Verdens største nasjonalpark. Nordøstgrønlands Nationalpark 2019-11-29

nasjonalpark

verdens største nasjonalpark

Opprettelsen av de store afrikanske nasjonalparkene har trolig vært med på å redde mange afrikanske dyrearter fra utryddelse, særlig de store artene. Området er primært dekket av skog, og ønsker man kun å besøke en av øyas mange nasjonalparker anbefales Andsibe eller Mantadia. Hvis du er heldig, kan du få øye på alle dyrene i The Big Five. I urskogen er det en stor viltrikdom av bl. Kjører du bil, bør du stoppe på Sohlbergplassen, utsiktsplattformen ved Atnsjøen, et av høydepunktene på Nasjonal turistveg Rondane. Dyrene flokkes rundt vannhull og sjøer om ettermiddagen, og med litt hell kan du kanskje få se elefantene bade. Vandre på den forhistoriske iskappen Den grønlandske innlandsisen dekker 80 prosent av landet, og mot kantene på iskappen daterer den seg ca.

Next

9 grunner til å besøke Grønland

verdens største nasjonalpark

Totalt dekker nasjonalparken et område på 340 km. Båt cruise og fisketurer på Zambezielven er likeledes en suksess! Grønlands nasjonalpark er et sant arktisk paradis. Utforsk Vikingstedene Gå i Eirik Raudes fotspor i 1 000 år gamle norrøne kolonier i det sørlige Grønland. Landingsbanen er i tidens løb blevet afkortet til nuværende 1700 m. Ved elven kan du se elefanter som bader for å avkjøle seg, flodhester som slapper av i vannoverflaten og krokodiller som ligger helt stille i vannet. Vår Påsken er for mange innledningen til sommeren med båtpuss og varmen du kjenner på kroppen så lenge sola er framme. En 40 kilometer lang veistrekning går langs kanten med mange muligheter for å oppleve den spektakulære utsikten underveis.

Next

Oppdag storheten Grønland

verdens største nasjonalpark

Vennligst merk at du også kan bestille denne reisen uten fly fra Oslo dersom du vil reise direkte til Longyearbyen på egenhånd. Du kan smake på spennende viner, og de gamle vinkjellerne vises frem med stolthet. Du vil sannsynligvis se hvordan de tørker dyreskinn og oppbevarer hundesledene sine utenfor husene. Nedenfor kan du lese mer om hvilke nasjonalparker og viltreservater som er blant Afrikas absolutt beste. Velsignet med fantastisk natur - et vilt og utemmet miljø av elver, is is og vulkansk og geotermisk aktivitet - er dette et sted som represeterer naturens kraft.

Next

Om nasjonalparken

verdens største nasjonalpark

Å nyte naturen og friluftslivet er regnet for å være en del av det norske arvestoffet, og det reflekteres også i våre holdninger. Omkring 180 km nord for Nairobi i det sentrale høylandet ligger Mount Kenya, som med sine 5. Det er en parkeringsplass rett nord for båthavna. De vanligste observasjonene av isbjørn forekommer i nord og øst på Grønland, hvor dette rovdyret jakter fra havisen. Parken ligger i den sørvestlige delen av landet, øst for Lake Tanganyika. Parken er nemlig hjem til en av verdens største elefantbestander. Har du lyst til å få en opplevelse for livet? Visste du at: man kan se den store saltsletten Etosha Pan fra verdensrommet? Selv om store deler av innlandet består av nasjonalparker og andre beskyttede områder, har vi muligheten til å nyte friluftsområdene som vi vil - også i disse sårbare områdene.

Next

Oppdag storheten Grønland

verdens største nasjonalpark

Bolærnebåten tar også med rullestoler. I hjertet av disse fjellene ligger Aberdare Nasjonalpark med meget tett skogvekst, vannløp og vannfall. Kibale Nasjonalpark sies å ha den største konsentrasjonen av forskjellige primater i hele Øst-Afrika. Fribillett under ansvar Friluftsliv er en flott del av norsk identitet. Vit alltid hvor du er. Takk, vi setter på kaffen med en gang! Mangfoldet er enormt og dyrene er overalt.

Next

Nasjonalparker

verdens største nasjonalpark

Drar man gjennom noen av de maleriske pass over fjellene, skjer det en forvandling til et mye tørrere landskap, hvor strutseavl, vin- og fruktdyrking preger landskapet. Vel 325 km fra Nairobi, i det tørre nordlige Kenya, ligger det 165 km² store Samburu-reservatet. Litt lenger opp fra elven skimter du både sjakaler, løver, og er du heldig ser du også en leopard! Rondaneslottet på 2178 meter er den høyeste av de ti 2000-meterstoppene i Rondanemassivet. Foruten moskusokse, polarrev, hare og ulv, kan vi oppleve en rekke fuglearter. Her kjøres det safari om dagen og etter mørkets frembrudd, og her er det gode forhold for safari til fots. Bryllup i Grand Canyon Ønsker du et bryllup utenom det vanlige så er det mulig å ha vielsen i bunnen av Grand Canyon eller i et helikopter hengende over dette fantastiske juvet.

Next

Om nasjonalparken

verdens største nasjonalpark

Det begrensede utvalget av overnattingssteder betyr at man ikke møter så mange andre turister her, og det gir en eksklusiv og intim safariopplevelse. Stamveien mellom Oslo og Bergen, E16, går gjennom dalen. Du kan høste bær og sopp, og hvis du legger fotturen til mindre besøkte områder, får du noen ganger hele landskap for deg selv. Et naturlig landgangspunkt er Myggbukta, der den legendariske Guvernøren av nordøst-Grønland hadde sin base. Det kan stadig overraske hvordan dyr og planter har klart å overleve i dette barske og ugjestfrie landskapet. Visste du at: Nasjonalparken Bwindi Impenetrable er et av stedene på jorden med størst biologisk mangfold? Europas første nasjonalparker ble opprettet i Sverige i 1909. Nær 85 prosent av alle Norges nasjonalparker består av massive fjellområder, fra flate vidder og isbreer til spisse topper og stupbratte fjellsider.

Next

Parker, reservater og områder

verdens største nasjonalpark

Et svakere vern er , mens strengere vern kalles enten et biotopvernområde eller et naturreservat. Særlig er området kjent for sine tre-klatrende løver. Parken er på Verdens naturarvliste og et av de beste steder for safari til fots i Afrika. Uberørt På grunn av denne isolasjonen er Tumucumaque en av de få primærskogene som er uforandret av mennesker. Stedet har kun få og små camps, alle med en fantastisk beliggenhet. .

Next