Yle saunapäivä. Näin osallistut koko Suomen Saunapäivään! 2019-11-29

Suomessa on 3 miljoonaa saunaa, eli kaikki suomalaiset voisivat saunoa yhtä aikaa! Kokeillaanko?

yle saunapäivä

En tiedä kuinka moni on huomannut, mutta Suomen kesä on täynnä erilaisia saunatapahtumia. Tuija kutsuu jokaiseen jaksoon kaksi ulkomaista sosiaalisen median vaikuttajaa ja vie kansainväliset vieraansa kesätapahtumiin - autolla, jonka perässä kulkee Tuijan kultainen peräkärrysauna. Paikkana Tampere, Ratinanniemi Tapahtuma on avoin kaikille, eikä sinne ole pääsymaksua. Toivottavasti myös vähän kansainvälisesti, Tuija sanoo. Gogi ottaa selvää, miten muualla maailmassa saunotaan.

Next

Saunapäivä juhlistaa saunaa ja saunomista!

yle saunapäivä

Yle lisää saunasi kartalle, mutta vastuu tapahtuman järjestelyistä ja turvallisuudesta on sen järjestäjällä. Jos Unesco ja aineettoman kulttuuriperinnön luettelo ei ota suomalaista saunomista listoilleen, niin ei sitten mitään! Yksityisten saunojen ilmoittautumisessa käytetään vahvaa tunnistautumista, jotta tapahtuman järjestäjän henkilöllisyys saadaan varmistettua ja siten Saunapäivä on mukava sekä saunan järjestäjälle että saunavieraille. Joten kaikki saunaan Saunapäivänä 27. Sauna on maakuvatyömme kulmakiviä, Honkanen kertoo. Kaksi miestä seisoo huopahatut päässä ja pyyhkeet lanteilla saunan edessä. Marjan kolmilapsinen perhe saunoo ja ui koko ajan, etenkin näin kesällä.

Next

Näin osallistut koko Suomen Saunapäivään!

yle saunapäivä

Millaisia saunahetkiä syntyy, kun Tuija kutsuu kanssaan saunomaan kiinnostavia suomalaisia naisia? Saunavuorot on jaettu tasaisesti ympäri Suomen ja mukaan voit osallistua paikan päällä tai Radio Suomen välityksellä. Miten miesten ja naisten jääkiekkojoukkueiden saunaillat eroavat toisistaan? Masennus, kansantauti, lääkkeet lopussa ja omavastuut kalenterivuosittain. Siirrettävissä saunoissa saunominen on ilmaista ja paikalla on markkinahumua. Kerro myös, mitä tulisi pakata mukaan saunakassiin, onko saunallanne tarjoilua tai muuta ohjelmaa — järjestättekö samalla esimerkiksi yhteislaulua tai vihdantekokurssin? Ja vaikka osallistua saunapäivään laittamalla sauna päälle. Tunnelmaa luovat musiikki, pihapelit, terassit ja tietenkin hyvä ruoka. Ratina täyttyi launtaina kylpytakeista, saunahatuista ja leveistä hymyistä! Tarkistamme kaikki tiedot ennen julkaisua. Päivän päätapahtuma järjestetään Tampereella Ratinanniemen festivaalipuistossa.

Next

Saunapäivä

yle saunapäivä

Meinaan, Tampereen kaupunki on isosti mukana tapahtuman järjestämisessä. Mukana on jo muun muassa Rajavartioston saunoja Kuhmossa, Kuusamossa ja Suomussalmella, Savonlinjan Saunabussi, Tankavaaran Kultakylän saunat mm. Triathlon vie paljon aikaa, mutta silti aikaa riittää myös saunoa ja viettää rentoa perhe-elämää. Nyt on aika näyttää maailmalle, että suomalainen saunominen kuuluu Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listalle - ensimmäisenä asiana Suomesta ikinä! Osoitteessa on julkaistu kartta, josta voi katsoa Saunapäivänä 27. Voit seurata Harvian päivän kulkua sosiaalisessa mediassa: ja Ylen koko kesän kestävä valtakunnallinen Saunapäivä-kampanja huipentuu 27. Saunominen herättää monelle muistisairaalla voimakkaita lapsuudenmuistoja.

