Västtrafik nya zoner. Helt klart med nya zoner 2019-12-01

Klart med bara tre zoner i hela Västra Götaland

västtrafik nya zoner

Dessutom blir det möjligt att resa längre sträckor än idag för samma pris, vilket kommer att gynna arbetspendlingen, säger Lars Holmin M , styrelseordförande i Västtrafik. När mannen omhändertogs av polis hade han kniv på sig och han är misstänkt för grovt brott mot knivlagen. Dubbelspårsutbyggnaden mellan Österskär och Hägernäs är en del av satsningen att göra det möjligt för merparten av resenärerna. Tio förslag för ett hållbart Malmö och lika många för ett helt Malmö ingår i Miljöpartiet de grönas valmanifest som presenterades på tisdagen av Märta Stenevi och Bassem Nasr som båda är toppkandidater på partiets valsedel till kommunfullmäktige. I förslaget omfattar zon A Göteborg, Mölndal, Partille och Öckerö, zon B omfattar övriga nio kommuner i Göteborgsregionen inklusive Kungsbacka, och zon C omfattar resterande 37 kommuner i Västra Götaland.

Next

Beslutat: Västtrafiks biljettpriser höjs till 2019

västtrafik nya zoner

Det beslut som togs av regionfullmäktige i veckan innebär en kraftig bantning av kollektivtrafikens zonindelning — avsikten är att dagens 70 zoner ska bli tre zoner i framtiden. Peter Hermansson M , styrelseordförande, Västtrafik. De nya zonerna kommer att kallas A, B och C. Förslaget: Gör om zon-indelningen Samtidigt föreslår nämnden att det nuvarande zon-systemet ska slopas. I det arbetet har ingått att se över zonstrukturen i Västra Götaland. Kollektivtrafiknämnden i regionen föreslår att minska dagens över 70 zoner till tre.

Next

Så blir Västtrafiks nya biljettsortiment

västtrafik nya zoner

Införandet kan ske tidigast under hösten 2020. För att göra resandet enklare, till exempel för de som reser över kommungränser, föreslår Västra Götalandsregionen att dagens över 70 zoner slås samman till tre zoner. Siktet är inställt på hösten 2020. Alla biljetter kommer att finnas för vuxen och ungdom. På tisdagens regionfullmäktige togs det sista avgörande beslutet.

Next

Klart med bara tre zoner i hela Västra Götaland

västtrafik nya zoner

I det arbetet har ingått att se över zonstrukturen i Västra Götaland. Sedan förra rapporten har man nu fått bukt på den tunga organiserade brottsligheten som helt hade tagit över Täby, Majorna och Enskede och gjorde att polisen helt tappat kontrollen i dessa områden. . Med en dramatiskt förenklad zonstruktur så är jag övertygad om att vi förenklar vardagen för både nuvarande och kommande kunder på ett betydande sätt. Biljetter som tas bort: De biljetter som kommer att försvinna när det nya biljettsortimentet införs är de som inte följer de redan beslutade principerna. Enligt ett beslut i regionfullmäktige ska dagens drygt 70 zoner för Västtrafik slås ihop till tre.

Next

Beslutat: Västtrafiks biljettpriser höjs till 2019

västtrafik nya zoner

Beslutet innebär att drygt 70 zoner blir tre. Zon C utgörs av resterande 37 kommuner i Västra Götaland. Den 27 november tog Regionfullmäktige i Västra Götalandsregionen det sista och avgörande beslutet om att göra om kollektivtrafikens zonindelning. Ett måste för ett ökat hållbart resande helt enkelt, säger Lars Backström, vd på Västtrafik. Syftet är att det ska bli enklare för resenärerna när de inte behöver passera så många zongränser och biljettsortimentet blir mera överskådligt.

Next

Nya zoner för Västtrafik · Lokala nyheter

västtrafik nya zoner

Förslaget tas upp i regionfullmäktige i början av oktober. Skånskan - 23 apr 19 kl. Ett måste för ett ökat hållbart resande helt enkelt, säger Lars Backström, vd på Västtrafik. Det handlar bland annat om anpassning av tekniska system, utbildning av förare och servicepersonal, information till kunder och en anpassning av priserna till den nya zonstrukturen. Kommunerna får nu möjlighet att lämna synpunkter på förslaget innan frågan avgörs i regionfullmäktige.

Next

Helt klart med nya zoner

västtrafik nya zoner

Beslutet innebär att drygt 70 zoner blir tre. Vi ansvarar för att du har tillgång till en bra sjukvård och vi skapar förutsättningar för en god hälsa för alla i Västra Götaland. . Med färre zoner är det färre kunder som behöver resa över zongräns, vilket många kunder idag upplever som krångligt. Enklare för kunder I samband med zonindelningen kommer även Västtrafiks biljettsortiment att förenklas och bli mer överskådligt.

Next

Över 70 zoner i Västra Götalands kollektivtrafik kan slås samman till tre

västtrafik nya zoner

Historien om Wallins grill tar sin början för 50 år sedan då Jespers och Sofias morfar Nils Boström köpte gatuköket, som då låg längre upp mot Museiparken. Det ligger i linje med förändringar i zonstrukturen som flera andra kollektivtrafikmyndigheter i Sverige har gjort på senare år. Västra Götalandsregionen har under flera år, tillsammans med Västtrafik, arbetat med att förenkla biljettsystemet. Den nya zonindelningen blir enklare att förstå och det ska också bli enklare att välja rätt biljett för resan. Syftet är att förenkla för resenärerna.

Next

Färre zoner, högre priser i väst

västtrafik nya zoner

Själv kör han elva träningspass i veckan, tillsammans med ­kändisar som Darin, Gry Forssell, Petter och. Det handlar bland annat om anpassning av tekniska system, utbildning av förare och servicepersonal, information till kunder och en anpassning av priserna till den nya zonstrukturen. Införandet kan ske tidigast under hösten 2020. Enligt polisen känner den målsägande och de misstänkta till varandra och detta ska ha inträffat vid tidigare ett tillfälle tidigare. Dessutom blir det möjligt att resa längre sträckor än idag för samma pris, vilket kommer att gynna arbetspendlingen, säger Lars Holmin M , styrelseordförande i Västtrafik.

Next

Färre zoner, högre priser i väst

västtrafik nya zoner

Siktet är inställt på hösten 2020. När Göteborg Direkt förra året frågade kollektivtrafiknämndens ordförande Ulrika Frick om hon var orolig över att resorna inom exempelvis Göteborg skulle minska med dyrare priser sa hon: — Den risken finns om priserna blir högre. Beslutet innebär att Västra Götalandsregionen delas in i tre zoner, se faktaruta. Västtrafiks nya zoner Zon A: Göteborg, Partille, Mölndal, Öckerö Zon B: Ale, Alingsås, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Stenungsund och Tjörn. Det blir också ett förenklat biljettsortiment.

Next