste regnskabsår for lidt mere end tre milliarder kroner.

Next

Fætter BR og Toys'R'Us trækker i land: Nu kan du få pengene retur for gavekort

top toy konkurs

At dømme ud fra køens længde ser det ud til, at de ansatte i forretningen får en særdeles travl dag med gavebytning og salg af varer til nedsat pris. Konkursen i Top-Toy kom blot få dage efter, at kreditorerne, der i alt har 1,8 milliarder kroner til gode, havde godkendt en rekonstruktionsplan i Sø- og Handelsretten 21. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse. Det store underskud betød, at Top-Toy måtte gå i rekonstruktion midt i julehandlen. »Hvis du har et gavekort på 500 kroner, så kan du måske få 50 kroner ud af det,« siger han. Der skal være en form for oplevelse. Bestyrelsesformand, Michael Hauge Sør, oplyser i pressemeddelelsen, at det ikke har været muligt at fortsætte driften uden kapitaltilførelse.

Next