Våra små klassrum. Ett helt nytt klassrum 2019-12-05

Våra små klassrum

våra små klassrum

Varför inte spela en omgång Juldomino, Memory, Med andra ord eller ett tärningsspel idag? Läs mer om respektive vinst genom att swipa vidare i inlägget. Blir du nyfiken på att se mer av vårt julpaket? Därför har vi valt att göra en översiktskalender med alla vardagar fram till julavslutningen med rutor där vi kan skriva in aktivitetsdagar, friluftsdagar och andra aktiviteter. Vi återkommer med utvärdering om några veckor! Även här har vi en del vanliga bord och stolar och sedan några låga bord och pallar. Jag Jennie hade det mindre av de två klassrummen för tre år sedan med min dåvarande etta — då med bänkar — och känslan nu är helt annorlunda! Vi är 80 barn i ettan, men bara 40 av dem ska vara i dessa två rum. Vill du ta del av mallen för att själv kunna fylla i den tillsammans med dina elever? Första adventstävlingen kommer på söndag! I år har vi på Våra små klassrum skapat en kalender med olika uppdrag med bland annat rörelse, mattekluringar, skrivuppdrag, lekar, gruppstärkande uppgifter och mycket mer! Sen gör vi ofta några övningar tillsammans på mattan eller i rörelse i rummet. Det ska bli oerhört spännande att se om vi lyckas använda rummen så som vi önskar.

Next

Våra små klassrum

våra små klassrum

Spelen hittar ni i vårt julhäfte som finns på Teachers pay Teachers. Vi har vår positiva tavla som bara väntar på att fyllas med positiva saker vi gjort och upplevt. Jag är jättenyfiken på att få ännu en uppdatering, såhär ett år senare, på hur ni har utvecklat ert klassrum sedan detta och hur ni upplever undervisningen i den här fysiska miljön. Vi kommer att dra en vinnare per bok och för att delta i tävlingen ska du: 1. Vi har vår Grej of the day-karta redo att fyllas på med spännande fakta. Ha gärna sittsäckar eller en liten soffa, som ger en mysig atmosfär för eleverna när de exempelvis ska läsa en text. .

Next

Ett helt nytt klassrum

våra små klassrum

Två bra arbetssätt för att befästa sina kunskaper och samtidigt få ta del av andras tankar och kunskaper. Det är också så mycket lättare för oss som lärare att röra oss runt i rummet! Vi kommer bland annat att leka. Läs högt, läs tyst, läs för, läs om. Vi kanske hinner uppdatera lite till om hur det går innan dess. Tagga tre vänner Vinnaren dras på fredag 21. Begreppsförståelse Att lära sig nya ämnesspecifika begrepp är inte alltid så lätt.

Next

Klassrum

våra små klassrum

Sedan samlas vi alltid tillbaka på mattan för utvärdering och avslut. Tanken är att båda klasserna ska känna sig lika hemma i båda klassrummen och vara en enhet, och att vi två lärare har ett gemensamt ansvar för alla elev men är mentor till 20 var. Sätt hjul på möblerna Med hjul på bord och stolar är det lätt att flytta runt möblerna och ändra inredningen så det passar till varje aktivitet i undervisningen. Vi hoppas att eleverna kommer tycka lika mycket om klassrummen som vi gör! Tack för att du hänger kvar! Läs roliga, läskiga, spännande, romantiska eller sorgliga böcker. Nu är det bara barnen vi väntar på! Vi två lärare och klasserna kommer att växla mellan de två rummen.

Next

🏫 Våra små klassrum @contacto.disneylatino.comum Instagram Profile

våra små klassrum

I läshörnan ska vår Alfabetsskog få växa fram i takt med vårt bokstavsarbete. Vad intressant att ta del av ert arbete, och vad roligt att ni vågar utmana de traditionella klassrumsnormerna som råder. Det ger bra avskärmade arbetsplatser för grupparbeten och kan enkelt flyttas undan när du vill använda hela rummet. Denna tävling genomförs i samarbete med nokpedagogik , vilket vi är väldigt glada och tacksamma över! Skriva vilken bok du vill vinna. Istället har vi nu ett mer flexibelt klassrum med mer fria utrymmen. Inkluderat i paketet finns även en innehållsförteckning samt en handledning med regler till de olika spelen som medföljer samt tips på användningsområden. Detta för att eleverna ska kunna sitta tillsammans och öva på begrepp.

Next

Våra små klassrum

våra små klassrum

Samtidigt är det väsentligt för att kunna tillgodogöra sig information i faktatexter och för att kunna föra resonemang inom ämnet. Jag talar förstås om och anger på bilderna var de kommer ifrån i så fall! Som bekant går tiden fort när man har roligt och elevernas frågor kring jullovet har infunnit sig. Använd flexibla rumsavdelare Öppna hyllor eller whiteboardtavlor på hjul kan användas som rumsavdelare. Swipa vidare för att tjuvkika på några av luckorna i vår adventskalender för eleverna. En elev läser förklaringen och de andra ska gissa vilket begrepp som menas.

Next

Instagram Post by 🏫 Våra små klassrum (@contacto.disneylatino.comum)

våra små klassrum

Ikväll packar vi ner plattången, ett flertal vita strumpor och ljuslyktor inför morgondagens luciatåg med våra fantastiska elever. Det ena laget ska börja sjunga den svarta texten, sen ska det andra laget fylla i med den röda texten. Aggie på Prestationsprinsen Gilla Hej! Det behöver inte alltid vara knäpptyst men det är viktigt att eleverna vet vad de behöver tänka på för att på bästa sätt lyckas med uppgifterna. Det ger utrymme för eleverna att använda mitten av golvet till mer fysiskt aktivt lärande, parövningar eller samling i ring för gruppdiskussioner. När ska du ha föreläsningen? Här är några råd för hur du kan experimentera med inredningen av ditt klassrum för att främja en inkluderande och varierad undervisning.

Next

Ett helt nytt klassrum

våra små klassrum

En sak som gör läraryrket speciellt och unikt är just detta. Vi är två lärare som ska använda två klassrum tillsammans med två klasser i åk 1. Vi kommer att skriva mer om hur det går framöver. Dock krävs det extra mycket individuellt ansvar för att prata om ämnet och inte om annat som också kan anses vara intressant att prata om. Kika på filmen och swipa vidare för att tjuvkika på de första åtta luckorna. . Vi kommer bland annat att leka denna musiklek där eleverna delas in i lag.

Next

Små griffeltavlor med träkant

våra små klassrum

Om du vill ha vinstchans på båda böckerna skriver du båda titlarna. Perfekt att använda i slutet av terminen eller som en julgåva till eleverna. . As social media users continue to demand more visual content, brands will need a platform where they can share photos that will visually engage their target audience. Vi har de fem förmågorna uppe. Det ska bli så spännande att se hur det kommer gå.

Next

Klassrum

våra små klassrum

Oavsett om det är kortspel, brädspel, dialogspel eller någon annan sorts sällskapspel bjuder spelet in till umgänge, skratt och gemenskap. Ställ undan en tredjedel av borden Samla stolarna runt resten av borden i små grupper. Detta har gjort att vi valt bort att ha ett bord och en stol per elev. Vi har en del vanliga bord och stolar, några lägre bord med pallar och en läshörna längst ner i klassrummet. I detta material finns både förklaringen och svaret på samma kort. Deskgram is a powerful tool for telling a visual story about your brand.

Next