Ylpeys ja ennakkoluulo sukat. Ylpeys ja ennakkoluulo 2019-12-06

Book Hunter: Ylpeys ja ennakkoluulo / Jane Austen

ylpeys ja ennakkoluulo sukat

Ja ihan kuin olisin viikonloppuna nähnyt että tämä on jo suomennettukin :-. Kuka saa mustapekan eli herra Wickhamin ja hänen velkansa ja kuka jää lehdelle soittelemaan ja kuka nyrpeä neiti jää pimputtamaan pianoa rouva Bennetille. Yllätyin, kuinka sujuvaa kirjaa oli lukea ja kuinka paljon huumoria siinä oli, vaikka en voinutkaan olla vertaamatta tätä muutama vuosi sitten lukupiirissä käsiteltyyn Seth Grahame-Smithin alkuperäisteosta mukailevaan parodiaan , josta pidin todella paljon. Herra Collins tuli Bennettien kotiin katsomaan vaimoa itselleen ja huomaa Elizabethin, jota hän kosiikin, mutta Elizabeth antaa hänelle rukkaset. Kirjailija lähestyy teemojaan kaukonäköisesti, selväjärkisesti ja piikitellen ihmisten pikkusieluisuudelle. Darcyn puheet selittyvät toimettomuuden aiheuttamalla turhautumisella. Siinä missä Austen tekee hyväntahtoista pilkkaa englantilaisen herrasväen pariutumisriiteistä, Bakerin kerronta soutaa synkemmissä ja realistisemmissa virroissa.

Next

Tulihan Tehtyä: Satumaiset silmukat

ylpeys ja ennakkoluulo sukat

Nokkelasanaisen ja vastustamatonta viehätysvoimaa säteilevän Elizabeth Bennetin mukana seuraamme sisarusparven monivaiheisia rakkaustarinoita, sympatisoimme kohtaloonsa alistuneen ja kuivaan ivaan turvautuvan isä Bennetin kanssa ja iloitsemme salaa herra Darcyn, jäykän ja ylpeän gentlemannin, vastahakoisesta rakastumisesta Elizabethiin. Elizabeth on kiinnostunut George Wickhamista ja panettelee Darcya. Elizabeth ja Jane Bennett ovat perheensä vanhimmat tyttäret ja hekin ovat siskostensa tavoin vastakkaisen sukupuolen lumoissa ja heidän ihastuksensa ovatkin vasta paikkakunnalle muuttaneet herra Bingley ja hänen ystävänsä Darcy, jotka ovat toistensa vastakohtia: herra Bingley on sosiaalinen ja mukava kun taas herra Darcy on ylpeä ja etäinen. Kun Jane ja herra B. Oletin romaanin olevan vakavampi sävyisempi kuin muut kirjailijan teokset, koska romaanin nimi johti minut kuvittelemaan niin, mutta onneksi harhakuvitelmani muuttuivatkin toisiksi. Elisabeth sattuu kuulemaan tämän lausahduksen, eikä voi enää sietää miestä.

Next

Jane Austen Ylpeys ja ennakkoluulo

ylpeys ja ennakkoluulo sukat

Mutta klassikothan nimenomaa kestävät aikaa? Todella koukuttava kerronta ja juuri sopivan romanttista minunlaiselle ikiromantikolle. Laitisen suunnittelema Villasukkien vuosi 2018 oli myynti- ja arvostelumenestys. Elizabethiä vaivaavat Darcyn suhteen alussa saama loukkaus, joka aiheuttaa hänessä ylpeyttä ja ennakkoluuloa. Vanhemmilla on omat suosikkinsa, joille annettiin rakkautta enemmän kuin muille perheen lapsille. Amma, minustakin uusi pokkarikansi on tosi kaunis.

