Ulf lundell vadstena. Lundell spelar i Vadstena 2019-12-05

Vadstena Slott

ulf lundell vadstena

Spelglädje, vitalitet, bra ljud, kanonlåtar, mellansnack. Tre bröder är det många fans som önskar sig mer av på. Intill utställningen om slottets historia ligger Herreköket, där du bland annat kan se en bevarad slaskränna vid ett av fönstren. Vi kan inte ha en så torr och het sommar till. Publicerat i Östgötatidningen Post navigation. Som sagt, i lördags var vi i Vadstena för att se Ulf Lundell med band spela. Skälen till att rockartisten ger sig ut på vägarna igen är inte enbart musikaliska.

Next

Vadstena Slott

ulf lundell vadstena

Jag har ju sett en hel del Lundell-konserter sen 1979, en del av dem oförglömliga. Med ett lysande undantag - trummisen Andreas Dahlbäck, han skulle möjligen själv vara en god anledning att gå på en Lundell-konsert! Och den picknickstämning som byggts upp utanför slottet timmarna innan konserten tillintetgjordes. Och där är ju kruttornet eller hur, pekar den pratglade svenske nationalhjälten mot andra änden av borggården. . Kontakta mig på email: pjhiller gmail. För min del hade Ulf gärna kunnat stryka ett par låtar till förmån för mer mellansnack. Högst upp i slottet ligger den möblerade våningen, med inventarier från 1500-, 1600-, och 1700 talen.

Next

» Ulf Lundell Vadstena slott sommar 2013 Thomas Edgren

ulf lundell vadstena

Då hans låtverser är ganska krävande och kräver tålamod av publiken, även en solig sommarkväll, tände det förstås aldrig till i Vadstena, även om Lundell själv prisade regnet och verkade vara på sitt bästa snacksaliga humör. En av de bättre helt enkelt, och en mästares återkomst på något sätt. Låten Två blåa ögon spelades till mångas glädje den andra dagen i Stockholm. Med bara en veckas mellanrum kommer två stora svenska artister till Vadstena i juli. Något som förstås inte de, kanske 4 000 personer, som får stå i alla de vattensamlingar som skapats inne på borggården, håller med om.

Next

Setlistor från Ulf Lundells spelningar i Stockholm, Vadstena och Östersund

ulf lundell vadstena

Konsertrecension Prick halv åtta stiger Ulf Lundell med band ut på scen. Med bland annat Östgöta Correspondenten, Corren. Träffade Johan Carsbrandt och en okänd kusin till min mamma. Vi är inte arbetslösa 2. Alla bilder som läggs upp i bloggen är tagna av mig, om inget annat anges. Han verkar vara på toppenhumör; kanske just tack vare regnet? Jag bor på Södermalm i Stockholm och därför är de flesta av mina bilder därifrån! Jag har sett toppar och dalar, någon katastrof, någon extra fantastisk.

Next

Ulf Lundell Concert Setlist at Vadstena Slott, Vadstena on July 27, 2019

ulf lundell vadstena

Jag ger mej ut på turné igen sommar 19. Det hade jag ärligt talat inte väntat mig. En kväll som bjöd på soligt väder i resten av länet. Vänd dig inte om 7. Det här var nog sista gången jag såg honom live, om han inte ger sig ut på en akustisk turné eller hittar på något annat som kan få lite nytt liv i konserterna.

Next

Ulf Lundell Concert Setlist at Vadstena Slott, Vadstena on July 27, 2019

ulf lundell vadstena

Då ingår guidning i entrén till julmarkanden. Öppna Landskap Setlista Cirkus, Stockholm, 31 juli Stockholm city När vi var kungar Är vi lyckliga nu Tillsammans vi två Kitch Snön faller Bente Baby om morgonen Evangeline Omaha Rent förbannat Idiot city 63 i november Om sommaren Stort steg Öppen väg, öppen bil Folket bygger landet Hem med dig Oh la la Jag vill ha dig Extra 1: Hon gör mig galen Chans Gott att leva Extra 2: Två blåa ögon Setlista Cirkus, Stockholm, 30 juli När vi var kungar Är vi lyckliga nu? På första plan kan du läsa om slottets historia och se en modell över hur slottet såg ut under fästningstiden. Setlista Vadstena 3 augusti 1. Lundell blir mot slutet rent av en historieberättare och showman, vid sidan av en del skarpa politiska slängar i mellansnacket. Stackars Jack, Hon gör mig galen, Isabella, Öppna landskap, Evangeline, Förlorad värld, Tranorna kommer, Jag saknar dig e. Tidningen Östgöta Correspondenten grundades 1838 av Henrik Bernhard Palmaer. Men i ärlighetens namn så är de rätt tråkiga, det finns inte mycket dynamik och karisma.

Next

Ulf Lundell, den officiella hemsidan

ulf lundell vadstena

Men det blir vackert där i september igen. Det kommer garanterat att regna. Sist jag såg honom var också i Örebro, på 40-års-turnén 2015. Bloggen är döpt efter en låt av Bob Dylan och texten är ett motto för mig i mitt liv. Lundell blandar nya låtar med klassiker, vilket är tur, eftersom det är, trots att han själv torde vara trött på dem vid det här laget, dessa som manar till spontan allsång och handklapp. Oh la la Extra 14.

Next

Ulf Lundell Concert Setlist at Vadstena Kloster, Vadstena on August 4, 2000

ulf lundell vadstena

Missförstå mig rätt, det var inte dåligt, antagligen bättre än det mesta som levereras från svenska scener i sommar. En stund innan Ulf Lundell med band skulle uppträda på Vadstena Slott, kom skyfall på skyfall forsande och blixtarna lyste upp himlen. Jag vet att den första var på konserthuset i Örebro, längre inåt landet-turnén 1980. Låtar som garanterat kan väcka även den mest regnrocksinpackade publik, när Lundell kämpar på som en slitvarg i sina avklippta militärshorts. Han och bandet har kul. Hon gör mig galen 18.

Next

» Ulf Lundell Vadstena slott sommar 2013 Thomas Edgren

ulf lundell vadstena

Jag har slutat räkna mina Lundellkonserter. I dagarna meddelade Ulf Lundell att han ska ut på turné i sommar. Dags att komma ut som transsexuell? Folket som bygger landet 12. Oh la la Jag vill ha dig Extranummer 17. L ställa ut på Galleri Bellman i Stockholm. Sedan dess har mycket hänt. Men både han och publiken var värda ett bättre väder i lördags.

Next

Setlistor från Ulf Lundells spelningar i Stockholm, Vadstena och Östersund

ulf lundell vadstena

Nedan listas setlistor från några av de senaste konserterna från den snart avslutade sommarturnén med Ulf Lundell. Bandet, som hängt med rätt länge nu, är sanslöst duktiga och tighta efter galet många spelningar ihop och kan spela det mesta i Lundells repertoar med kort varsel. Snön faller och vi med den 6. Hur mycket jag än respekterar och gillar Lundell måste jag säga att det har gått lite tomgång i liverartisten Ulf Lundell. Gå ut och var glad! Bara att tacka och ta emot. Tre låtar på raken utan mellanrum.

Next