Viltgryte med reinskav. Mat og sånn: Finnbiff med hjemmelaget potetmos 2019-12-04

Viltgryte med reinsdyrskav

viltgryte med reinskav

Steg 3 Skrell gulrøtter og sellerirot. Som liten og opp igjennom oppveksten kan eg hugse mange middagar der hjortegryter stod på menyen. Det er litt synd at den stort sett alltid lages i gryter med fete melkeprodukter, men logikken er vel den at mye viltkjøtt også er ganske seigt i utgangspunktet. Brødene kan pensles med en bl… I år igjen måtte jeg ut å plukke ramsløk. Viltgryter og hjortegryter finst det eit hav av oppskrifter på, men her har du min versjon av den gode klassikaren.

Next

Viltgryte med sopp

viltgryte med reinskav

Dersom du brukar kjøtdeig av hjort treng det ikkje koke med like lenge. Koking i melkeprodukter hjelper til med å bryte ned strukturer og mørne kjøttet, og frem til jeg fant ut at licitin kunne brukes til å stabilisere magre melkeprodukter var jo heller ikke det en opsjon. . Ramsløkolje En 100m blad fra ramsløk Omtrent 2 dl olivenolje 2 ts maldonsalt Det hele er veldig enkelt. Du kan bruke filetkjøt, men vil anbefale å kanskje prøve med reinskav eller liknande også. Og sultne mager etter en dag stort sett tilbrakt med en eller flere kroppsdeler begravet i snø.

Next

Wraps med reinskav og solbærrømme

viltgryte med reinskav

Så her gjelder det å komme seg ut. Reinskav ble laget ved at man skavet tynne skiver av kjøttet som hang over bålet rett ned i gryten og ble stekt sammen med løk. Er det ikke meg, kan det være en annen. Bland sammen, før du har i gjær- og sukkerblandingen sammen med resten av vannet og oljen. Så den dagen stod det hjortesteik med godt tilbehør på bordet, akkurat sånn eg likar det bortskjemt som eg er. Sjølv er eg så heldig og ha ein onkel som har dreve med jakt i mange år, og derfor har eg hatt hjortekjøtet lettare tilgjengeleg enn mange andre kanskje har. Denne gryta er veldig enkel å tilberede, men treng 2-3 timar over varmen.

Next

Reinskav v 2.0

viltgryte med reinskav

Konfirmasjonsmiddagen min bestod også av hjort. Det krever bare litt mer arbeid. Kjempegode med sin litt krydrete smak fra ingefæren, crunch fra nøttene og alt det søte fra dadler. Ha i ka… Noen stor brødspiser er jeg ikke, men noen brød går lettere ned enn andre. Det er en sånn takknemlig greie å lage gryte av når en står høyt til fjells med et og et halvt gassbluss. Dersom du skal kjøpe lecitin, eller for den saks skyld andre produkter fra ville jeg satt umåtelig stor pris på om du benytter lenkene herfra. Del sopp og gulrot opp i tynne skiver, mens selleriroten deles i små terninger.

Next

Hjortegryte

viltgryte med reinskav

Jeg lagde stor nok porsjon til to dager, og det er jeg glad for - dette frister til gjentagelse! Jeg har kjøpt ferdige liba brød som jeg bare har fuktet med litt vann, og varmet i stekepanne eller ovn. Viltkjøtt, litt einebær og timian for å få frem den gode viltsmaken og en god dæsj rømme og fløte til å gi en rund smak. La det djupfryste kjøtet liggja ein halvtime ved kjøkkentemperatur, og skav opp så mykje ein måtte trengje. Pass på å ikke ha på lokk - i hvert fall ikke siste biten. Viltkjøtt er i utgangspunktet veldig magert og smakfullt kjøtt.

Next

Hjortegryte

viltgryte med reinskav

Ha de knuste bærene sammen med timian, i pannen med reinsdyrskavet. Steg 5 Smak til med salt og pepper Steg 6 Server viltgryten med koke poteter og tyttebærsyltetøy. Blir det litt tørt, kan vi spe i ørlite soppkraft eller vatn. Ha så blandinga oppi gryta med kjøtet og la det koke med i 20 minutters tid. Får stadig gode tilbakemeldingar om denne gryta som også er ein av mine eigne favorittar. Faktisk glemte jeg det første gang, så jeg måtte en tur tilbake å plukke.

Next

Wraps med reinskav og solbærrømme

viltgryte med reinskav

Deretter helte man på vann og smakte dette til med salt og pepper. Men jeg simpelthen digger solbær. Eller kanskje en bare vil ha litt godt til kaffen. Det som opptar meg i øyeblikket, Litt om livet. Mest av alt tenker jeg hyttetur, påskestemning og fyr på peisen når jeg tenker reinskav. Lykke til med den store dagen!? Fjern steinen i dadlene før du har de i en foodprossessor, eller blender. Saker og ting jeg ser og opplever.

Next

Mat og sånn: Finnbiff med hjemmelaget potetmos

viltgryte med reinskav

Kok opp viltgryten og la den koke i 15 minutter, til grønnsakene er møre. Og med det gode turmuligheter. Maten så mye bedre ut på bordet, og smakte enda bedre enn det igjen :D Denne oppskriften er basert på. Selv om matpakka er med kjennes det sikkert med et par ekstra energibarer i sekken. Her kommer i hvert fall en oppskrift jeg synes var helt fantastisk - og den var også sunn nok til at den kan nytes selv om man vil ned i vekt. Men med egen steketakke måtte jeg selvsagt forsøke å lage dette selv. Ha til slutt i vårløken og smak til gryta med salt og pepar og evt.

Next