Vin til fårikål. Fårikål opskrift 2019-12-02

Oppskrift

vin til fårikål

Det løfter måltidet til selskapsmiddag. En unik hvitvin fra Sicilia, og en av Italias beste. Dagens appell: Inviter til fest, skål i glassene, og nyt stolt norsk sesongmat før vinteren kommer og begraver oss alle i snø. Syrlig og fast Lammecarré er magrere enn bog og lår, med mindre ikke lammet er ekstremt fett eller fettet ikke er fjernet. Klassisk bordeaux er alt nevnt, cabernet franc-baserte viner fra Loire Chinon og Borgeuil i rike årganger kan også anvendes med stort hell.

Next

Edels Mat & Vin: Frikassé på fårikål ♫♫

vin til fårikål

Både som tilbehør og i glasset. Men både rødt, øl, akevitt og sprudlende passer til Norges nasjonalrett. En unik vin som passer godt til salater, grønnsaker og lyst kjøtt. Hvidvin er det, der passer bedst altså når vi taler vin til både kødet og kålen. Vinen har en intens og kompleks aroma av mørk og tørket frukt, vegetale hint og mokkatoner. Varmt, fett og salt - saftig og god husmannskost slik mor lagde det.

Next

Vin til fårikål

vin til fårikål

Dette er en vin som gjerne drikkes nå, men som også kan utvikle seg pent i kjelleren noen år. Vingården Alira Wines of Romania ble derfor etablert i dette området. Det finnes mye spennende vin i Romania; hvitvinene er overraskende fruktige og spennende på smak, mye tropisk frukt og fine Sauvignon Blanc varianter. Geografisk er Romania på linje med Provence og Languedoc-Roussillon, men landet er såklart preget av fjell og innlandsklima i motsetning til de Sør-Franske regionene. Vi deler kålen i fire, fjerner de grove stammene og deler i passende grove stykker. De begynte med vinlinjen Stonewine i 2009, navnet kommer av den steinete grunnen de plantet druene i.

Next

Vin til fårikål

vin til fårikål

Nærmere bestemt kommer den fra området Champagne-Ardenne. Den er rik på smak, har god fylde, balanserende syre og sitter godt. Velg et godt alkoholfritt øl eller en god norsk eplemost med aroma og syre. En meget god vin som lett kan kalles Romanias barolo, denne lagres veldig godt i kjelleren i minst 10 år, men kan også drikkes til kraftige kjøttretter nå. Riesling med markert tilstedeværelse er også et trygt valg.

Next

Vin til fårikål

vin til fårikål

En strukturert og god vin som kan nytes nå til kraftige kjøttretter men kan gjerne lagres noen år i kjelleren også. Under finner du deres tips: Murgo Etna Rosso, Italia 10311, kr 130 Dyp rød på farge, aroma av røde bær og urter. . Skallfermenterte hvitviner, eller såkalte «oransjeviner» kan fungere godt, men da er det viktig å velge viner med en sunn og god frukt samt balansert bitterhet. Skal dette stå i 8 timer på høyere temp. Tidligere års anbefalinger til fårikål finner du under:.

Next

Dei beste raudvinane til Boeuf Bourgogne — Druefin

vin til fårikål

Men heldigvis er ikke høsten å kimse av - med viltmat, ferskt lam, grønnsaker i sesong og skogen full av sopp og bær. © 10119101 Gancia Alta Langa 36 Mesi Brut, kr 188,30 Basis Balanser smakene Uansett hva du velger å drikke til fårikål er det viktig å huske at drikken skal matche kraftige smaker og derfor ikke være for lett. Ja du hørte riktig, det man drikker er lambrusco. De oransjevinene som havnet på topp i testen, de fra Radikon, ble for intenst aromatiske. Siden den gang har den norske sauen og dens voktere hatt det ganske tøft med skrapesyken og krangelen med ulvebeskytterne som en foreløpig elendighetstopp. Suksessen fortsetter og på 2000-tallet investerer de i et steinbrudd som de gjør om til vinkjeller, de kjøper også opp nye vinmarker i området og vinner flere priser.

Next

Dei beste raudvinane til Boeuf Bourgogne — Druefin

vin til fårikål

Der er også nogle, der kommer så meget vand i retten, at det dækker kød og kål, og så kan man måske godt forstå, at jævning kan blive nødvendigt. Fàurar Alb de Ceptura 2016 er produsert på Sauvignon Blanc, Feteasca Alba og italiensk Riesling, den har 13 % alkohol. Disse Cremantene er også årgangsviner da det ikke brukes reserve i de, kun årets druer. Stort sett lager jeg varianter av mange forskjellige oppskrifter fordi de har gitt meg en idé. Østerrike Bio Garantie er en av de europeiske lederne når det gjelder inspeksjon og sertifisering av økologisk landbruk. Sju slag, intet mindre - og jadda, for både husfredens og ølglade smaksløkers skyld har vi også tatt med et friskt og smaksrikt ølforslag.

Next

NokEnMatblogg: Ja vi elsker fårikål!

vin til fårikål

Ha et elegant glass med akevitt, nipp til det, og varierer med gode slurker av riesling. For de øltørste er anbefalingen den økologiske fra Chablis i Burgund. Coutelas Louis Victor Fût de Chéne Brut en tredjedel hver av chardonnay, pinot noir og pinot meunier. Den er kraftig på smak med det samme litt parfymerte preget som på nesen, godt balansert med god syre og tanniner. Det høres lite ut, men bare prøv! Tilsetningen av hvetemel gjør at suppen jevnes lett og gis en bedre konsistens. Den solkyssede og høyvoksende argentineren 275,00 kombinerer den fyldige, sjenerøse og modne fruktigheten med en fin og frisk frisk rød hvit tråd gjennom det hele. For de øltørste er anbefalingen den økologiske fra Chablis i Burgund.

Next