Next

Jokken kirjanurkka: Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo

ylpeys ja ennakkoluulo sukat

Myös sääty- ja yhteiskuntaluokat olivat tiukat, mutta yhden säätyluokan sisälläkin saatettiin halveksua ihmisiä varallisuuden tai maineen takia. Kirjailija kertoo päähenkilöstä ulkonäön, kuinka sievä hän on ja iän käyttäen subjektiivista ajanmittaria, kuten olemisesta parhaimmassa naimaiässä. Henkilöt vaikuttavat ympäristöön mielipiteillään ja teoillaan. Päähenkilö vie tarinaa sutjakasti eteenpäin nokkelin kommentein, joita hän varsinkin vastakkaiselle sukupuolelle useimmiten sanoo. Nämä tukevat ja kannustavat päähenkilöä tekemään asiat, kuten hän parhaaksi näkee. Henkilöt ovat vain ihmisiä ja tekevät omien halujensa mukaisia tekoja. Bakerin bestseller tuo havainnollisesti näkyviin samat miljööt ja henkilöt kuin Ylpeys ja ennakkoluulo, mutta fokuksen keskiössä on Sarah-niminen orpo palvelijatyttö.

Next

Jokken kirjanurkka: Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo

ylpeys ja ennakkoluulo sukat

Ja aivan ihania nuo kuvat Jane Austen -museosta, palasin niitä taas ihailemaan. Kim Izzo tuo nykypäivään Toinen keväällä 2014 ilmestynyt rinnakkaisteos on kanadalaisen Kim Izzon esikoisromaani Avioliitto Jane Austinin tapaan suom. Bennettien esikoinen on nyt kahden vaiheilla: rakastaako vaiko eikö rakasta miestä, joka nyt lähtee vasta muuttaneesta kaupungista yhtä nopeasti pois kuin tulikin. Kokoelman muut kertomukset eivät ole niin hyviä, mutta tuo yksi on mahtava :D Lue tämä uudelleen ja kirjoita tästä sitten ; Minä en voi uskoa, mitä ajattelin silloin lukion ekalla Austenin kirjoistustyylistä! Jokaiseen tempaukseen osallistuu huikea määrä neulojia, jotka odottavat uuden julkaistavan kuvion toteuttamista. Elizabeth kävelee Bingleylle hoitamaan sairasta Jane-sisartaan. Spoilereista nyt tuskin voimme puhua tässä tapauksessa.

Next

Kirjojen kamari: Jane Austen: Ylpeys ja ennakkoluulo (1813)

ylpeys ja ennakkoluulo sukat

Minisarjassa vuodelta 1995 Elizabethia näytteli ja herra Darcya. Mutta miksi Bingleyn ystävä Darcy, mies joka tuntuu vihaavan kaikkia naisia, katselee Elizabethiä aina salaa? Kirjailijan menneisyyttä tutkimalla sain selville, että hän asui elämänsä loppuun asti yhdessä äitinsä ja sisarensa kanssa, ja Austenin elämä keskittyikin perheen ja sukulaisten ympärille, ja samaa kuviota hän toisti romaaneissakin. Ylpeys ja Ennakkoluulo, Järki ja tunteet sekä Northanger Abbey on luettuina, mutta edelleen uupuvat kolme muuta. Collins kihlaa ja nai Elisabethin serkun. Romaani kertoo aikaansa edellä olevan neiti ja ylpeän, varakkaasta perheestä lähtöisin olevan herra Darcyn rakkaustarinasta, minkä lisäksi se seuraa Elizabethin sisarten värikästä ja tapahtumarikasta rakkauselämää. Ja entäpä itse hurmaava päänelikko: leikkisä ja nokkelasanainen mutta kovin ennakkoluuloinen Elizabeth; ylpeä ja raskasmielinen mutta sittenkin avarasydäminen Darcy; kaunis ja seesteinen mutta aina turhan hyväuskoinen Jane; hilpeä ja hyväntahtoinen mutta liian johdateltavissa oleva Bingley.

Next

Jokken kirjanurkka: Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo

ylpeys ja ennakkoluulo sukat

Hänen itsetuntonsa saa kuitenkin kolauksen, hänen saadessaan tietää totuuden Wickhamista ja tämän suhteesta Darcyn perheeseen. Austenin kuoleman jälkeen Cassandra-sisko tuhosi suuren osan kirjailijan kirjoittamista yksityiskirjeistä. Kirjoneuleita sukista on kuudet, pitsiä tai palmikkoa 12. Langassa ei myöskään ole lainkaan villaa, joten materiaali on hyvin pehmeä. Darcyllä ja Elizabethillä on kirjan alkuvaiheessa keskustelu runoudesta. Kuvasin sukan alut, että siinä vaihteessa, kun ei enää huvita jatkaa niiden neulomista, ikäänkuin muistutukseksi, että joskus olin innoissani tästä.