Next

5 saunasanontaa, jotka vain suomalainen ymmärtää

yle saunapäivä

Tällä Ylen Saunapäivä -kampanjalla halutaan näyttää maailmalle, että sauna on isossa osassa Suomen kulttuuria. Yhdysvaltojen Länsi-Virginiassa on meneillään maailman suurin kansainvälinen partiotapahtuma eli partiolaisten maailmanjamboree. Saunan takanahan on tilaa vaikkei puhujalla saunaa olisikaan… Ja pillun päreiden saunayhteyttä ei tiedä moni intohimoinen saunojakaan. Matkallaan he kohtaavat satavuotiaita savusaunoja, yleisiä saunoja, parannussaunoja, rauhaa, löylyn hengen ja syvää yhteyttä saunassa. Tuija kutsuu jokaiseen jaksoon kaksi ulkomaista sosiaalisen median vaikuttajaa ja vie kansainväliset vieraansa kesätapahtumiin - autolla, jonka perässä kulkee peräkärrysauna.

Next

Kansanradion saunapäivä

yle saunapäivä

Häpeä Kim Jong-Un, vesistöjen pilaaja. Hän loikoili lauteilla putkeen puoli tuntia ja heitteli löylyä kiukaaseen, Juulia Kehus Suomen saunatiimistä kertoo. Voitte soittaa omat kommenttinne Kansanradion puhelinvastaajaan numeroon 0800 154 64. Sinä päivänä onkin mahdollista päästä ilmaiseksi Nyssen eli bussin kyytiin kylpytakki päällä. Ja ehkä saamme Japaniin oman saunapäivän pian? Voit osallistua saunapäivään myös Instagramissa saunapäiväyle. Vierailut Japanin, Turkin ja Saksan saunoissa on ollut todella hupaisaa seurata. Eritoten nuoret ovat innokkaita saunojia kutsuvat itseään termillä saunner ja esimerkiksi nuoret naiset pitävät saunaa terveysvaikutteisena paikkana, Ari Honkanen suurlähetystöstä kertoo.

Next

Saunapäivä

yle saunapäivä

Mutta onko Espanjan taloon tulossa myös sauna? Personal trainer, julkkis ja ravintoterapeutti viettää nykyisin tiukkaa urheilijan elämää. Miten saunominen vaikuttaa ulkonäköön ja mielenrauhaan? Kartalla on niin julkisia kuin yksityisiäkin saunoja, ja oman saunansa voi ilmoittaa mukaan Saunapäivään 26. Lisäksi saunojia on käynyt eksoottisemmistakin maista, kuten Hondurasista, Meksikosta ja Taiwanista, Jamboreen saunatiimistä kerrotaan. Tavoitteena on saada suomalainen saunomiskulttuuri Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listalle. Ilmoittaudu alla olevien linkkien kautta ja laita sauna lämpiämään 27. Neljän leiripäivän aikana saunoissa on nauttinut löylyissä jo 70-90 henkeä päivässä ja Suomen joukkueen saunamestari Mikko Keltasen mukaan tahti on nouseva.

Next

Tampereen saunapäivä

yle saunapäivä

Kertokaa uutinen älkääkä käskekö nettiin. Oli saunasi julkinen tai yksityinen, maksullinen tai maksuton, auki pari tuntia tai vaikka koko päivän — tule mukaan koko Suomen yhteiseen Saunapäivään ja lisätään saunasi Saunapäivän kartalle! Suomessa sauna liittyy kaikkeen, juhliin, alkoholiin, seksiin ja jääkiekkoon. Aiheesta ovat keskustelemassa entinen huippu-urheilija, nykyinen Painiliiton puheenjohtaja ja Tuomo Karila sekä entinen huippu-urheilija, nykyinen laihdutusvalmentaja ja luennoitsija Ringa Ropo. Osallistuin tällä kuvalla Ylen Saunapäivään. Sauna-aihe näkyy ja kuuluu Ylen sisällöissä koko kesän. Jos jotain pulmaa tai kysymyksiä tulee, ole yhteydessä meihin sähköpostitse saunapaiva yle. Tällä hetkellä on jo yli 600 saunaa mukana.

Next