Next

Ylpeys ja ennakkoluulo

ylpeys ja ennakkoluulo sukat

Romaanissa Elizabeth ei ole √§itins√§ suosikkilapsia vaan √§idin rakkauden suurimmillaan saa Lydia, joka on √§itins√§ lellikki ja hemmoteltu tyt√§r. Kertoja on melko puolueeton, mutta my√∂skin samalla naisten mielt√§ ja tekoja kunnioittava, koska romaanin kirjoittaja on nainen. Tied√§n, min√§ tied√§n ‚ÄĒ miss√§ kiven alla min√§ olen el√§nyt? Darcy kuitenkin ihastuu Elisabethiin miltei heti. Mia Sumell Kokkolasta j√§rjesti blogissaan SullaVikat, knit-along-tapahtuman nimelt√§√§n P√§tkikset. Lis√§ksi paljastui ep√§ilytt√§vi√§ seikkoja herra Wickhamin menneisyydest√§, jolloin herra Wickhamin luoma t√§ydellinen kuva itsest√§ s√§rkyi. Herra Bennet arvioi ivallisesti, ett√§ ehk√§ mies ei ole muuttanut paikkakunnalle naidakseen jonkun neiti Benneteist√§. N√§in alkaa p√§√§henkil√∂n ja lukijan yhteinen seikkailu herra t√§ydellisen hankkimaan takaisin itselle.

Next

Ylpeys Ja Ennakkoluulo ‚ÄĒ Jyv√§skyl√§n yliopiston Koppa

ylpeys ja ennakkoluulo sukat

Elisabethin kehitys on täysin vastakkainen romantiikan kauden subjektivistisiin sankareihin nähden. Teoksen henkilöhahmot ovat mielenkiintoisesti kerrottu ja se ihastuttaa minua kovin. Lukukokemuksena tämä teos on mahtava käy varmaankin ilmi tämän blogitekstin pituudestakin! Kirjan juonta seurataan, joitain kirjeitä on kuvitettukin. Lisäksi pidän Austenin tyylistä aloittaa romaani tytön ollessa nuori, ja lopettaa tytön kasvettua naimaikäiseksi saatuaan omakseen aviomiehen väärinkäsitysten ja kommellusten jälkeen. Vaatimattomista oloista lähtöisin ollut naiskirjailija ei kuitenkaan kelvannut Lefroyn suvulle, joten romanssi päättyi pariskunnan eroon. Onneksi naapuriin muuttaa potentiaalinen vapaa poikamies herra Bingley, jolle voisi naittaa yhden heistä. Perhe on ideaali, joka hallitsee Austenin romaaneja.

Next

Lankaa puikoissa: kesäkuuta 2019

ylpeys ja ennakkoluulo sukat

Päähenkilöllä on hyveensä, mutta myös särönsä, joka on vain hyvä, jotta lukijan on helppo samastua häneen. Kuvailu ei ole liian pitkää ja puuduttavaa, vaan sitä elävöitetään oivallisilla sananvalinnoilla. Hillitty olomuoto seurustelussa olisi kuitenkin miellyttävämpää, kuten vanhemmat sisarukset tekevätkin. Lopuksi hän luuli keksineensä oikean syyn. James, Death Comes to Pemberley. Herra Collins on erinomaisen onnistunut hahmo, mahtipontisia tyhjänpäiväisyyksiä lateleva omahyväinen ja hupsu mies, omituinen sekoitus ylpeyttä ja nöyristelyä. Sisarusasetelma on myös hyvä pitämään mielenkiintoa yllä, koska itsellänikin on pikkusisaruksia, joten on mukavaa lukea kirjojen henkilöistä, joihin on itse helppo samaistua.

Next